Neler Yeni

Allah'a inanıyorum ama İslam dinine çoğu yerde katılmıyorum

The Batman

80+ Silver
Ben bu Kuran'a katılmama konusunu yorumlama yüzünden olduğunu düşünüyorum. Kendin yorumlayacaksın aga.
😳 doktorlar bile başka branşlarda yorum bile yapmazken kuran gibi birşeyi yorumlamak........ yorumlayamazsın sonra kendini ateist sitelerinde bulursun benden söylemesi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben zaten kadının açık ya da kapalı olacağına karışmıyorum tabii ki de onu kişi kendisi bilir, benim hoşuma gitmiyor ve gereksiz buluyorum sadece
islamda bazı şeyler var onlar tartışılmaz bile mesela şuan kabul gören ilk 3 anayasa kadın çok suistimal ediliyor ülkede bu yüzden bir şey yazmak istemiyorum ama sunu bil islamda amaç kısaca kadını ve aile hayatını korumak ilk kadının kapanması ile degil erkegin gözünü kapatması ile başlıyor

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
😳 doktorlar bile başka branşlarda yorum bile yapmazken kuran gibi birşeyi yorumlamak........ yorumlayamazsın sonra kendini ateist sitelerinde bulursun benden söylemesi
O zaman kör kütük savunuyumu, Allah'a beyini boşunamı vermiş

The Batman

80+ Silver
O zaman kör kütük savunuyumu, Allah'a beyini boşunamı vermiş
Kuranı yorumlamak için belirli bir çapta olman lazım mesela Hz ali yada Hz ömer belirli bir ilmin olması lazım yoksa senin dedigin çok saçma herkes yorumlasa islam hristiyanlık gibi bölünür giderdi araştır bu neden böyle diye düşün ama örnek vereyim Allah orucu emretti oruç çok saçma ben bunu kendim yorumlayayım diyemezsin.

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Kuranı yorumlamak için belirli bir çapta olman lazım mesela Hz ali yada Hz ömer belirli bir ilmin olması lazım yoksa senin dedigin çok saçma herkes yorumlasa islam hristiyanlık gibi bölünür giderdi araştır bu neden böyle diye düşün ama örnek vereyim Allah orucu emretti oruç çok saçma ben bunu kendim yorumlayayım diyemezsin.
Yani bir mantık arama diyorsun o zaman inandığım dinin ne değeri kalır ki

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Bende senin döneminden geçtim arada kaldım kısa süre inanmamışlığım var. Kimisi bu süreçi başarılı geçer kimisi geçemez, ben geçtim. O gün bugündür dini araştırırım. Sorularını bu akşam discord üzerinden dinleyebilir cevap verebilirim.

mfimmel

80+ Silver
Ben bu Kuran'a katılmama konusunu yorumlama yüzünden olduğunu düşünüyorum. Kendin yorumlayacaksın aga.
Kendi yorumlarsa yaşadığı islam veya din olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gitmesine gerek yok ki zaten bir haftada normal bir sekilde okumayi ogrenebilir. Meal istiyorsa internetten bulabilir. Kendini ilerletmek istiyorsa gercekten bu ise kendini vermis birinden tecvid dersi alabilir.
Ya şunu bırakın artık ya kuran kendi diyor eğer başka bir dilde indirseydik araplar bu nasıl olur diyeceklerdi ve inanmayacaklardı diye.

Peki siz arap olmayan ve arapça bilmeyen müslümanlar olarak neden anlamayarak okuyorsunuz? Anlamayarak okumanın sizin inancınıza göre fayda veya katkı sağlamaz.

Eğer anlamayarak okuyorsanız okumanın anlamı yok bence.

w.mert

80+
Sünni İslam'a göre imanın şartları
  • Allah'a iman.
  • Meleklere iman.
  • Kitaplara iman.
  • Peygamberlere imân.
  • Ahirete iman.
  • Kadere iman.

Top Bottom