Neler Yeni

içimden geçirdiğim düşünce islam, savaş, gerçeklik

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,275
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
öldükten sonra yeni bir hayata başlayacakmış gibi hissediyorum hatta bazen içimde otomatikken bu zamanları güzel yaşayamadım bir dahakine güzel yaşarım diyorum. Aklıma savaşlar geliyor bize sıçrayacağını düşünüyorum. Bir dahaki sefere daha güzel bir hayat yaşarım şuanki hayat deneme sürümü gibi geliyor. İslamdan uzaklaştım artık aklımda kararsızlık var eğer inanmıyorsam ve gerçekten doğru ise ne olacak ama bir yandan da gerçek değilse öldükten sonra bir tanrıyla mı tanışacağız yoksa simülasyon içerisinde miyiz? Onları bilmiyorum. Eski zamanda yüksek teknoloji keşfedip hayatı sıfırlayıp 0 yılında başlattıklarını ve bazı şeyler uydurduklarını insanların zekasını ölçeceklermiş gibi hissediyorum. Bazen düşünüyorum doğduğum zamanı hatırlamıyorum doğmadan önceki zamanı hatırlamıyorum. Peki ya doğmadan önce başka bir yerde ölmediğimi de hatırlayamam. İslamdan uzaklaşma sebebim bir sürü sebebi var. Mesela biz Allah'a inşallah deriz dua ederiz olsun diye gerçekleşsin diye madem kaderimize kısmet olmayan şeyler gerçekleşmiyor neden savaşlarda ağlayan yalvaran intihar eden insanların duaları neden kabul olmuyor. Örnek olarak doğu türkistan vericem bazıları diyebilir onlar aslında Türk onları niye örnek veriyorsun ama onlarda müslüman. Örnek olarak İsrail'i veriyorum. Kaç yıl oldu yerleşeli sayısız katliam yaptı şimdi de savaş açtı istediği gibi bombalıyor. Bizim Allah'ımız bizi değilde neden onları koruyormuş gibi gözüküyor. Hani derler ya müslüman sabırlı olması gerekir vs. Bizim bu ülkeye karşı yapabileceğimiz maalesef hiç bişey yok. Kimsenin umudu olmasın yok orada savaş var yok oraya yardıma gideceğim, gidilmesi gerekiyor. Eğer gerçekten müslümanlığa önem verseydiniz ondan önceki katliamlara karşı da susmazdınız. Zaten gündemde bir olay olduğu zaman bizim milletimiz o hafta yas tutar diğer hafta başka konuya geçer. Türkiye'de bazı mevki sahibi insanlar bizim insanımızın psikolojisini çözmüş artık. Covid diye baş belası bir şeyi gündeme çıkardılar, çok fazla kişiye denek olarak güzel rol yaptılar aşılama yapmayı başardılar. İslamiyet'teki kıyametin kopması için daha neyin olması gerekiyor? Aradan kaç yıl geçmiş peygamber efendimize Kur-an'ı Kerim ayetlerini kayaya indirmiş. Tek tek o zamanlar kanıtlamak için hatta peygamberlerin yaptığı bazı mucizeler var. Neden o zaman vardı şimdi yok? Bazen içim sıkıldığı için değil canım sıkılıyor tepkisiz gibi gözükebilirim ama her insan değerlidir. İnsanlar sanki ilk defa böyle bir katliam olmuş gibi filistin-israil konusunu paylaşıyor. Eğer konu islam ise Mescidi aksa için o kadar tepki gösteriyorsunuz. İnsanları öyle can çekiştiği için değil. Bu dünyanın başımıza yıkılması gerekiyor. Kimse bir şeyi sorgulamıyor. Bizden önceki nasıl yaşadıysa aynı şekil yaşamaya devam edip ölüm döşeğine gireceğiz. Daha çok şey yazmak istiyorum ama satırlar sığmaz zaten okunmayacak çoğu o yüzden kısa tuttum özet geçtim. Ayrıntılı anlatsam gerçekten insanlar flood sanıp hiç okumaz bile :D Bu arada ben 2.5-3 yıl boyunca 5 vakit namazımı kılıyordum. Artık kendimi zorla kılıyormuş gibi kılmayınca sanki aşırı büyük günah işliyormuşum gibi geliyordu. Bana diyeceksin ki ee zaten kılmazsan büyük günah. Bizi böyle güzel özelliklerle atomumuza kadar ayrıntılı yaratan bir yaratıcı bizi cehenneme göndermek için bu kadar kolay yol açmaz. Bizi yaratan yaratıcı sonuç olarak günah işleyeceğimizi de biliyord, iyi veya kötü bir insan olacağımızı da biliyordu. Çocukları öldürmek günah ise HZ. Hızır'ın gelecekte ailesini öldürecek diye çocuğu öldürmesine ne demeli? Aynı olaylar şimdi de var. Şuan bunu yazarken içimde hala korku var. Allah korkusu, geçmiyor.

1721

80+ Bronze
Allah her şeyi bilir ve senin için en hayırlısını verir. insanlar dünyaya sınanmak için getirilmişler. Cennet o kadar güzel ki; girmek kolay olsa herkes girer zaten. önemli olan senin başına gelen kötülüklerden(sınavlardan) nasıl çıktığın. orayı hak etmeni de sağlayan o zorluklar zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah her şeyi bilir ve senin için en hayırlısını verir. insanlar dünyaya sınanmak için getirilmişler. Cennet o kadar güzel ki; girmek kolay olsa herkes girer zaten. önemli olan senin başına gelen kötülüklerden(sınavlardan) nasıl çıktığın. orayı hak etmeni de sağlayan o zorluklar zaten.
Allah her şeye müdahale etse sınavın bi anlamı kalmaz. yazılı sınavda hocanın sana yardım etmesi gibi, seni doğru cevaba yönledirir ama doğru veya yanlışı biraz da sana bırakır..

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,275
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah her şeye müdahale etse sınavın bi anlamı kalmaz. yazılı sınavda hocanın sana yardım etmesi gibi, seni doğru cevaba yönledirir ama doğru veya yanlışı biraz da sana bırakır..

• Üzgün
Reaksiyonlar: 1721

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,423
İsim
Selman
İslamiyet'teki kıyametin kopması için daha neyin olması gerekiyor?

Orta Çağ'da yaşasaydın eğer bu güne baktığında haline şükreder, ben ne abartmışım derdin. Çoğu anlamda çok daha iyi bir dünyada yaşıyoruz artık. Tamam günümüzde de bazı şeyler gerçekten insanın canını sıkıyor ama bu kadar da abartmanın bir anlamı yok. Eğer tanrı yeryüzündeki kötülükler için kıyamet yollayacak olsaydı çoktan en azından 3-5 defa yollamış olması gerekirdi zaten.

Aelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ali BABA
Kardeşim, bütün sorularına cevap vermek isterim, her sorunun akla yatan bir cevabı var yeter ki arayış içinde ol. Kur'an'ın ilk beş ayeti"Yaratan Rabbinin adıyla oku! - O, insanı bir alaktan yarattı. - Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. - Ki O, kalemle yazmayı öğretendir. - İnsana bilmediğini O öğretti.” Okuyup araştırırsan kafana takılan çoğu sorunun cevabını bulursun, kafana yatmayan yerler olabilir onlarda okudukça öğrendikçe çözülecek. Örneğin matematik , hiç bilmezken birden trigonometri veya integral gibi konulara bakarsan bir şey anlamazsın ve saçma sapan şeyler dersin, lakin adım adım ilerler ve doğru kaynakları takip edersen sana kilitli kapılar açılır. Ve evet her şeyin bir açıklaması var, hem de öyle güzel öyle hassas ki insan anladıkça hayran kalıyor ,eşsiz eksizsiz kusursuz.... Bize küçükken Allah büyüktür, namaz kıl oruç tut v.s v.s söylendi evet çok güzel ama bunların içleri doldurulmadı, şuan ki devirde ahir zaman... yoldan sapmak çok kolay hele ki imanın içi dolu değilse, annenden babandan gördüklerini taklit etmekle bizim imanımızı taklidi iman olur. İçini doldurmak o imanı hakiki imana çevirmek lazım bunun içinde doğru kaynakları okumak, araştırmak lazım. Şimdi diyorsun savaşlar neden var çocuklar neden ölüyor, dua ediyoruz kader ile belli değil mi .... Sorular güzel hepsinin cevabı var çok kısaca bazı şeylere değineceğim, Allah bizi neden yarattı hiç düşündün mü ? Dünyayı neden yarattı, insanları neden yarattı? Peki annen seni neden doğurdu insanlar neden bebek yapıyor ? İnsanlar o kadar zahmete neden giriyor ? Bunların cevabı merhamet sevgi muhabbet. Bu dünyada imtihan dünyası Allah'ın sevgisine layık olabilir miyiz ? Onu bulabilir miyiz ? Şayet hiç savaş olmasa, kötülük olmasa herkes iyi olsa insanlar melek olurdu, zaten melekler var dünya ve insan kavramlarına gerek kalmazdı. İnsan melekten üstün hayvandan aşağı olabilir, işte imtihanda bunun imtihanı, sen sana verilin iradeyi yönete bilecek misin yoksa nefsinin kölesi olup sadece bu dünya için mi yaşayacaksın. Ayrıca savaşta ölen, acı çeken, zor bir hayat süren iman sahiplerin ahirette kazancı çok büyük, bize ne kadar acı ve kötü görünse de biz ahiret boyutundan bakamadığımız için bazı yanlış düşüncelere sevk olabiliyoruz. Daha yazacak çok şey var ama uzatmak istemiyorum. Bazısı diyecek "ne zırvalıyor bu, kendini avutuyor" diye bilir, ama 1000 kişi görse 999 saçma dese de 1 kişinin kalbine bir iman tomurcuğu ekebilirsem ne mutlu bana. Özelden mesaj atabilirsin numaramı verebilirim, aynı şehirdeysek buluşalım sana bir kahve ısmarlıyım sohbet edelim. Aklına takılan şeylere ışık tutmaya çalışalım. Arayış içinde başkaları içinde geçerli bu teklifim. Hayırlı günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,675
Üyeler
159,658
Son üye
jepay
Top Bottom