Neler Yeni

i7 10510U oyunlarda frekansı düşüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
görkem
Öncelikle merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. 1 yıldır HP CF2006 NT laptopa sahibim. İlk zamanlar örnek olarak Valorant oyununda gayet akıcı 100-120 FPS'leri görüyordum. Full düşük ayarlarda ancak daha sonra 60 FPS'ye sabitlememe rağmen FPS'in 40-45'lere indiğini gördüm ve işlemci frekansına baktığımda 1.55'lere düştüğünü gördüm ancak yüksek performans modunda masaüstündeyken Turbo ile beraber işlemci 4.50'lerde çalışıyor. Turbo'yu kapatıp tekrar denediğimde ise yeniden düştüğünü gördüm ve bu sadece Valorant'ta değil, CS:GO'da bile oluyor. Sorundan artık çok sıkıldım ,bu sorunu çözmemde yardımcı olursanız çok sevinirim. ayrıca şunu da belirtmek isterim, tüm driver Update'lerini yaptım ancak laptop alındığından beri BIOS güncellemesi yapılmadı çünkü driverini hiçbir yerde bulamadım.
Isınma İle İlgili olduğunu sanmıyorum çünkü çok ısınmıyor.

Laptop özellikleri:
HP CF2006 NT
8 GB RAM
AMD Radeon 530 ekran kartı
Intel i7 10510u CPU

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Sıcaklıklarınız nedir?

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
Öncelikle merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. 1 yıldır HP CF2006 NT laptopa sahibim. İlk zamanlar örnek olarak Valorant oyununda gayet akıcı 100-120 FPS'leri görüyordum. Full düşük ayarlarda ancak daha sonra 60 FPS'ye sabitlememe rağmen FPS'in 40-45'lere indiğini gördüm ve işlemci frekansına baktığımda 1.55'lere düştüğünü gördüm ancak yüksek performans modunda masaüstündeyken Turbo ile beraber işlemci 4.50'lerde çalışıyor. Turbo'yu kapatıp tekrar denediğimde ise yeniden düştüğünü gördüm ve bu sadece Valorant'ta değil, CS:GO'da bile oluyor. Sorundan artık çok sıkıldım ,bu sorunu çözmemde yardımcı olursanız çok sevinirim. ayrıca şunu da belirtmek isterim, tüm driver Update'lerini yaptım ancak laptop alındığından beri BIOS güncellemesi yapılmadı çünkü driverini hiçbir yerde bulamadım.

Laptop özellikleri:
HP CF2006 NT
8 GB RAM
Intel i7 10510u CPU
Cihazın marka modeli nedir? HP ya da Dell ise otomatik olarak bios update yapıyor windows updatede

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
görkem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazın marka modeli nedir? HP ya da Dell ise otomatik olarak bios update yapıyor windows updatede
Cihazın marka modelini konunun en altında belirtmiştim ama tekrar yazayım
HP CF2006 NT
8 GB RAM
Intel i7 10510u CPU

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ayrıca bios sürümü bu. Laptop alındığından beri herhangi bir bios güncellemesi yapmadım bulamadığımdandolayı bununla ilgili olabilir mi ?

Ekran görüntüsü 2021-08-30 120402.png

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
Cihazın marka modelini konunun en altında belirtmiştim ama tekrar yazayım
HP CF2006 NT
8 GB RAM
Intel i7 10510u CPU

Ve ayrıca bios sürümü bu. Laptop alındığından beri herhangi bir bios güncellemesi yapmadım bulamadığımdandolayı bununla ilgili olabilir mi ?

Alıntıyı görüntüle
windows updatede Hp firemware olarak geçer (bios update)

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM

Laptop özellikleri:
HP CF2006 NT
8 GB RAM
Intel i7 10510u CPU
U serisi işlemcilerin genel sorunu bu, sıcaklığı düşürmeye bakın derim. Başka çözümü yok.
Evet Tüm güncellemeler yapılı ancak hala bir çözüm bulamadım oyundayken işlemci ghz 0.9 lara kadar düşüyor
Birebir aynı sorunu 1-2 yıl önce kullandığım eski laptobumda yaşardım. 70 derecenin üstüne çıktığında 600 MHz hıza düşerdi. Sırf şu sorun yüzünden masaüstü sistem toplamak durumunda kaldım sıfır.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Laptop özellikleri:
HP CF2006 NT
8 GB RAM
Intel i7 10510u CPU
U işlemci bunlar yüksek sıcaklıklara tenezzülleri daha azdır. Bu işlemcilerin frekans düşürmesi SpeedStep diye geçer .
Çünkü işlemci Düşük işleri için düşük W olarak tasarlanmış .
Bunu çözmek için bu rehberime bakabilirsin bir yere kadar çözülücektir ancak sonrasında ısınıyorsa ve halen aynısı oluyorsa soğutucaksın bunun başka bir çözümü yok.
Lütfen bu işlemciler yük'e giricek işlemci olarak tasarlanmamışlardır.

U serisi işlemcilerin genel sorunu bu, sıcaklığı düşürmeye bakın derim. Başka çözümü yok.

Birebir aynı sorunu 1-2 yıl önce kullandığım eski laptobumda yaşardım. 70 derecenin üstüne çıktığında 600 MHz hıza düşerdi. Sırf şu sorun yüzünden masaüstü sistem toplamak durumunda kaldım sıfır.
Genel sorun değil adam bunu sana oyun oynaman için satmıyor film , dizi , müzik , günlük işler ve ofis programları için satıyor gidip yüksek maliyetli H işlemci neden kullansın ki?
Bu sorun değil .

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Genel sorun değil adam bunu sana oyun oynaman için satmıyor film , dizi , müzik , günlük işler ve ofis programları için satıyor gidip yüksek maliyetli H işlemci neden kullansın ki?
Bu sorun değil .
Tamam işte bende ondan bahsettim.
Bu işlemciler sadece günlük kullanım için tasarlanıyor ve 5-10W arasında TDP değeri var. Yüksek TDP değerlerinde alev atıyor. Pil ömrünü korumak ve güç tüketimini düşürmek adına da hız düşürüyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Tamam işte bende ondan bahsettim.
Bu işlemciler sadece günlük kullanım için tasarlanıyor ve 5-10W arasında TDP değeri var. Yüksek TDP değerlerinde alev atıyor. Pil ömrünü korumak ve güç tüketimini düşürmek adına da hız düşürüyor.
Hayır hocam işte buna sorun dememliyiz.
Bu bir amaç .
Sorun ters gidendir .
Neden buna takıldım bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,306
Üyeler
167,951
Son üye