Neler Yeni

İkinci Dünya Savaşı'nın en başarılı komutanı size göre kim?

Karl Dönitz

80+ Bronze
Hocam tarih herkesin kendi bakış açısından farklı dersler çıkarabileceği bir mecra yada ben öyle düşünüyorum. Neden dalga geçeyim daha düzgün bir üslupla sebebini sorabilirsin mesela yada kendi fikrini beyan edebilirsin , neden herşeyi bildiğinizi sanıp insanları hep küçümsüyorsunuz.

Almanyanın hava kuvvetlerine sahip olması yasakken , 1934 luthansa'yı kuran, 1935'te sadece bir yıl içinde hatrı sayılır bir lutwaffe yaratması. İkinci dünya savaşındaki lutwaffe büyüsünü yoktan yaratmış bir kişilik , 2.reichin iki numarası , savaş öncesi ekonomi programını hazırlayan kişi. Evet küçükken fakir olması daha sonra elde ettiklerini kaybetmemek için dah politik parti içi güç savaşları ile uğraşması lutwaffeyi var eden kişi olmasının önüne geçemez benim açımdan..
Herman Göring'in Alman hava kuvvetleri Luftwaffe'nin çöküşünde büyük payı vardır. Britanya savaşında yaptığı saçma planlar ile 100'lerce tecrübeli pilotu ve 1800 uçağı kaybettiler. Meslektaşı RAF'ı düzenleyip Almanların yarısı kadar uçaklarının olmasına rağmen Almanlara yapılan düzenli saldırılar ile Almanları mağlup etmişlerdir. Hadi Karl Dönitz'i övsen anlarım çünkü adama rakipleri bile saygı duyuyor ama Meyer'i kimse sevmiyor. Sadece uçak sayısına güvenip Hitleri doldurmasından başka vasfı yok. Hadi gestapo ve ss'i örnek versen yada başarılı bir pilottu deseydin katılırım ama Luftwaffeyi 0'dan yaratması falan yalan.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,156
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Roosevelt

Remi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
İkinci Dünya Savaşı'nda en başarılı bulduğunuz komutan kimdir? Erich von Manstein takdir ettiğim bir komutandır. Zhukov'un verdiği can kayıplarına ne dersiniz, haklı bir dava mıydı sizce?
Ordu komutanı olarak Rommel ülke lideri olarak Churchill
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ Hitler diyen birisi varsa diye şunu ekleyeyim Hitlerin askeri anlamda yaptığı hiçbir başarılı hamle yok. Sadece politikası iyidir. Hitler orduya ellemese şu an almanca konuşuyorduk.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,156
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Ne Hitler Ne Stalin Ne de Churchill
Kazanan Roosevelt
Neden mi ?
ABD'yi savaş sonrasıgüçlü yaptı.
Tüm itilaf ve müttefik devletlerini kendine bağımlı etti veya edicekti.
Hitler güç bağımlısı birisiydi.
Stalin Paranoyaktı
Churchill arkası ile güçlüydü japonları boşver .
Savaş sonrasına bakın.
Almanya yeniden yapıldı
Japonya yeniden yapıldı
Sovyetler dağıldı
İngiltere eski gücünü fazlasıyla kaybetti
ABD ise tam tersi büyüdü.
Aynen öyle 2. dünya savaşı sonra süper güç oldular günümüze aynılar.
İngiltere sömürgeler serbest bırakarak gücü kaybetti diye biliyorum.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Aynen öyle 2. dünya savaşı sonra süper güç oldular günümüze aynılar.
İngiltere sömürgeler serbest bırakarak gücü kaybetti diye biliyorum.
Savaşta zaten Abd olmasa Britanya kapitüle olabilirdi sebebi Abd'nin Britanya ekonomisinin %60'nı karşılaması. Aynı şey Sovyetler içinde geçerli.

Genzo

80+
Herman Göring'in Alman hava kuvvetleri Luftwaffe'nin çöküşünde büyük payı vardır. Britanya savaşında yaptığı saçma planlar ile 100'lerce tecrübeli pilotu ve 1800 uçağı kaybettiler. Meslektaşı RAF'ı düzenleyip Almanların yarısı kadar uçaklarının olmasına rağmen Almanlara yapılan düzenli saldırılar ile Almanları mağlup etmişlerdir. Hadi Karl Dönitz'i övsen anlarım çünkü adama rakipleri bile saygı duyuyor ama Meyer'i kimse sevmiyor. Sadece uçak sayısına güvenip Hitleri doldurmasından başka vasfı yok. Hadi gestapo ve ss'i örnek versen yada başarılı bir pilottu deseydin katılırım ama Luftwaffeyi 0'dan yaratması falan yalan.

Hocam birinci dünya savaşının başarılı pilotlarındandı desem en çok uçak düşüren pilotlar arasında 70. sıradaydı , tek başarı haytta kalması diyecektin. Gestapoyu söylesem , rejimin iç dinamikleri ne alaka diyecektin.
Lutwaffeyi kimin nasıl kurduğunu bence incelemelisiz. Küçüklüğünü fakir geçirmesi peşine bu yokluktan reichin iki numara olması , buradan sonra kendini beğenmiş olması lüx hayata düşkünlüğünü onun başardıklarını yok edemez , bana göre.. o olmasa kaybedilecek 1800 ucakta olmayacaktı. Sivil hava şirketi kurup onu paravan kullanarak lutwaffeyi yaratması , savaş öncesi ekonomik programı yönetmesi , rusya hamlesine kadar savşı kaybetselerde onun kendi rahat hayatını devam ettirmesi adına yaptığı seçimler öncesini yok etmez.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Hocam birinci dünya savaşının başarılı pilotlarındandı desem en çok uçak düşüren pilotlar arasında 70. sıradaydı , tek başarı haytta kalması diyecektin. Gestapoyu söylesem , rejimin iç dinamikleri ne alaka diyecektin.
Lutwaffeyi kimin nasıl kurduğunu bence incelemelisiz. Küçüklüğünü fakir geçirmesi peşine bu yokluktan reichin iki numara olması , buradan sonra kendini beğenmiş olması lüx hayata düşkünlüğünü onun başardıklarını yok edemez , bana göre.. o olmasa kaybedilecek 1800 ucakta olmayacaktı. Sivil hava şirketi kurup onu paravan kullanarak lutwaffeyi yaratması , savaş öncesi ekonomik programı yönetmesi , rusya hamlesine kadar savşı kaybetselerde onun kendi rahat hayatını devam ettirmesi adına yaptığı seçimler öncesini yok etmez.
Dostum adamı kötülemiyorum ama en başarılılar listesine giremez. Gestapo kurulduğu zaman kalabalık değildi zaten darbeden sonra Himmlere bırakılınca o büyüttü Gestapo'yu. Erwin Rommel Hitler'e normandiya sahilleri savunması yetersiz dediğinde araya girip Luftwaffe gereken desteği sağlayacak dedi ve Almanların sonu olan Normandiya çıkarması başlayınca hiçbir destek sağlayamadılar. Aynısını Stalingrad'ta çembere alınmış Mareşal Paulus'a yeterli desteği sağlayacağız dedi ve onuda yapamadı Paulus'un ordusu Sovyet ceheneminde yok oldu ve Paulus teslim oldu. Alman tarihinde ilk kez bir mareşal bu yüzden teslim oldu. Sonra yanlış bilmiyorsam Ruhr vadisi bombalanırsa bana Meyer deyin dedi. Müttefikler Ruhr vadisini bombaladı adam dalga konusu oldu. Heinz Guderian ve Erich von Manstein konusunda Hitleri destekleyip en başarılı 2 komutanlarını kaybettiler. Böyle hataları yapan biri Savaşın en iyilerine giremez.

Son düzenleme:

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Mevsim kış değil de yaza denk gelse de değişen pek bir şey olmayacaktı, Alman ordusunun binbir türlü sıkıntısı vardı.

Top Bottom