İ7 11700k'yı 95-100°C aralığında yükte 2yıl kllndm, performans kaybı var mıdır?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
6
Zamanında 0 kutu almıştım, gelen stok fan ile birlikte çoğu oyunu oynadim. Anakarttan Overclocklu turbosuyla devamlı GTA 5 gibi, RDR2 gibi oyunlarda 5 GHz bandında Ultra+ grafiklerde 90 ve üzerindeki derecelerde çalıştı.
(İntel'in sitesinden baktığımda 105 dereceye kadar gayet normal diyordu, üzerine şayet geçerse de kendini pasif modda soğutacağını söylüyordu. Şükürler olsun ki hiç böyle bir şeyle de karşılaşmadım.)

Şuanda da aktif olarak aynı şekil turbosuyla kullanmaktayım. Freezer Dark x127 Kule Tipi, 4 Bakır Isı Borulu Fan aldım, yük altında 60-70 derecelerde çalışıyor. Bazen kullanım değerleri (Oyunlarda ve uygulama açarken vs.) görev yöneticisinde dağ çizermişcesine fırlıyor iniyor. Örneğin %25-%30'dan bir anda %70lere çıkıyor. Sonra tekrardan %35lere düşüyor.

Bugün Bilgisayarcı birisine sordum biraz işlemciyi hırpalamışsındır dedi. Konuyla alakalı istediğim gibi bir cevap alamadım. Az bi zaman kalsa da işlemci hala daha garanti kapsamında... Konu ile alakalı bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Test verileri olmadan yorum yapamayız.

Yük altında 60-70 derece normal. Program ve uygulama açarsan aniden pik yapması da normaldir.

İşlemcilerin içinde transistör denilen elektronik parçalar var. İşlemciyi bu parçalar meydana getiriyor. Bu transistörler düzgün çalışabilmesi için bir sıcaklık değerine kadar dayanabiliyor. Intel'de yazan o değer transistörlerin dayanabileceği maksimum sıcaklık değeri Tjmax olarak adlandırılıyor. 105 derece sıcaklıktan sonra transistörler tam olarak düzgün çalışmayabilir, bozulabilme ihtimali var. Yalnız Kullandığın işlemcide 10 milyar transistör var. Bunların birkaçı bozulsa bile çalışmaya devam edebilir.

Zamanında 0 kutu almıştım, gelen stok fan ile birlikte çoğu oyunu oynadim. Anakarttan Overclocklu turbosuyla devamlı GTA 5 gibi, RDR2 gibi oyunlarda 5 GHz bandında Ultra+ grafiklerde 90 ve üzerindeki derecelerde çalıştı.
(İntel'in sitesinden baktığımda 105 dereceye kadar gayet normal diyordu, üzerine şayet geçerse de kendini pasif modda soğutacağını söylüyordu. Şükürler olsun ki hiç böyle bir şeyle de karşılaşmadım.)

Şuanda da aktif olarak aynı şekil turbosuyla kullanmaktayım. Freezer Dark x127 Kule Tipi, 4 Bakır Isı Borulu Fan aldım, yük altında 60-70 derecelerde çalışıyor. Bazen kullanım değerleri (Oyunlarda ve uygulama açarken vs.) görev yöneticisinde dağ çizermişcesine fırlıyor iniyor. Örneğin %25-%30'dan bir anda %70lere çıkıyor. Sonra tekrardan %35lere düşüyor.

Bugün Bilgisayarcı birisine sordum biraz işlemciyi hırpalamışsındır dedi. Konuyla alakalı istediğim gibi bir cevap alamadım. Az bi zaman kalsa da işlemci hala daha garanti kapsamında... Konu ile alakalı bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
hırpalanmış işlemci. :unsure::unsure: açıkçası bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. eğer performans anlamında bir kayıp yaşamıyorsan.

Test verileri olmadan yorum yapamayız.
Test uygulamalarinda youtubedaki videolara göre üzerinde bir kullanim veriyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hırpalanmış işlemci. :unsure::unsure: açıkçası bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. eğer performans anlamında bir kayıp yaşamıyorsan.
Aslında Garantisi var son 3 4 ayı yollasam şuan acaba yardimci olurlar mı

Hırpalanmış işlemci 😃😃 komedi cidden.

Test uygulamalarinda youtubedaki videolara göre üzerinde bir kullanim veriyor.
Canım bende neredeyse piyasadaki her işlemci var kimisi sıfır kutusunda kimisi açılmış. 11700K` da var elimde bir kaç test yap istersen beraber karşılaştıralım.

Hırpalanmış işlemci 😃😃 komedi cidden.

Canım bende neredeyse piyasadaki her işlemci var kimisi sıfır kutusunda kimisi açılmış. 11700K` da var elimde bir kaç test yap istersen beraber karşılaştıralım.
Vallahi çok iyi olur hangi uygulamada test etmeliyim işlemcimi

Şuan anlık olarak yanımda

Vallahi çok iyi olur hangi uygulamada test etmeliyim işlemcimi

Şuan anlık olarak yanımda
Cinebenc olabilir, Occt, Prime 95 yaz google a işlemci test programları beğendiğini dene.

Hangisinde daha iyi olursa onu deneyelim. Ben önceden prime 95 kullanmıştım yüklü bilgisayarimda

Dilersen daha kolay iletisim adına discord nickimi birakayim sauron8978

Abi sen test sonuclarini o 3 uygulamadan birinde yap at sana zahmet. Ben sabah ayni uygulamayi indirip ayni degerleri alip almadiğima bir bakayımm. Şimdiden emeğin için tesekkýr ederim

Son düzenleme:
Geri