Neler Yeni

Yardım i5-2450M turbo frekansına çıkmmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Giray Bayhan
arkadaşlar merhaba herkese günaydın ben yeni bir işlemci aldım termal macunu dahil her şeyi yeni fakat işlemcim en fazla 2494 mghz e çıkıyor turbo frekansı çalışmıyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı yardımcı olur musunuz lütfen dün akşam 6 dan beri uğraşıyorum bir türlü çözemedim biosta falanda ayarı yok güç modu yüksek performansta ama yinede turbo frekansı çalışmıyor

NeonPeekr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Efe Benzil
Anakartınız desteklemiyor olabilir, hangi programlarda turbo frekansı göremediniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Giray Bayhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartınız desteklemiyor olabilir, hangi programlarda turbo frekansı göremediniz?
oyun oynarken göremedim cs go da test ettim görmedi zulada aynı şekilde denedim sonra peste denedim turbo hızına çıkmıyor bir türlü bu arada anakartım pegatron a15 eski bir anakart
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam aida64 ten biosuma baktım uefi boot desteklenmiyor yazıyor bununla bir ilgisi olabilir mi

Strangersupuk

80+ Bronze
eskilerden neredeyse hiçbir işlemci yazılan turbo frekansına çıkamaz, o yazılan tek çekirdeğin en iyi koşullar altında çıkabileceği maksimum değer.
2.6-2.7 bile görüyorsanız işlemcinizin turbosu açık demek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Giray Bayhan
eskilerden neredeyse hiçbir işlemci yazılan turbo frekansına çıkamaz, o yazılan tek çekirdeğin en iyi koşullar altında çıkabileceği maksimum değer.
oralarıda görmüyor hocam

oralarıda görmüyor hocam
ben zaten onada razıyım

benchmark testi yaptım throttlestop ile ama yine aynı

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    56.5 KB · Hit: 38

Strangersupuk

80+ Bronze
Büyük ihtimalle anakartınızın CPB, PBO desteği yok, çünkü işlemciniz 2.5ghz'de maksimum tdp 35w olmasına rağmen 17w değerlerinde.
Zaten eski bir işlemci boost frekansına çıksa bile ekstra performans artışının çok birşeyi değiştireceğini düşünmüyorum 30 fps alıyorsanız 35 fps alırsınız en fazla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Giray Bayhan
Büyük ihtimalle anakartınızın CPB, PBO desteği yok, çünkü işlemciniz 2.5ghz'de maksimum tdp 35w olmasına rağmen 17w değerlerinde.
Zaten eski bir işlemci boost frekansına çıksa bile ekstra performans artışının çok birşeyi değiştireceğini düşünmüyorum 30 fps alıyorsanız 35 fps alırsınız en fazla.
hocam kusura bakma güncelleme yapmayı unutmuşum uykusuzluktan kafa gitti iyice ben throttle stop üzerinden test yaptım yine bi 10 15 dakka önce turbo frekansına çıktı 2900 lere kadar geldi aynı şekilde oyunda da test ettim onda da 2900 e kadar çıktı sorun kendi kendine çözüldü hiç bişey yapmadım sadece şöyle bir sıkıntı var sanırsam soğutucum yetmiyor çünkü oyundayken bi 15 20 dakkanın sonunda işlemcim maksimum 96 dereceyi gördü

hocam kusura bakma güncelleme yapmayı unutmuşum uykusuzluktan kafa gitti iyice ben throttle stop üzerinden test yaptım yine bi 10 15 dakka önce turbo frekansına çıktı 2900 lere kadar geldi aynı şekilde oyunda da test ettim onda da 2900 e kadar çıktı sorun kendi kendine çözüldü hiç bişey yapmadım sadece şöyle bir sıkıntı var sanırsam soğutucum yetmiyor çünkü oyundayken bi 15 20 dakkanın sonunda işlemcim maksimum 96 dereceyi gördü
birde hocam şimdi ben youtubeda video izliyorum takılıyorum bu turbo frekansının açılması iyi oldu ama işlemci hep 100 oluyor bu seferde youtubeda video izlerken veya müzik dinlerken

Ekler

• adısz 2.png
    adısz 2.png
    100.1 KB · Hit: 30
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,926
Üyeler
164,750
Son üye