I7 12700KF Gigabyte Rx7600 8GB oc uyumluluğu hk. ?

yldrmefe

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni bir sistem topluyorum
• i712700kf
• gigabyte b760m gaming x ax 7600mhz(oc)
• gigabyte rx7600 8gb oc
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 RGB 7200MHz CL34 DDR5 1.4V
•soğutucu ise msi mag coreliquid e360
Kasa olarakta rampage icewave aldım
Psu ise msi mag a650bn 80plus bronze sertififalı.

Sorum siz değerli forum üyelerine şudur;
Bu bilgisayarın ramini işlemcisini anakartın qvl listesinde uyarak toparladım ve satın aldım ancak korkum şu olacak ki anakartın ısınması yanması durumu söz konusumudur?

Vram yetersiz kalır mı
Aydınlatın rica ediyorum hayırlı forumlar.

Ekler

• B19235E0-F28C-4101-9E2C-26D4B276DA61.jpeg
    B19235E0-F28C-4101-9E2C-26D4B276DA61.jpeg
    749 KB · Hit: 12
Dengesiz bir sistem.İntel işlemciyi render için diyecektim fakat amd ekran kartı?Oyun için alınıyorsa fiyatına göre kötü bir ssitem olmuş.Anakart ısınıp yanmaz sistem kendisini kapatır.Anakartta ısınmaz işlemci ısınır desek daha doğru olur.İade şansınız varsa parçaları iade edin.Kulaklık kısmına gelirsek hs80 wireless değil hs80 max alınması gerek.Wireless 20 saat sarj sunarken max 65 saat sunuyor.Maxin fiyatı pahalı olduğu içinde alternatif arctis 7 nova veya cloud 3 wireless bakılablr

Yeni bir sistem topluyorum
• i712700kf
• gigabyte b760m gaming x ax 7600mhz(oc)
• gigabyte rx7600 8gb oc
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 RGB 7200MHz CL34 DDR5 1.4V
•soğutucu ise msi mag coreliquid e360
Kasa olarakta rampage icewave aldım
Psu ise msi mag a650bn 80plus bronze sertififalı.

Sorum siz değerli forum üyelerine şudur;
Bu bilgisayarın ramini işlemcisini anakartın qvl listesinde uyarak toparladım ve satın aldım ancak korkum şu olacak ki anakartın ısınması yanması durumu söz konusumudur?

Vram yetersiz kalır mı
Aydınlatın rica ediyorum hayırlı forumlar.
hocam bn serisi psular sanırsam giriş seviye oluyordu sorun yaşayabilirsiniz ileride ve ayıptır sorması sistemi ne kadara dizdiniz

pahalı gibi geldi hocam kullanım amacınız nedir
Benim asıl amacım bu sistemi şimdilik bu ekran kartıyla kurup ileride rx9070xt ile şahlamak istiyordum aslında max 1 sene civarlarında bir süre de…
Kullanım amacıma gelirsek genelde 1080p oyunlar fps mmo farketmeksizin oynamak
Ayriyetten çizim yapmaktayım
Blender autocad gibi uygulamalar kullanıyor kısa süren işlemelerim bulunuyor

Benim asıl amacım bu sistemi şimdilik bu ekran kartıyla kurup ileride rx9070xt ile şahlamak istiyordum aslında max 1 sene civarlarında bir süre de…
Kullanım amacıma gelirsek genelde 1080p oyunlar fps mmo farketmeksizin oynamak
Ayriyetten çizim yapmaktayım
Blender autocad gibi uygulamalar kullanıyor kısa süren işlemelerim bulunuyor
bu tarz işlemlerde CPU kullanımı ön planda sanırsam

Dengesiz bir sistem.İntel işlemciyi render için diyecektim fakat amd ekran kartı?Oyun için alınıyorsa fiyatına göre kötü bir ssitem olmuş.Anakart ısınıp yanmaz sistem kendisini kapatır.Anakartta ısınmaz işlemci ısınır desek daha doğru olur.İade şansınız varsa parçaları iade edin.Kulaklık kısmına gelirsek hs80 wireless değil hs80 max alınması gerek.Wireless 20 saat sarj sunarken max 65 saat sunuyor.Maxin fiyatı pahalı olduğu içinde alternatif arctis 7 nova veya cloud 3 wireless bakılablr
Kulaklık ihtiyacımı görmekte 4.7k ya geldi bana fiyatına göre olabilcek en kaliteli diye düşünüyorum
İşlemciyi sıvı soğutma kurtarmaz mı ayriyetten durduk yere niye ısınıyor bu işlemci ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu tarz işlemlerde CPU kullanımı ön planda sanırsam
Tabi evet cpu yu o yüzden bu yönde seçmiş bulundum psu wat değerlerine baktığımda tdp leri psu yu zorlamıyor 250 watt ihtiyacım vardı ondan dolayı bunu seçmiştim
Ne diyorsun sence değişmeli mi

Kulaklık ihtiyacımı görmekte 4.7k ya geldi bana fiyatına göre olabilcek en kaliteli diye düşünüyorum
İşlemciyi sıvı soğutma kurtarmaz mı ayriyetten durduk yere niye ısınıyor bu işlemci ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabi evet cpu yu o yüzden bu yönde seçmiş bulundum psu wat değerlerine baktığımda tdp leri psu yu zorlamıyor 250 watt ihtiyacım vardı ondan dolayı bunu seçmiştim
Ne diyorsun sence değişmeli mi
9070xt alınacak ise evet soğutmanız iyi işlemlerde işlemciyi adam akıllı soğutmak gerekiyor

kulaklık için ise
bakabilirsiniz

Hocam attığın link için çok teşekkür ediyorum güzel kulaklık ama ben açıkçası çok kötü şeyler başıma geldi böyle bilinmedik satıcılardan ğrün alıp iade edememe süreçlerinden dolayı ondan tercih edemeyeceğim başka önerin varsa tabii ki açığım

Hocam attığın link için çok teşekkür ediyorum güzel kulaklık ama ben açıkçası çok kötü şeyler başıma geldi böyle bilinmedik satıcılardan ğrün alıp iade edememe süreçlerinden dolayı ondan tercih edemeyeceğim başka önerin varsa tabii ki açığım
hocam Hepsiburada iyidirde satıcıdan pek emin olamadım

Geri