Neler Yeni

İ7 6700 hq ya artık undervolt yapamıyorum

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
Selam arkadaşlar, dediğim gibi 2-3 aydır Undervolting yapamıyorum. Eskiden yapıyordum ve mis gibi oluyordu, sıcaklık - Performans bana fazlasıyla yetiyordu. Artık çok ısınıyor (termal değişti).

Yaklaşık 2 ay önce bios güncelledim, ondan mı oldu bilmiyorum çünkü bir ara oyun oynamadım ve laptop u başkası kullandı. Bios sürümü 305 ve Asus sitesinde sürüm düşürme yapamazsınız diyor. Ne yapabilirim?

Laptop: Asus x550vx
gtx 950m

Umuts

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Emir Umut Benli
Selam arkadaşlar, dediğim gibi 2-3 aydır Undervolting yapamıyorum. Eskiden yapıyordum ve mis gibi oluyordu, sıcaklık - Performans bana fazlasıyla yetiyordu. Artık çok ısınıyor (termal değişti).

Yaklaşık 2 ay önce bios güncelledim, ondan mı oldu bilmiyorum çünkü bir ara oyun oynamadım ve laptop u başkası kullandı. Bios sürümü 305 ve Asus sitesinde sürüm düşürme yapamazsınız diyor. Ne yapabilirim?

gtx 950m
bios güncellemesinden kaynaklıdır, ben de hp omen dc1011nt kullanıyorum ve son biosla undervolt olayları değişti ama seninkisi gibi geriye değil de ileriye oldu. sana tavsiyem daha düşük bir seviyede undervolt yapmayı dene ve işlemci voltajını throttlestop kullanarak değiştir. ayriyetten bir ton ayarı var onları da pek kurcalamanı önermem araştırmadan

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Direkt voltajı mı diyorsun yani offset değil? Voltaj düşürmem neredeyse hiç etki etmiyor ya da benim anlamayadığım kadar fark ediyor. O kadar da test yaptım.

frknkrksz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Furkan Korkusuz

gtx 950m
merhaba ben de aynı laptobu kullanıyorum nasıl ve nerden undervolt yaptınız direk bios tan mı yaptınız

Blayki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Samet Artuç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhaba ben de aynı laptobu kullanıyorum nasıl ve nerden undervolt yaptınız direk bios tan mı yaptınız
Direkt biostan yapılmıyor sanırım, ben bulamadım. Throotlestop diye ugulama var oradan yapabilirsiniz. Bu laptop a biraz daha fazla Undervolt yapmak gerekiyor. Ekşi 160-170 lerde mavi ekran Veriyor, siz 100-130 arası yapabilirsiniz direkt aynı modelse.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii ki yavaş yavaş ilerleyin önce, -30 -50 -70 gibi, programı bira öğrenseniz iyi olur, fazla kurcalamayın hasar verebilirsiniz(sadece undervolt yaparsanız sıkıntı olmaz ama başka ayarlara karışmayın derim).
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios sürümü düşürülemez diyor ama düşürme şansım var mı? Yani prosedür olarak mı öyle diyor Asus

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,607
Üyeler
164,705
Son üye
Stephanim
Top Bottom