Neler Yeni

İ5 4210 2.6GHZ İşlemci 0.78 GHz'de Takılı Kalıyor

dumebala

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun Mehmet Bala
6B2F5451-6714-445A-A4B2-5BC8DEC4B9F2.jpeg

İŞLEMCİ İ5 4210 2.6ghz

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Güç tasarrufu modu aktif olabilir yüksek performans seç eğer olmazsa aşırı ısınmadan frekans kesiyor olabilir, anlıyorsan temizle fanları yağla macunu yenile anlamıyorsan anlayan birine yaptır.

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
Throttlestop programını indirip oradaki seçeneklerden ''disable turbo'' seçeneğini kapatıp işlemcinin tam performansta çalışmasını sağlayabilirsin.

dumebala

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun Mehmet Bala
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güç tasarrufu modu aktif olabilir yüksek performans seç eğer olmazsa aşırı ısınmadan frekans kesiyor olabilir, anlıyorsan temizle fanları yağla macunu yenile anlamıyorsan anlayan birine yaptır.
Cihaz biraz yavaşlamıştı 3-4 gün önce tabıdık bir bilgisayarcıya verdim cihazı cihazın için açtık macunladık tertemiz ettik tabi daha öncesinde bu problem yoktu herneyse işini bitirdik format falan cihazı aldım eve döndüm youtubeyi açtım cihaz şak diye kapandı daha sonra tekrar açıp metin 2 girdim yarım saat sonra yine kapandı ama fan deli gibi bağırıyor
geri götürdüm cihazı anakartta çatlak var dedi bende kalsın tamir edip vereceğim dedi cihazı verdim tamir etti güya verdi bana ilk gün sorun yoktu ikinci günü böyle oldu gram oyun oynatmıyor kapanmıyor ama bişeyde yapamıyorum oyun modu açık yüksek performans modunda her şey pilden işlemci en yüksek performansta ayarlı ama yok aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Throttlestop programını indirip oradaki seçeneklerden ''disable turbo'' seçeneğini kapatıp işlemcinin tam performansta çalışmasını sağlayabilirsin.
Bunu denedim fakat daha kötü oluyor malesef fayda etmiyor hatta disable turbo deyip bd prochotu kapattığım zaman cihaz kapanıyor

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Sıcaklıkları kontrol et, bios ayarlarını sıfırla, biostan turbo mod vs aç

dumebala

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun Mehmet Bala
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklıkları kontrol et, bios ayarlarını sıfırla, biostan turbo mod vs aç
Bios bilgisayar açılırken esc ye ard arda basarak açtığımız yer mi bide bios ayarlarını sıfırlayınca dosyalarım silinir mi bana anlatırmısın nasıl yapacağım. teşekkür ederim

dumebala

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun Mehmet Bala
İşlemci sıcaklığı ne durumda?
Thorttle stop’a göre 70-100 arası değişiyor tabi 100 e dayanmaması için turboyu kapatıyordum bozulmadan önce o zamanlar 65-85 arası oluyordu ama şimdi 100 e dayanıyor ne yaparsam yapayım kar etmiyor tabi cihaz ısınmıyor elle hissedilmiyor yani orası ayrı mesele

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Thorttle stop’a göre 70-100 arası değişiyor tabi 100 e dayanmaması için turboyu kapatıyordum bozulmadan önce o zamanlar 65-85 arası oluyordu ama şimdi 100 e dayanıyor ne yaparsam yapayım kar etmiyor
Adam macun yenilerken yanlış bir şey yaptı büyük ihtimalle o yüzden işlemci aşırı ısınıp sistem kapanıyordu. Sonra geri götürdüğünde sistem kapanmasın diye thermal throttling aktif etti işlemci de 0.8GHz çalışıyor ısınıp kapanmamak için.

Benim teorim böyle.

dumebala

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun Mehmet Bala
5-6 sene çokmu eski
Adam macun yenilerken yanlış bir şey yaptı büyük ihtimalle o yüzden işlemci aşırı ısınıp sistem kapanıyordu. Sonra geri götürdüğünde sistem kapanmasın diye thermal throttling aktif etti işlemci de 0.8GHz çalışıyor ısınıp kapanmamak için.

Benim teorim böyle.
sistemden çözemem bu teoriye göre başka bilgisayarcıya götürmem gerekiyor yani

Top Bottom