IEM Kulaklık Önerisi

chatho

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
7000
Arkadaşlar merhaba,

Daha öncesinde hiç IEM kulaklık kullanmadım ve bir odyofil olmasam da dinlediğim müziğin kalitesine oldukça önem veriyorum. Özellikle bass konusunda beni tatmin etmesini istiyorum; fakat dengeli ve kaliteli bir ses diyagramı, tabii ki de tercihim. Aynı zamanda mikrofonunu da kullanmak istiyorum (IEM mikrofonlarının kalitesinden haberdarım çok bir beklentim yok zaten), o yüzden ayrıca mikrofon içeren bir kablo da alabilirim eğer önereceğiniz modelin gelen kablosu mikrofon desteklemiyor ya da cidden çok kötüyse.

Kulaklık + kablo + (gerekirse DAC) dahil 7.000 TL civarında bir bütçe ayırabilirim (sınırları biraz zorlayabiliriz tabii eğer cidden değeceğini düşünürseniz 😁).

Araştırırken karşıma sıklıkla çıkan kulaklıklar şu şekilde:
  • 7Hz Elua Ultra
  • Truthear Gate / Zero Red
  • KZ Castor / Vader (Balanced/Bass version)
  • KZ PRX
Kablo olarak ise özellikle şunlar karşıma çıktı:
  • Moondrop MC2
  • Tripowin Grace
Şu anda laptop kullanıyorum fakat yakın zamanda yeni bir PC sistem kurmayı da düşünüyorum. Şu anki laptopumda Ugreen'in USB ses kartını kullanıyorum. Bu tür bir IEM kulaklıktan düzgün verimlilik alabilmek için bu ses kartı veya B850 chipset bir anakartın kendi dahili ses sistemi yeterli olur mu yoksa daha kaliteli bir DAC gerekir mi? Her türlü kulaklık/kablo önerileriniz, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,483
Üyeler
183,842
Son üye
nemesis060
Geri