İade alabilir miyim?

ByKebqp

80+
Reaksiyon skoru
2
Öncelikle selamlar,
Forumda biraz yeni olduğum için nasıl bir konu açmam gerektiği konusunda biraz arada kaldım, ancak sorunum şu şekilde:

Bir bilgisayar almak için 5. sınıftan beri aldığım bursluluk maaşını biriktiriyordum, bu hayalimi de 8. sınıfın yaz tatilinde Asus Tuf F15 marka bir laptop alarak gerçekleştirmiş oldum. Kısa tutacak olursak Laptop klavyesinin "D" tuşu durup dururken bir anda çalışmayı bıraktı. Benle alakalı bir durum olmadığından eminim. Sonuç olarak garantiye gönderdik ve yaklaşık 2 hafta önce elime tekrar ulaştı. (Açıkcası geldiğinde BAYA toz içersindeydi, temizlemekle falan uğraşmadıkları gibi nasıl olduysa daha da kötü bir durumda gelmiş :D)

Sorun şu ki, dün akşam tekrardan aynı tuşa veda ettik. bilgisayarın garantiye gidip tekrar gelmesi yaklaşık 1 ay sürmüştü ve tekrar bu süre boyunca bilgisayarsız kalmak istemiyorum. Ayrıca garantiye gidip geldikten sonra da tekrar aynı hatayla karşılaşmakta hiç iç açıcı olmaz.

Biraz araştırınca 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkı diye bir şey olduğunu gördüm. Sanırım garantiye gidip de tekrar bu şekilde hatalı gelen malları değiştirebiliyorlar veya iade edebiliyorlarmış. Şahsen paramı geri alıp şöyle kaliteli bir masaüstü bilgisayar almak isterim :D Bir daha da Laptop'lara falan bulaşmak istemiyorum. Eğer bilgi sahibi iseniz yardımcı olabilir misiniz? Eğer değişim oluyorsa bile iade almak tercihim olur. Teşekkürler.

3 kere garantiye gönderiyorsun 3undede sorun devam ederse THH ye başvuru yapıyorsun. Fatura bedeli kadar iade çıkar bilgisayarı 35e aldıysan 35 iade ederler

Bilgisayarın güncel fiyatına bak eğer aldığın fiyat ile arasında fark varsa iade etmeni önermem tamir ettirmeye zorla ve THH ile tehdit et. Artık firmalar değişim yerine fatura bedeli kadar iade istiyor çünkü 1 yıl önceki pc fiyatı 30 ise şuan 50 oldu. Değişim yapmak onların zararına

Normalde 3 kere aynı arıza olunca sorun çözülse bile asusa gönderip değişim isteyebiliyorsun ve muadil sıfır bir ürün alıyorsun. Asusu arayıp söyle eğer olur derlerse gönder ama yok 3. Kere aynı arıza tekrar etmesi lazım derse thhye vereceğim deyip kapat. Tüketici hakem heyetine aynı arızanın 2 kere tekrar ettiğini ve hala sorunun çözülmediğini değişim veya para iadesi istediğini belirt. Bir ay sonra satıcı seni arayıp cihazı bize gönderin değişimini yapalım diyecek. Gaming laptoplarım için 3 kere thhye başvurdum hepsi 1 ay sürdü hepsinde de değişim kararı çıktı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aldığınız satıcı gpn teklonoji ise arayıp onlarla görüşün. Gpn teklonoji asusun resmi satıcısıdır.

Normalde 3 kere aynı arıza olunca sorun çözülse bile asusa gönderip değişim isteyebiliyorsun ve muadil sıfır bir ürün alıyorsun. Asusu arayıp söyle eğer olur derlerse gönder ama yok 3. Kere aynı arıza tekrar etmesi lazım derse thhye vereceğim deyip kapat. Tüketici hakem heyetine aynı arızanın 2 kere tekrar ettiğini ve hala sorunun çözülmediğini değişim veya para iadesi istediğini belirt. Bir ay sonra satıcı seni arayıp cihazı bize gönderin değişimini yapalım diyecek. Gaming laptoplarım için 3 kere thhye başvurdum hepsi 1 ay sürdü hepsinde de değişim kararı çıktı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aldığınız satıcı gpn teklonoji ise arayıp onlarla görüşün. Gpn teklonoji asusun resmi satıcısıdır.
Çok teşekkür ederim.
Ayrıca konuyla alakasız olacak biraz, aldığım cihaz ben alırken 50k civarı idi. Şimdi neredeyse 75k olmuş bazı sitelerde. Sizce para iadesi alıp o parayla masaüstü bir pc almak mı daha mantıklı olur yoksa direkt değişim yapmak mı?

Çok teşekkür ederim.
Ayrıca konuyla alakasız olacak biraz, aldığım cihaz ben alırken 50k civarı idi. Şimdi neredeyse 75k olmuş bazı sitelerde. Sizce para iadesi alıp o parayla masaüstü bir pc almak mı daha mantıklı olur yoksa direkt değişim yapmak mı?
75k iade etmiyorlar fatura tutarı iade ediyorlar ayrıca 75bin tl diye o fiyat civarındaki laptopta göndermiyorlar mesela laptopunda rtx 4060 var yine rtx 4060lı aynı cihazı o yoksa 4060lı işlemcisi biraz daha iyi modeli o da yoksa bir sonraki yılın modelini sunuyorlar yani böyle böyle devam ediyor. Satıcı farklı marka laptoplar satıyorsa bu markadan istiyorum diyebiliyorsun, sundukları laptop hoşuna gitmezse üstüne para ekleyip üst model bir cihaz alabilirsin.

Eğer ürünü aldıktan sonra ilk 6 ay içerisinde sorun yaşadıysan servisten direkt ürün değişimi talep edebilirsin. Kabul etmezlerse THH başvurup ürün değişimi yaptırabilir veya para iadesi talep edebilirsin.

"Malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir."

Güzel kardeşim öncelikle geçmiş olsun hemen garantiye gönder görüş durumu baktın olmuyor thh başvuru yaparsın ama durum büyük değil ufak çaplı o yüzden tamir edilebilir sorun yaşanmadan diye düşünüyorum.

Geri