Neler Yeni

i5 4460 Sisteme 3000Tl güncelleme önerisi

Siz Hangi yoldan giderdiniz ?

• 1. Yol ( İşlemci alıp sonra ekran kartı almak)

• 2.Yol ( Ekran kartı alıp sonra işlemci almak)

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

SorumVar

80+
Selamlar arkadaşlar.
Bundan 4 yıl önce topladığım sistemi güncelleme kararı aldım. İşin aslı 1080p monitörüm vardı . Yakın zamanda Asus Tuf VG27WQ modelini aldım . Monitör 2k ve ekran kartım bu konuda yetersiz kalıyor. Öncelikle sistemimi yazayım size önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci : i5 4460
Anakart : msi Z87I gaming Ac (Mini itx bir kart ve kasa boyutlarımda öyle )
Ekran kartı : Asus strix R9 390
Ram : 2*8 ddr3 ram
Psu : Corsair CS750M
SSD : 1TB Samsung 860 Evo
HDD : 1TB
Kasa : Corsair 380T

Durum böyle SSD PSU güncellemeyi düşünmüyorum , diğer kalan parçaları değiştireceğim fakat bütçem şu an için 3000TL civarı bu sıkıntısından dolayı önümde 2 seçenek duruyor.

1. yol işlemciyi değiştirip ekran kartını 4-5 ay sonra güncellemek !!!
İşlemci 3600
Anakart : Asus Tuf 450
Ram : Corsair 3600mhz
Kasa : Ucuz yollu bir kasa bütçe kalmadı zaten...

2.yol Ekran kartı güncelleyip işlemciyi 4-5 ay sonra almak !!!

Burada ise 5600 xt yada 5700 xt almak istiyorum . 5700 xt bu sitem için fazla fakat ileride işlemciyi güncelleyeceğim için alıp almamakta kararsızım 4-5 ay beni idare ederme takıldığım nokta burası.
Darboğaz yapacağı doğru hatta bir benchmark sitesinden baktığımda ortalama 2k da 30-40 fps düşüş gördüm ama ortalama 70fps alabilirmişim. Şu anki elimde olan sistemle 70fps almak mümkün değil:) . Yaşanacak olan bu darboğazın beni nasıl etkileyeceğini bilmediğimden sizlere sormak istedim.

Sonuç olarak ben bu 2 yoldan hangisini önce yapmalıyım yada başka bir 3. yol öneriniz varmıdır ?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu , şimdiden okuyan yorum yazan herkese teşekkür ederim.

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Göksel Gündüz
1.yol daha iyi çünkü şu anda kullandığın RAM'lerin frekansı muhtemelen 1600MHz. Sen yeni sisteme geçtiğinde 3600MHz'e çıkacaksın. Ayrıca 4 çekirdekten 12 çekirdekli gibi çalışan bir işlemciye geçeceksin. Dolayısıyla alacağın FPS yükselecek.

Kasan ve güç kaynağın var zaten. Değiştirmene gerek yok. Mini-ITX anakartlar var B450 çipsetli ondan alırsın.

Sen şu anda kullandığın bu sistemine RX 5700XT takarsan darboğaz yersin. Takılmalar, kasmalar olur oyun oynarken.

i5-4460'a takacağın en yüksek ekran kartı GTX 970, GTX 1060 yada GTX 1650 Super. Bunun üstü darboğaz çok yersin. 1.yol bundan çok daha iyi.

Son düzenleme:

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
işlemci her zaman daha önemlidir işlemcinizi alın ekran kartını ona uygun alırsınız

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Ben önce ekran kartı aldım şimdi ramlari aldım anakart ve işlemci kaldı. Anakart işlemci ram kombinasyonu pahalı olduğu için direkt alamadım o yüzden ekran kartı tercih ettim hatta saçmalığı anlatayım i3 540 gibi bir işlemciye Sapphire Rx 580 Nitro+ 8 GB aldım taktım sistemde büyük kararsızlıklar oluyor keşke yapmasaydım hele darboğaz konusunu hiç açmayayım en iyisi işte sizin tercihiniz bu anlattığımla iyice şekillenir inşallah. Bu arada çok yakında işlemci ve anakartı da alıyorum :D Saygılar

SorumVar

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Önce işlemci alıp sonra ekran kartı alma kararı aldım

-AMD r5 3600
-Asus tuf b450 pro gaming
-Corsair 3600mhz cl18 rgb ram
-Corsair iCEU 220T AirFlow

Biraz bütçemin üstüne çıkmak zorunda kaldım bu parçalarla 4100TL civarına alabiliyorum. Bu sisteme daha uygun seçeneklerim varmıdır ?

Top Bottom