Neler Yeni

İki Farklı ram kullanırsam bir sıkıntı olurmu ?

YavuzSrhn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yavuz
Selamlar arkadaşlar 8gb ram kullanıyorum ve artık bi 8gb ram almaya karar verdim ve aldım ama ne yazıkki farklı ram almak zorunda kaldım çünkü kullandığım ram piyasada yok.Aslında var ama güvenilmez sitelerde var o yüzden farklı bir ram aldım.Her neyse konuya değinecek olursak benim mevcut kullandığım ram G Skill DDR4 8gb 2133mhz cl 15.Aldığım ram ise hi-level DDR4 8GB 2133mhz sizce bir sorun çıkartırmı ?

Herkese iyi günler dilerim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
Selamlar arkadaşlar 8gb ram kullanıyorum ve artık bi 8gb ram almaya karar verdim ve aldım ama ne yazıkki farklı ram almak zorunda kaldım çünkü kullandığım ram piyasada yok.Aslında var ama güvenilmez sitelerde var o yüzden farklı bir ram aldım.Her neyse konuya değinecek olursak benim mevcut kullandığım ram G Skill DDR4 8gb 2133mhz cl 15.Aldığım ram ise hi-level DDR4 8GB 2133mhz sizce bir sorun çıkartırmı ?

Mhz'leri aynı olduğu sürece, istediğin markadan RAM olsun, çalışır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca bağlantı atar mısın? ucuzsa bende alayım :D

aquafire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Burak Ünal
Instagram
brkunall4
Steam
etriker
Discord
AquaFire#4957

Sadece MHz değeri mi CL değeri de aynı olması lazım değil mi? Tam bilmediğim için soruyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
Sadece MHz değeri mi CL değeri de aynı olması lazım değil mi? Tam bilmediğim için soruyorum
Orasını bilmiyorum, benim tek bildiğim Mhz'ler uyuşursa sıkıntı çıkarmaz olduğudur.

Tak 2/3 gün kullan sorun çıkarıp çıkarmadığını gözlemle, özellikle ağır ağır oyunlar oyna, en kolay yöntem odur.

aquafire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Burak Ünal
Instagram
brkunall4
Steam
etriker
Discord
AquaFire#4957
Hocam ben de tam bilmiyorum. Denemiş birinden öğrenmek en iyisi bence de en garantisi aynı ramları almak galiba

YavuzSrhn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

bağlantı atmak burda sıkıntımı olur bilmiyorum ama bilinen sitelerden aldım fiyatı 500tl

Evet değerleri olabildiğince aynı tutmak lazım bende ona göre ram aldım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Önceki RAMiniz neyse birebir aynısını alın. Üzerindeki kod ile. Birebir aynısını alsanız bile uyumsuz olma ihtimali var. Mhz aynı olduktan sonra çalışır vs diyenleri dinlemeyin. Evet çalışabilir de ama risk almayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
Önceki RAMiniz neyse birebir aynısını alın. Üzerindeki kod ile. Birebir aynısını alsanız bile uyumsuz olma ihtimali var. Mhz aynı olduktan sonra çalışır vs diyenleri dinlemeyin. Evet çalışabilir de ama risk almayın.
Hocam, bana ne öğrettilerse onu söyledim, burada suçlu ben değil öğreeten bilgisayarcı patronumda olmuyor mu? eskiden bir bilgisayarcıda çıraktım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam, bana ne öğrettilerse onu söyledim, burada suçlu ben değil öğreeten bilgisayarcı patronumda olmuyor mu? eskiden bir bilgisayarcıda çıraktım.
Ararsanız bulursunuz forumda ram aldım önceki ramimle birlikte çalışmadı vs diye bir sürü konu. Tabi farklı ram alıp da çalışanlar da var bir sürü. İşinizi şansa bırakmak isterseniz siz bilirsiniz. İllaki farklı alacağım derseniz aynı mhz ve aynı gecikme değerlerinde almaya çalışın. Farklı mhz ve farklı gecikme değerlerinde alırsanız da teoride yavaş olanın mhz değerine ve gecikme değeri yüksek olana göre çalışacaktır. Tabi çalışırsa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
Ararsanız bulursunuz forumda ram aldım önceki ramimle birlikte çalışmadı vs diye bir sürü konu. Tabi farklı ram alıp da çalışanlar da var bir sürü. İşinizi şansa bırakmak isterseniz siz bilirsiniz. İllaki farklı alacağım derseniz aynı mhz ve aynı gecikme değerlerinde almaya çalışın. Farklı mhz ve farklı gecikme değerlerinde alırsanız da teoride yavaş olanın mhz değerine ve gecikme değeri yüksek olana göre çalışacaktır. Tabi çalışırsa.
Patronun dükkanı kapanmamış olsa gider 3 5 söverdim hocam, bilgi için teşekkür ederim.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
CL Değerleri Aynı olmalı.
Mhz ne olursa olsun desteklediği kadar çalışır.
ram çipleride aynı olmalı.
Hİ-Level ramlarde pek kaliteli değiller.
ama kötü ram markası yoktur çip önemli.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sövmeye gerek yok bu güne kadar belki adam hiç uyum problemi yaşamamıştır şahsi tecrübelerine göre. Bir şey diyemiyorum yani.

CPU-Z programı indirin Memory ve SPD kısımlarının ekran görüntüsünü atın.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

Muhtemelen sorunsuz çalışır. Farklı ramlerde sorun çıkma ihtimali her zaman var ama genelde sorunsuz çalışır. Bu arada keşke hi-level almasaydın. Daha kaliteli ürünlerine rastlamadım onların.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,869
Üyeler
164,740
Son üye
Ufukceneli
Top Bottom