Neler Yeni

i5 5200u CPU'nun 84-93 derece olması normal midir?

Ci3rge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ceyhun Eren Ercan
The Forest oyunundayken en ama en düşük ayarlarda işlemci %80 falan kullanılıyor ve işlemci sıcaklığı 84'ün altına inmiyor bazen 90'a kadar çıkıyor.
Turbo mod devre dışı, laptopun altında ekstradan fan var, termal macunu 1 hafta önce yeniledim ve bilgisayarın içini de bir hafta önce temizledim. Bu kadar şeye rağmen işlemci sıcaklığımın bu kadar çoğalması normal mi?
İşlemci boştayken sıcaklık 40-55 arası oluyor.
Sistem özellikleri:
Intel i5 5200u 2.20 GHz.
NVIDIA GeForce 940M.
4 GB RAM.
480 GB SSD.
Laptop: ASUS TP500lb.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,110
İsim
Cicikuş
The Forest oyunundayken en ama en düşük ayarlarda işlemci %80 falan kullanılıyor ve işlemci sıcaklığı 84'ün altına inmiyor bazen 90'a kadar çıkıyor.
Turbo mod devre dışı, laptopun altında ekstradan fan var, termal macunu 1 hafta önce yeniledim ve bilgisayarın içini de bir hafta önce temizledim. Bu kadar şeye rağmen işlemci sıcaklığımın bu kadar çoğalması normal mi?
Sistem özellikleri:
Intel i5 5200u 2.20 GHz.
NVIDIA GeForce 940M.
4 GB RAM.
480 GB SSD.
benim eski laptop oyunlardayken 90-100 derece arasıydı. i5 1.nesil vardı.

TALHA MURAT

80+ Silver
Sistem özellikleri:
Intel i5 5200u 2.20 GHz.
NVIDIA GeForce 940M.
4 GB RAM.
480 GB SSD.
Termal macun ve fan bakımları ne zaman yapıldı?

TALHA MURAT

80+ Silver
adam yazmışya? 1 hafta önce diye?
Görmedim çok kişi yardım istiyor hızlıca yazıp başka konuya gittiğim için.

Düzgün sürememiş olabilirsin kalın olduysa sen bunu farketmediysen normal benimde mesela kalın değilde her hafta sıcaklığı artıyordu termal macunu tekrar sürdüm düzeldi.

Ci3rge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ceyhun Eren Ercan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görmedim çok kişi yardım istiyor hızlıca yazıp başka konuya gittiğim için.

Düzgün sürememiş olabilirsin kalın olduysa sen bunu farketmediysen normal benimde mesela kalın değilde her hafta sıcaklığı artıyordu termal macunu tekrar sürdüm düzeldi.
Ben sürmemiştim bir bilgisayarcıya güvendim. Google yorumlarına bakarak hiçkimse şikayetçi değildi yanlış sürmesi biraz garip olur.

TALHA MURAT

80+ Silver
Ben sürmemiştim bir bilgisayarcıya güvendim. Google yorumlarına bakarak hiçkimse şikayetçi değildi yanlış sürmesi biraz garip olur.
Keşke bilgisayarcıya yaptırmasaydın beceremiyorlar parça çalışıyorlar sen yapabilirsin videosu var peki macunu geri aldın mı?

Ci3rge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ceyhun Eren Ercan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Keşke bilgisayarcıya yaptırmasaydın beceremiyorlar parça çalışıyorlar sen yapabilirsin videosu var peki macunu geri aldın mı?
Macunu geri aldın mı derken? Bana herhangi bir macun vermediler.

Canbazx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Berkay
İlgilendiği Kategoriler
pc donanım-otomobiller
Sistem özellikleri:
Intel i5 5200u 2.20 GHz.
NVIDIA GeForce 940M.
4 GB RAM.
480 GB SSD.
laptop için normal

G.P.U

80+ Silver
Arada fps in 30sn liğine 10 a falan düştüğü oluyormu sanki ağır çekimde video izlermiş gibi

Eğer bu oluyorsa tavsiyem fanlarını yağlaman termal macunu yenilemen ve vakumlu soğutucu alman yönünde

TALHA MURAT

80+ Silver
Kendin 45 tl ye macun alıp yapmalıydın neden konu açmadın ki .

Ci3rge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ceyhun Eren Ercan
Arada fps in 30sn liğine 10 a falan düştüğü oluyormu sanki ağır çekimde video izlermiş gibi

Eğer bu oluyorsa tavsiyem fanlarını yağlaman termal macunu yenilemen ve vakumlu soğutucu alman yönünde
Hayır, güç modu dengelide veya güç tasarufundayken oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendin 45 TL ye macun alıp yapmalıydın neden konu açmadın ki .
Kendime çok güvenmiyorum açıkçası bilgisayara bir şey olcak diye korkudan yapamadım.

Top Bottom