düzenledim işlemci i5 4210 2.6ghz baya eski bi cihaz 5-6 senedir kullanıyorumİşlemcini tahmin mi edeceğiz?
Cihaz biraz yavaşlamıştı 3-4 gün önce tabıdık bir bilgisayarcıya verdim cihazı cihazın için açtık macunladık tertemiz ettik tabi daha öncesinde bu problem yoktu herneyse işini bitirdik format falan cihazı aldım eve döndüm youtubeyi açtım cihaz şak diye kapandı daha sonra tekrar açıp metin 2 girdim yarım saat sonra yine kapandı ama fan deli gibi bağırıyorGüç tasarrufu modu aktif olabilir yüksek performans seç eğer olmazsa aşırı ısınmadan frekans kesiyor olabilir, anlıyorsan temizle fanları yağla macunu yenile anlamıyorsan anlayan birine yaptır.
Bunu denedim fakat daha kötü oluyor malesef fayda etmiyor hatta disable turbo deyip bd prochotu kapattığım zaman cihaz kapanıyorThrottlestop programını indirip oradaki seçeneklerden ''disable turbo'' seçeneğini kapatıp işlemcinin tam performansta çalışmasını sağlayabilirsin.
Bios bilgisayar açılırken esc ye ard arda basarak açtığımız yer mi bide bios ayarlarını sıfırlayınca dosyalarım silinir mi bana anlatırmısın nasıl yapacağım. teşekkür ederimSıcaklıkları kontrol et, bios ayarlarını sıfırla, biostan turbo mod vs aç
İşlemci sıcaklığı ne durumda?Alıntıyı görüntüle
İŞLEMCİ İ5 4210 2.6ghz
Thorttle stop’a göre 70-100 arası değişiyor tabi 100 e dayanmaması için turboyu kapatıyordum bozulmadan önce o zamanlar 65-85 arası oluyordu ama şimdi 100 e dayanıyor ne yaparsam yapayım kar etmiyor tabi cihaz ısınmıyor elle hissedilmiyor yani orası ayrı meseleİşlemci sıcaklığı ne durumda?
5-6 sene çokmu eski ?düzenledim işlemci i5 4210 2.6ghz baya eski bi cihaz 5-6 senedir kullanıyorum
Adam macun yenilerken yanlış bir şey yaptı büyük ihtimalle o yüzden işlemci aşırı ısınıp sistem kapanıyordu. Sonra geri götürdüğünde sistem kapanmasın diye thermal throttling aktif etti işlemci de 0.8GHz çalışıyor ısınıp kapanmamak için.Thorttle stop’a göre 70-100 arası değişiyor tabi 100 e dayanmaması için turboyu kapatıyordum bozulmadan önce o zamanlar 65-85 arası oluyordu ama şimdi 100 e dayanıyor ne yaparsam yapayım kar etmiyor
5-6 sene çokmu eski
sistemden çözemem bu teoriye göre başka bilgisayarcıya götürmem gerekiyor yaniAdam macun yenilerken yanlış bir şey yaptı büyük ihtimalle o yüzden işlemci aşırı ısınıp sistem kapanıyordu. Sonra geri götürdüğünde sistem kapanmasın diye thermal throttling aktif etti işlemci de 0.8GHz çalışıyor ısınıp kapanmamak için.
Benim teorim böyle.