Ihbar süresindeki 15 günün zorunluluğu var m?

Reaksiyon skoru
1
merhaba öncelikle işe giriş tarihim 05/03/2025
aslında daha önceden başladım 1 ay sonra yaptılar sigortamı ve ben şuan anlaşamıyorum patronla ayrılmak istiyorum daha öncedende söyledim bi şekilde ikna etti ama şuan burama kadar geldi ve ben işi bırakmak istediğimi söyledim bana herhangi bir istifa dilekçesi yazdırmadı önceki ayrılmak istediğimde yazdırmıştı ve bana ihbar süresinin olduğunu 15 gün sonra yolları ayırabileceğimizi söylüyor ama ben herhangi bir belirli veya belirsiz iş sözleşmesi inmzalamadım buna rağmen hala geçerli mi ihbar süresi ve istifa dilekçemi yazmalı mıyım

2 ay deneme süresi oluyor benim bildiğim o süre içinde bir şey belirtmeden işten ayrilabilirsin

merhaba öncelikle işe giriş tarihim 05/03/2025
aslında daha önceden başladım 1 ay sonra yaptılar sigortamı ve ben şuan anlaşamıyorum patronla ayrılmak istiyorum daha öncedende söyledim bi şekilde ikna etti ama şuan burama kadar geldi ve ben işi bırakmak istediğimi söyledim bana herhangi bir istifa dilekçesi yazdırmadı önceki ayrılmak istediğimde yazdırmıştı ve bana ihbar süresinin olduğunu 15 gün sonra yolları ayırabileceğimizi söylüyor ama ben herhangi bir belirli veya belirsiz iş sözleşmesi inmzalamadım buna rağmen hala geçerli mi ihbar süresi ve istifa dilekçemi yazmalı mıyım
İstifa dilekçeni yazdıktan ve teslim ettiğin zamandan itibaren ihbar süren başlar. İhbar süresince her gün iş yerinden normal çalışma saati içerisinde 1-2 saat erken çıkabiliyorsun diye biliyorum. 15 gün ihbar sürecin var evet ama bunu ancak patronunla anlaşabilirsen , fes edebilirsin ya da görmezden gelebilirler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 ay deneme süreci muhabbeti sadece sen işe girerken deneme süreci sadece iş sözleşmesinde yazar ve iş sözleşmesi yapmadığını söylüyorsun. 2 aylık deneme süreci olacak vs. diye bir kanıt yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,072
Üyeler
184,725
Son üye
Angeloo
Geri