Neler Yeni

İç Mimarlık Öğrencisi Sistem Gereksinimi

MRTriumph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mert Usta
Merhabalar.
İki yıllık iç mimarlık okuyan birisi için gerekli sistem gereksinimleri nelerdir?
Laptop olması gerektiği için tam aynı sistemi bulmak zor olabilir o yüzden alternatif parça aralıkları sunarsanız çok memnun olurum.
2. el de olabileceği için ve laptop piyasasına pek hakim olmadığım için net bir bütçe söylemiyorum, önerilerinizi bekliyorum.
NOT: 2. sınıf öğrencisi ve DGS planlanıyor.
PROGRAMLAR: Photoshop-AutoCAD-3DMAX vb.

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhabalar.
İki yıllık iç mimarlık okuyan birisi için gerekli sistem gereksinimleri nelerdir?
Laptop olması gerektiği için tam aynı sistemi bulmak zor olabilir o yüzden alternatif parça aralıkları sunarsanız çok memnun olurum.
2. el de olabileceği için ve laptop piyasasına pek hakim olmadığım için net bir bütçe söylemiyorum, önerilerinizi bekliyorum.
NOT: 2. sınıf öğrencisi ve DGS planlanıyor.
bence oyın derdin yoksa macbook bakabilirsin 2500'e vardı ikinci el
oyun amacın varsa zaten sen bilirsin
bence macbooklar oyun dışında çok güzeller
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama tam emin değilim pek o bölüme ilgim yok

MRTriumph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mert Usta
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bence oyın derdin yoksa macbook bakabilirsin 2500'e vardı ikinci el
oyun amacın varsa zaten sen bilirsin
bence macbooklar oyun dışında çok güzeller

ama tam emin değilim pek o bölüme ilgim yok
Kardeşim için alacağım için pek oyun odaklı olmasına gerek olacağını düşünmüyorum. Güzel bir araştırma ile Mac mantıklı olabilir. Araştıracağım teşekkürler.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kardeşim için alacağım için pek oyun odaklı olmasına gerek olacağını düşünmüyorum. Güzel bir araştırma ile Mac mantıklı olabilir. Araştıracağım teşekkürler.
rıca ederim bu arada bi grafik tableti alabilir çizim işleri üstüne çünkü

bildiğim kadarıyla

Farway

80+ Silver
Şimdi neler yapacağına bağlı eğer 3D grafik işleri renderla uğraşacaksan üst düzey bir sistem alman lazım. Bu da laptopta 12 bin TL ye yakın bir rakama tekabül eder :D Ama masaüstüne 6 bine bu işi kapatırsın :D Ben okula hiç laptop götürme ihtiyacı duymadım 2. üniversitemi okuyorum telefonlarımız ve taşınabilir bellekler yetiyorda artıyor.

MRTriumph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mert Usta
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rıca ederim bu arada bi grafik tableti alabilir çizim işleri üstüne çünkü

bildiğim kadarıyla
O biraz daha ileri seviye şuan için gerekli olacağını düşünmüyorum.

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Şimdi neler yapacağına bağlı eğer 3D grafik işleri renderla uğraşacaksan üst düzey bir sistem alman lazım. Bu da laptopta 12 bin TL ye yakın bir rakama tekabül eder :D Ama masaüstüne 6 bine bu işi kapatırsın :D Ben okula hiç laptop götürme ihtiyacı duymadım 2. üniversitemi okuyorum telefonlarımız ve taşınabilir bellekler yetiyorda artıyor.
Bir öğrencinin o kadara ihitiyacı olduğunu sanmıyorum. İleride profesyonel olarak bu işi yaparsa o zaman lazım olabilir.

noyan123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
noyanz12
Genel direk piyasanın içinde olan biri olarak cevap vereyim, dediğin programlar oyundan daha çok ram tüketiyor 3DMAX mesela ileri düzey aldığında baya yükleniyor sisteme, laptap kesinlikle gerekli okula giderken ilk girdiğinde lazım olmasada iler ki projelerde okula götürecek illa ki minimum idarelik bişe alacaksanızda 16gb ram olsun 4gb ekran kartı olsun zorluk çekmesin, 8gb ram 2 gb ekran kartlı laptapta yeter ama autocad detaylı çizim yaptığında takılmalar yaşamaya başlar, photoshop yüksek boyutlu bir çalışmada takılmalar yaşar ama yapar günü kurtarır rahat şekilde.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Abim;

İ7 7700HQ
GTX 1050
2X8 16GB RAM
120GB SDD
1TB HDD
laptop ile 4 yıllık mimarlık okudu çizim yaparken zorlanıyordu ama aşırı değil. Çizim yapabiliyordu. Tavsiyem 2.el en az 1650'li ve iyi bir işlemcili laptop almanızdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,479
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1
Top Bottom