Neler Yeni

Rehber Idle Buddy Virüsü nedir ve nasıl silinir

Idle Buddy Virüsü Nedir? Idle Buddy virüsü bir Malware'dir (Anitivirüsler Başka Tür Olarak Algılayabilir) Bilgisayara Ne Yapar? bilgisayarınıza şu an hiç bir şey yapmamış olabilir ancak yavaş yavaş kaynakları tüketerek bilgisayarınızı bozmaya başlar, Mining için kullanır yani ekran kartı ve işlemciyi sömürür.
Bilgisayarınıza bilmeyerek bulaşabilir mesela yazılım kurarken.

Nasıl Silinir? Silme Yöntemi ise şudur : 1. LockHunter'i indirin. Link : https://lockhunter.com/startdownload.htm
2. lockHunter'i Kurun.
3. Kurduktan sonra Resimdekileri yapın :
1622736896787.png

Yerel Disk C'ye girdikten sonra karşınızda Program Files ya da Program Files (x86) olabilir 2'sinin içinden birinde-
1622737067345.png

Idlle Time klasörü var buna sağ tıklayıp "Whats's Locking This Folder?" seçeneği var ona tıklayın eğer yoksa LockHunter'i açıp-
1622737178669.png

Dosyayı içine sürükleyin. soldaki resimde tik işareti sizde olmayacak Sonra LockHunter'de "Delete It!" seçeneği var ona basın sonra bekleyin bilgisayarınızı yeniden başlatmak isterse butona basın eğer başlamasa kendiniz yeniden başlatın. bilgisayar açılınca virüs silinmiş olacaktır.

İşe Yaramazsa...
eğer virüs silinmediyse ozaman IObit Uninstaller indirerek virüsü silecez. ilk IObit Uninstaller indirip alltaki resimleri uygulayın.
1r4i357.PNG

Bu kısımda'ki programları indirmeyi reddedin eğer ADvanced System Care indirmek isterse kesinlikle reddedin.
3l5r0yv.PNG

2s8pmvj.PNG

Klasörü IObit Uninstaller'e sürükleyin ve kaldıra basın.

70z5jt4.PNG

Ve son adım tamam'a basıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

c5rsm2q.PNG

virüsü eklemedim sadece rehber neyse önemli değil.

Bunu söylemek için çok geç olabilir ama hala işinize yarayabilir virüs hala bulunuyomu bilmiyorum ama devam ediyosa kişisel bilgileri çalıyor kredi kartınızı bile çalar geç olmadan silin virüs bulaşalı fazla olmadıysa çok bişey olmaz ama silin yinede. 24.11.2022 PER.

Bazı yerleri düzelttim. 12.2.2023 PAZ.

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,467
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
(Bu Virüs Bir Program Kurarken PC'nize Bulaşır)

Idle Buddy Virüsü Nedir? Idle Buddy virüsü bir Malware'dir (Anitivirüsler Başka Tür Olarak Algılayabilir) Bilgisayara Ne Yapar? bilgisayarınıza şu an hiç bir şey yapmamış olabilir ancak yavaş yavaş kaynakları tüketerek bilgisayarınızı bozmaya başlar.

Nasıl Silinir? Silme Yöntemi ise şudur : 1. LockHunter'i indirin. Link : https://lockhunter.com/startdownload.htm
2. lockHunter'i Kurun.
3. Kurduktan sonra Resimdekileri yapın :
1622736896787.png

Yerel Disk C'ye girdikten sonra karşınızda Program Files ya da Program Files (x86) olabilir 2'sinin içinden birinde-
1622737067345.png

Idlle Time klasörü var buna sağ tıklayıp "Whats's Locking This Folder?" seçeneği var ona tıklayın eğer yoksa LockHunter'i açıp-
1622737178669.png

Dosyayı içine sürükleyin. Daha sonra soldaki resimde tik işareti sizde olmayacak klasör oluşturup içine virüsü eklemedim sadece rehber neyse önemli değil. Sonra LockHunter'de "Delete It!" seçeneği var ona basın sonra bekleyin bilgisayarınızı yeniden başlatmak isterse butona basın eğer başlamasa kendiniz yeniden başlatın. bilgisayar açılınca virüs silinmiş olacaktır.
Peki bu virüsü nasıl tespit edebiliriz? Virüs taraması yaptığımızda karşımıza ne çıkarsa bunun olduğunu anlayabiliriz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki bu virüsü nasıl tespit edebiliriz? Virüs taraması yaptığımızda karşımıza ne çıkarsa bunun olduğunu anlayabiliriz?
Anitivirüsler bunu virüs olarak tespit eder burdan anlaşılır. yani tespit etmek basit görev çubuğun sağ altında logdsu var ve denetim masasında gözükür.

Son düzenleme:
Top Bottom