Neler Yeni

ID-Cooling SE-224-XTS vs ID-Cooling SE-224-XTS mini vs ID-Cooling SE-214-XT

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
Anakart:ASUS PRİME H510M-K İşlemci:İ5 11400

Arkadaşlar bu üçünden birini almayı düşünüyorum aralarında ki fiyat farkı önemsiz performans olarak hangisini tercih etmeliyim? Kasamın modeli bu. Ayrıca mini ve normal 224 xts arasında ki fark sadece boyut mu yani performans olarak bir fark olur mu?

EmreUzn3

80+ Bronze
224 Daha iyi diye biliyorum ama ne kadar yer kaplıyor vb ... bilmiyorum

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Anakart:ASUS PRİME H510M-K İşlemci:İ5 11400

Arkadaşlar bu üçünden birini almayı düşünüyorum aralarında ki fiyat farkı önemsiz performans olarak hangisini tercih etmeliyim? Kasamın modeli bu. Ayrıca mini ve normal 224 xts arasında ki fark sadece boyut mu yani performans olarak bir fark olur mu?
taze video çektim bu konularla ilgili paylaşabilirmiyim :D

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
taze video çektim bu konularla ilgili paylaşabilirmiyim :D
Benim için çok iyi olur hocam ama forum da link atmak sıkıntı çıkarır mı emin değilim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim için çok iyi olur hocam ama forum da link atmak sıkıntı çıkarır mı emin değilim.
7- Reklam amaçlı, referal link içeren paylaşımlar kurallarda böyle bir madde var hocam sıkıntı çıkarır mı emin değilim eğer sorun olucaksa boşa risk atmayın isterseniz ama özelden atmakta sorun olmaz herhalde.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Mesaj otomatik birleştirildi:

7- Reklam amaçlı, referal link içeren paylaşımlar kurallarda böyle bir madde var hocam sıkıntı çıkarır mı emin değilim eğer sorun olucaksa boşa risk atmayın isterseniz ama özelden atmakta sorun olmaz herhalde.
yoo fikirlerimi yazılı değil sözlü olarak paylaşmış olacağım fark bu :) ama videomda ryzen 5600 için fikirlerimi paylaşmıştım bu intel tarafında 11400f 12400f içinde birebir cuk oturuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Beratta
yoo fikirlerimi yazılı değil sözlü olarak paylaşmış olacağım fark bu :) ama videomda ryzen 5600 için fikirlerimi paylaşmıştım bu intel tarafında 11400f 12400f içinde birebir cuk oturuyor.

Bu soğutucuyu 11. nesil işlemciler de denediniz mi ? zira desteklediği işlemcilerde 1200 ve 1700 soket görülmüyor.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf

Bu soğutucuyu 11. nesil işlemciler de denediniz mi ? zira desteklediği işlemcilerde 1200 ve 1700 soket görülmüyor.
bakın şunu belirteyim videoda yanlış anlaşılma olacak sadece x120 tavsiye etmiyorum. videoda demek istediğim marka model farketmeksizin 4-5-6 bakır ısı borulu tek kule 120mm soğutucular 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı veriyor. çeşitleri soket tipi uyumluğu vs akakçeden satıcıdan mutlaka öğrenin.

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bakın şunu belirteyim videoda yanlış anlaşılma olacak sadece x120 tavsiye etmiyorum. videoda demek istediğim marka model farketmeksizin 4-5-6 bakır ısı borulu tek kule 120mm soğutucular 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı veriyor. çeşitleri soket tipi uyumluğu vs akakçeden satıcıdan mutlaka öğrenin.
Hocam videonuzu izledim cidden çok hoşuma gitti ama benim kafam da şu var sizin önerdiğiniz soğutucu 620 lira onun yerine 350 daha koyup 214 veya 224 almak daha mantıklı geliyor çünkü bu devirde 350 TL para değil bence ondan dolayı ne yapsam bilemiyorum. Siz bana ne önerebilirsiniz işlemci soğutucu olarak işlemcim i5 11400 ve 85 90 dereceleri buluyor oyunlarda ondan dolayı almışken iyi bir şey almak istiyorum hani böyle en azından 15 derecelik bir fark olsun istiyorum. Anladığım kadarıyla sizin önerdiğiniz ile biraz daha pahalı olanlar arasında sadece 1 2 derecelik bir fark oluyor ondan dolayı da o fiyat farkına değer mi emin olamıyorum. Ayrıca sizin önerdiğiniz stok soğutucunun termal macunu iyi mi? Ayrı olarak bir termal macun almamı gerektirir mi? Yada işin kısası siz bana ne önerebilirsiniz İ5 11400 için?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Hocam videonuzu izledim cidden çok hoşuma gitti ama benim kafam da şu var sizin önerdiğiniz soğutucu 620 lira onun yerine 350 daha koyup 214 veya 224 almak daha mantıklı geliyor çünkü bu devirde 350 TL para değil bence ondan dolayı ne yapsam bilemiyorum. Siz bana ne önerebilirsiniz işlemci soğutucu olarak işlemcim i5 11400 ve 85 90 dereceleri buluyor oyunlarda ondan dolayı almışken iyi bir şey almak istiyorum hani böyle en azından 15 derecelik bir fark olsun istiyorum. Anladığım kadarıyla sizin önerdiğiniz ile biraz daha pahalı olanlar arasında sadece 1 2 derecelik bir fark oluyor ondan dolayı da o fiyat farkına değer mi emin olamıyorum. Ayrıca sizin önerdiğiniz stok soğutucunun termal macunu iyi mi? Ayrı olarak bir termal macun almamı gerektirir mi? Yada işin kısası siz bana ne önerebilirsiniz İ5 11400 için?
kanka 11400 ryzen 5600 gibi işlemcilerin tdpsi belli kuletipini satan sana kullanmalık macunuda içine koyuyor kutunun götüyor mu götürüyor. ben videoda marka model belirtmedim bu sanırım yanlış anlaşılmış direk model önermiyorum '' demek istediğim açın akakçeyi limiti 500e çekin tek tek kuletiplerini inceleyin 4-5-6 bakır ısı borulu tek kule olan 12cm fanlı soğutucular 3 aşağı 5 yukarı aynı olacaklar. he diğer kısım keyif meselesi mesela adam ben 750 veririm der X markasını seçer kimi der ben dibin dibini sıyırıcam A markasını seçer. bu tamamıyle zevkine ve bütçene kalmış.

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
kanka 11400 ryzen 5600 gibi işlemcilerin tdpsi belli kuletipini satan sana kullanmalık macunuda içine koyuyor kutunun götüyor mu götürüyor. ben videoda marka model belirtmedim bu sanırım yanlış anlaşılmış direk model önermiyorum '' demek istediğim açın akakçeyi limiti 500e çekin tek tek kuletiplerini inceleyin 4-5-6 bakır ısı borulu tek kule olan 12cm fanlı soğutucular 3 aşağı 5 yukarı aynı olacaklar. he diğer kısım keyif meselesi mesela adam ben 750 veririm der X markasını seçer kimi der ben dibin dibini sıyırıcam A markasını seçer. bu tamamıyle zevkine ve bütçene kalmış.
Peki kullandığınız ya da önerebileceğiniz var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Beratta
Yapma hocam nasıl aynı performansı veriyor ? Bir kule tipi soğutucu da en önemli olan şey ( RPM ) fan hızıdır. Mesela ucuz bir kule tipinde kullanılan faz hızı genelde 1000-1200 rpm dir ve arzu edilen ısı değerini veremez , ama pahalı bir kule tipinde genelde 1800-3000 arası değişmekte. Peki fan hızı ile her şey bitiyor mu tabi ki hayır. 2000 rpm ve üstünde fan sesi ne kadar kafa ütülüyor ! Yani lafın kısası pahalı alınan ile ucuz aynı demek pek vicdani değil.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Yapma hocam nasıl aynı performansı veriyor ? Bir kule tipi soğutucu da en önemli olan şey ( RPM ) fan hızıdır. Mesela ucuz bir kule tipinde kullanılan faz hızı genelde 1000-1200 rpm dir ve arzu edilen ısı değerini veremez , ama pahalı bir kule tipinde genelde 1800-3000 arası değişmekte. Peki fan hızı ile her şey bitiyor mu tabi ki hayır. 2000 rpm ve üstünde fan sesi ne kadar kafa ütülüyor ! Yani lafın kısası pahalı alınan ile ucuz aynı demek pek vicdani değil.
kullandığım kuletipleri;
ddark x92 x124 x120
snowman t5 t6
akasa woodoo
id-cooling se-224
arctic esports duo 34
noctua nhu12
merak etme kanka hemen hemen hepsinden bi kuple denedim bakır adeti fan çapı hemen hemen aynı olduğunda verdiği soğutma en fazla 2-3 derece değiştiriyor. rpm fan devir falan 3000 olan kazanır 2000 olan ısınır gibi bişey yok zaten bekleme 3000 devir kalmadı günümüzde yani uzun lafın daha da uzunu kuletipinde benzer bakır fan ebat aliminyum aynı olunca soğutmada aynı oluyor. elektronik değil bu maden malzeme miktarı. vicdanla bir alaksı yok. çok denedim 1000tlik 5 bakır ısı borusu olan kuletipiyle 600tlik 5 bakır ısı boru arasında ısı farkı sadece 1 dereceydi bak bir bir 2 değil. o yüzden merak etme. yani sen 1 derece olsun 1000 tl vereceğim öyle kıyaslama olmaz diyorsan senin zevkine kalır benim için 1 derece hiçbişey. hatta videosunu bile hazırladımki insancıklara aynı performansı veren pahalı kuletipi önerilmesin diye. sanada tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Beratta
kullandığım kuletipleri;
ddark x92 x124 x120
snowman t5 t6
akasa woodoo
id-cooling se-224
arctic esports duo 34
noctua nhu12
merak etme kanka hemen hemen hepsinden bi kuple denedim bakır adeti fan çapı hemen hemen aynı olduğunda verdiği soğutma en fazla 2-3 derece değiştiriyor. rpm fan devir falan 3000 olan kazanır 2000 olan ısınır gibi bişey yok zaten bekleme 3000 devir kalmadı günümüzde yani uzun lafın daha da uzunu kuletipinde benzer bakır fan ebat aliminyum aynı olunca soğutmada aynı oluyor. elektronik değil bu maden malzeme miktarı. vicdanla bir alaksı yok. çok denedim 1000tlik 5 bakır ısı borusu olan kuletipiyle 600tlik 5 bakır ısı boru arasında ısı farkı sadece 1 dereceydi bak bir bir 2 değil. o yüzden merak etme. yani sen 1 derece olsun 1000 TL vereceğim öyle kıyaslama olmaz diyorsan senin zevkine kalır benim için 1 derece hiçbişey. hatta videosunu bile hazırladımki insancıklara aynı performansı veren pahalı kuletipi önerilmesin diye. sanada tavsiye ederim.
Aynı gövde ye sahip ama 2 ayrı fan hızına sahip denemelerimde çok ciddi farklar gördüm. Şuan elimde düşük hız da fan yok maalesef ki bir video da ben atayım :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,176
Üyeler
164,261
Son üye
maykk
Top Bottom