Sistemime anakart arıyorum İ7 10700F işlemcim var ekran kartım ise RTX 4060 bunlara iyi güç verebilecek ısınma sorunu çıkarmayacak uzun ömürlü bir anakart arıyorum. Bütçem ise 4000-5500 arası.
Yani çok güzel işlemciler var ama fazla pahalıya kaçmamak için ryzen 5 5600 o ekran kartıyla iyi gider eğer bütçen daha az ise ryzen 5 5500 de olabilir ama ben olsam daha çok düşmezdim
baktığıma göre o işlemciler çok ısınıyormuş ve sıvı soğutma şartmış ben işlemcimide yeni aldım o yüzden şuan değiştirmek istemiyorum testlerdede istediğimi alıyorum fakat anakartım çok kötü o yüzden anakartımı değiştirsem daha mantıklı olur
baktığıma göre o işlemciler çok ısınıyormuş ve sıvı soğutma şartmış ben işlemcimide yeni aldım o yüzden şuan değiştirmek istemiyorum testlerdede istediğimi alıyorum fakat anakartım çok kötü o yüzden anakartımı değiştirsem daha mantıklı olur
Arkadaş kim diyor sana bunları! Amd ile inteli en çok ayıran özelliklerden birisi AMD nin az ısınması ve intelin çok ısınması
Şöyle bir örnek vereyim I9 14900K intelin en iyi işlemcisi 400W GÜÇ ÇEKİYOR ısınma oranını sen düşün. Amdnin yeni en iyi işlemcisi I9 14900'den daha iyi performans veriyor AMA SADECE 170W ÇEKİYOR.
Amd şuan her kategoride intel den iyi
Arkadaş kim diyor sana bunları! Amd ile inteli en çok ayıran özelliklerden birisi AMD nin az ısınması ve intelin çok ısınması
Şöyle bir örnek vereyim I9 14900K intelin en iyi işlemcisi 400W GÜÇ ÇEKİYOR ısınma oranını sen düşün. Amdnin yeni en iyi işlemcisi I9 14900'den daha iyi performans veriyor AMA SADECE 170W ÇEKİYOR.
Amd şuan her kategoride intel den iyi
Allah'ıma sen bana sabır ver kim diyor sana bunları arkadaş anlamadım ki dediğin her şey gerçeklerin zıttı amd işlemciler kat kat daha az ısınıyor. Hatta şöyle bir karşılaştırma yapalım:
I9 14900K 400W GÜÇ çekiyor ısınma oranını sen düşün. I9 14900'den daha iyi performans veren yeni ryzen 9950x 170W çekiyor. Amd az ısınan ve az güç çeken işlemciler yapıyor. 7600x için Peerless Assain veya Phantom spirit al yıllarca senin için yeterli olur. Sıvı soğutmalar kule tiplerinden daha kısa ömürlü ve daha sesli. Birde 4k bandında para harcamadığın sürece alacağın diğer sıvı soğutmalar Phantom spirit gibi kaliteli kule tipinden daha az soğutur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
AMD şuan her kategoride intel den daha önde :
Fiyatlandırma: denilecek bir şey yok
Soket desteği: AM5 soket çıkarmasına rağmen hala AM4 sokete işlemci çıkarıyor ve şuan AM4 soket dünyada en çok işlemci desteği olan soket. AM4 bu kadar işlemci varken destek almaya devam ediyor ne kadar yeni işlemci çıkacak belli değil ama AM5 soket en az 2027 yılına kadar desteklenicek
Güç çekimi/ısınma: Intel 14. Nesil işlemcilerinde ki stabilite/ aşırı güç çekme ve dolayısıyla aşırı ısınma problemlerinden dolayı 1 hafta içerisinde Milyarlarca dolar kaybetti ve şuan binlerce dava açıldı intele. Hissedarlarından bile dava açanlar var. Amd ise 2-3 kat daha az güç çeken işlemcisiyle 100lerce watt çeken intel işlemciden daha iyi performans veriyor. Bu intel işlemcileri sıvı soğutmayla bile soğutamazken amd işlemcileri kule tipi (hava) soğutucular soğutabiliyor.
Stabilite: Intel'in 14. Hatta bazen 13. Nesil işlemcilerinde deli bir stabilite sorunu var. İnsanlar 20-25 bin lira verdikleri işlemciyle google ya girince mavi ekran yiyor, oyunlar çöküyor, işlemciler yanıyor (Gerçek anlamıyla)
Şekil: biraz saçma gelebilir ama amd işlemciler kareyken intel işlemciler dikdörtgen ve bu intel işlemcilerin zamanla anakartta yamulmasına ve fazladan ısınmasına sebep oluyor