Neler Yeni

İki Laptop Arasında kaldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mahsun Redrose
Bütçe
9000
Arkadaşlar merhabalar, Bir arkadaşım laptop almak istediğini ve bütçesinin 8-9k arası olduğunu söyledi. bende sarı siteye girdim ve iki tane laptop buldum.

1-Acer Aspire 3 Ryzen 5 7520U 8GB LPDDR5 RAM 5500MHZ AMD 610M GRAPHİCS 256GB M2SSD (5 ay daha garantisi var)
2-Lenovo İdeapad 5 Ryzen 7 5700U 16 GB DDR4 RAM (MHZ bilmiyorum) Vega 8 512gb ssd (garanti fatura sordum cevap gelmedi)

ikisininde ekranı 1080p

Lenovo 8.900 ama Acerin pazarlığını düz 8k olarak yaptık lenovoyu şimdi gördüm elden teslim olarak almayı planlıyorum o yüzden pazarlık imkanı olabilir sizce hangisini almak daha mantıklı bir seçim olur ?

Edit: Arkadaşım Ramlere takmış büyük ihtimalle o lenovoyu seçecektir benim gönlümde lenovodan çünkü acerin ram çakılı yükseltilemiyor.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Görkem
Arkadaşlar merhabalar, Bir arkadaşım laptop almak istediğini ve bütçesinin 8-9k arası olduğunu söyledi. bende sarı siteye girdim ve iki tane laptop buldum.

1-Acer Aspire 3 Ryzen 5 7520U 8GB LPDDR5 RAM 5500MHZ AMD 610M GRAPHİCS 256GB M2SSD (5 ay daha garantisi var)
2-Lenovo İdeapad 5 Ryzen 7 5700U 16 GB DDR4 RAM (MHZ bilmiyorum) Vega 8 512gb ssd (garanti fatura sordum cevap gelmedi)

ikisininde ekranı 1080p

Lenovo 8.900 ama Acerin pazarlığını düz 8k olarak yaptık lenovoyu şimdi gördüm elden teslim olarak almayı planlıyorum o yüzden pazarlık imkanı olabilir sizce hangisini almak daha mantıklı bir seçim olur ?

Edit: Arkadaşım Ramlere takmış büyük ihtimalle o lenovoyu seçecektir benim gönlümde lenovodan çünkü acerin ram çakılı yükseltilemiyor.
öncelikle iki cihaz da gündelik kullanımda iş görür
bu tarz cihazllar oyun performansı tarafında tatmin edici değiller
fakat bildiğim kadarı ile vega7 grafik birimi hd610 dan daha başarılı
bu da basit oyunlarda cs valo gibi oyunlarda uygun ayarlarda vega 7 nin iş görebileceği anlamı taşır
hele bir de o 16 lık ram 2x8 ise çok daha iyi seçim olur

ben hangisini seçerim lenovo hiç inmese bile lenovoyu alırım
hadi gündleik kullanımda 8 gb ram yeter diye düşünsen birinde 256 gb ssd birinde 512 gb ssd var
elbetteki ilerleyen dönemde ekleme yapabilirsin de
256 ya illaki ihtiyacın olacakken
512 ye çok fazla bir şey yüklemeyeceksen ihtiyacın olmayacak
fakat sırf burdaki fark bile 400 tl filan yapar

eğer rami 2x8 ise daha verimli bir oyun performansı olur
tek 16 ise
bir tane daha 16 eklemekle çok masraf yapmayın
eğer bu ürünü alırsanız kontrol edin tek 16 çıkarsa

rami satılığa çıkarın satıldıktan sonra 2x8 ram alın bakın keyfinize

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mahsun Redrose
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaş pek oyun oynamaz zula,cs,valorant gibi şeyler girer 30-40dk oynar çıkar basit oyunlar içinde iyi olması lazım lenovo evet 16 gb rami var ve vega 8. Ayrıca Kibar ve zarif duruyor elimdeki 3050 yi satıp alasım geldi.

Top Bottom