✨ Asus Parçalı i5 14400F + RTX 5070 + DDR5 Sistem 45.982 TL ✨

Ali_0134

80+
Reaksiyon skoru
16
Selamlar. Ara ara yaptığım piyasa araştırmasındaydım. Tebilon - GameGaraj - İtopya - Sinerji - PC Kolik - Creature sitelerinin hepsinde dolaştım. Aralarında bulabildiğim en mantıklı en iyi sistemi buldum. NC3 soğutucu da var sistem içeriğinde. Parçalar tamamen Asus ve parça kalitesi yukarıda. Gainward, Palit falan yok. Yine asus parçalarla kasa soğutucu ssd falan değişip toplayıncaya göre 650 tllik bir fiyat avantajı var. Video dışı tavsiye edebileceğim en iyi sistemi buldum sanırım :D

Sistem linki :

Son düzenleme:
Asus Prime 5070 eklemişsiniz. Bu kartın gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum.
Başka bir marka seçerek anakart veya ram yükseltmesi yapmanızı öneririm.

Asus Prime 5070 eklemişsiniz. Bu kartın gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum.
Başka bir marka seçerek anakart veya ram yükseltmesi yapmanızı öneririm.
sistem pba hocam yani powered by asus. parça değiştirilmiyor tamamen asus destekli olduğu için. muhtemelen asus bu ürüne destek verdi tekli fiyatlarında da düşüş var ürünün. 30K'ya kadar gerilemiş durumda. parça kalitesine bakılırsa fiyat çok iyi bi noktada. parça kalitesinden vermeden bu fiyatı tutturmak asıl olay zaten.

Anakart'ın 5600 mhz desteklemesi canımı sıkıyor biraz. Ram yükseltmesine açık değil. Onun dışında iyi gibi.

Anakart'ın 5600 mhz desteklemesi canımı sıkıyor biraz. Ram yükseltmesine açık değil. Onun dışında iyi gibi.
5600 desteklese bile 4800de çalışıyor. işlemci tarafında kısıtlama var. intel ddr5 giriş seviye tarafında üzücü maalesef. fakat ddr4 olmasından çok daha iyidir. her türlü kısıtlama var yani. dolayısıyla yükseltmeye de uygun bana kalırsa. zaten oyun oynayan adam bu sistemi 32gb yapıp alsa yıllarca ellemesine gerek kalmaz.

Bios ayarlarından 5600'e çekebilirsiniz bu arada. İntel ile bi alakası yok, 14400f kullanan arkadaşım var. Hazır sistem aldı. Kurulumunu ben yaptım. Bios ayarlarından 6000 mhz'e çekmiştim mesela.

Bios ayarlarından 5600'e çekebilirsiniz bu arada. İntel ile bi alakası yok, 14400f kullanan arkadaşım var. Hazır sistem aldı. Kurulumunu ben yaptım. Bios ayarlarından 6000 mhz'e çekmiştim mesela.
çekseniz de görev yöneticisinde 4800mhz olarak görünüyor.

Kimden gördünüz bunu acaba merak ettim.
Ramlerin default olarak 4800 mhz ile geldiğini biliyorum ama bir tıkla yükseltebiliyorsunuz.
bizzat kendim deneyimledim, hemde kaç defa. ayrıca intel kendi datasheet'inde bile söylüyor. bu işlemcide DDR5 ramleri max 4800MHz hızlarda kullanabiliyorsun. biostan ne kadar xmp açarsan aç görev yöneticisine girip bakınca 4800mhz de görünüyor.

Screenshot_2.webp

1748000147216.webp

i5 14400F islemcim var ve ram 5600mhz​

bizzat kendim deneyimledim, hemde kaç defa. ayrıca intel kendi datasheet'inde bile söylüyor. bu işlemcide DDR5 ramleri max 4800MHz hızlarda kullanabiliyorsun. biostan ne kadar xmp açarsan aç görev yöneticisine girip bakınca 4800mhz de görünüyor.

Alıntıyı görüntüle

Alacağımdan degil ama merak ettim ramleri direkt 2 adet yapsak 32 olarak düzgün calisir mı yoksa uyumlu olmasi icin aşağıdaki 2×16 olan seçenekleri mi seçmeniz lazım

Alacağımdan degil ama merak ettim ramleri direkt 2 adet yapsak 32 olarak düzgün calisir mı yoksa uyumlu olmasi icin aşağıdaki 2×16 olan seçenekleri mi seçmeniz lazım
32 olarak güzel çalışır bence olması gerekendir zaten

Geri