Komutan_Logar
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
Hayırlı akşamlar, bugün yaklaşık 8 senedir sistemimde aktif olarak kullandığım i3-4130 işlemcimi ve 2x4 GB DDR3 1333MHz RAM'lerimi i7-4790 ve 2x8 GB DDR3 1600MHz şeklinde değiştirdim. Test amaçlı GTA 5'e girince fark ettim ki ekran kartım (R7 240) normalde %100 performansta çalışırken %50-60 üzerine çıkamıyor.
Sorunun nerede olduğunu ararken RAM'lerime Memtest yaptım ve 4 saatin sonunda hata yok yazısını görüp testi kapadım. Prime95 testi yaparken görev yöneticisinde işlemci kullanımının %22 de takıldığını gördüm. Sorun işlemci kaynaklı diye düşünüyorum ama nasıl çözerim bilemiyorum.
RAM veya işlemci haricinde sıkıntı çıkmasına sebep olacak bir parça yok diye tahmin ediyorum bilgisayarda çünkü önceki işlemcim %100 performansta çalışabiliyordu.
İşletim sistemim Windows 10.
Vermeyi unuttuğum herhangi bir bilgi varsa belirtirseniz sevinirim.
Sorun çözüldü. Nedenini hala bilmiyorum ama BIOS ayarlarını sıfırlayınca kısıtlama kalktı. İşlemci kullanımı %100 e çıkabiliyor artık.
Sorunun nerede olduğunu ararken RAM'lerime Memtest yaptım ve 4 saatin sonunda hata yok yazısını görüp testi kapadım. Prime95 testi yaparken görev yöneticisinde işlemci kullanımının %22 de takıldığını gördüm. Sorun işlemci kaynaklı diye düşünüyorum ama nasıl çözerim bilemiyorum.
RAM veya işlemci haricinde sıkıntı çıkmasına sebep olacak bir parça yok diye tahmin ediyorum bilgisayarda çünkü önceki işlemcim %100 performansta çalışabiliyordu.
İşletim sistemim Windows 10.
Vermeyi unuttuğum herhangi bir bilgi varsa belirtirseniz sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sorun çözüldü. Nedenini hala bilmiyorum ama BIOS ayarlarını sıfırlayınca kısıtlama kalktı. İşlemci kullanımı %100 e çıkabiliyor artık.
Son düzenleme: