Öneri İKİNCİ EL CİHAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Reaksiyon skoru
6,481
1. Satıcıdan T.C. kimlik kartının ön ve arka fotoğrafını isteyin.

2. Yanınızda üzerinde aşağıdaki metnin yazılı olduğu ve boş alanları bırakılmış bir kağıt bulundurun (bunu çıktı alabilirsiniz).

3. Satış sırasında kimlik fotokopilerini ekleyip, metindeki boş alanları doldurtun ve hem satıcı hem de alıcı imza atsın.

4. Özellikle iade veya marka kaynaklı sorunlarda (ör. yetkili servis/üretici doğrulaması gerektiğinde) bu belge ve kimlik fotokopileri ödeme/iade işlemlerinde işinizi kolaylaştırır.

Neden önemli?
Benim Samsung cihazıyla yaşadığım deneyimde; satıcıdan kimlik fotoğrafı alınmadığı için firma ödemeyi doğrudan bana yapmıyordu. Ancak satıcıyla birlikte kimlik fotolarını doğrulamak için telefonda epeyce dil döktüm kendisine beni arayan Samsung genel müdürün numarasını verdim Samsungu arayıp teyitledikten sonra kimlik fotoğrafını (Samsung e‑posta adresine attı) ve bugün Samsung Genel müdürü beni arayıp bütün işlemler tamamlandı cihazı iade edebilirsiniz dedi.

Bu yüzden belgeyi hazır bulundurmanız sizi olası mağduriyetten korur.

Samsung"un Bana Satıcıdan İstediği Yazılı Metin Aşağı'da

İlgili Makama,

Adıma düzenlenmiş xxxx tarihli, xxx imei numaralı xxxx akıllı cihazın fatura belgesinde belirtilen ücretin, xxxx isimli, xxxx TC kimlik numaralı ve xxx IBAN numarasına sahip xxxxx isimli/ kişi adına havale edilmesi konusunda gereğini arz ederim.

Ve altına telefon sahibinin adı soyadı imzası

Bu'da Yapay Zekanın Önerdiği Şablon 2 Şablonlandan Birini Kullanabilirsiniz

Yazdırılabilir / İmzalanabilir Şablon

(XX kısımlarını genişçe boş bırakınız)

TARİH: XX / XX / XXXX

Satıcı
Adı Soyadı: XX
T.C. Kimlik No: XX
İmza: ______________________

Alıcı

Cihaz Bilgileri
Marka / Model: XX
IMEI / Seri No: XX

Açıklama
Ben, (Satıcı) ____________________ (T.C. No: XX), yukarıda bilgileri yazılı cihazı (Alıcı) ____________________ (T.C. No: XX)’ya ikinci el olarak satmış bulunuyorum. Cihaz alıcıya eksiksiz ve çalışır şekilde teslim edilmiştir. İleride cihazla ilgili çıkabilecek teknik veya yasal uyuşmazlıklarda ekteki kimlik fotokopilerinin kullanılmasına onay veriyorum.

Alıcı IBAN (iade / geri ödeme için): XX

Ekler:

1. Satıcının kimlik kartı — ÖN (fotoğraf)

2. Satıcının kimlik kartı — ARKA (fotoğraf)

3. Cihazın IMEI/seri no fotoğrafı (varsa faturaya ilişkin belge)

Bu durum 2 el olan herşeyi kapsıyor buna göre sizler şablonu şekillendirebilirsiniz

Bilgilendirme için teşekkürler ama şahsen biri benden bunları istese kabul etmem.
2 elin riskleri bu şekilde hocam maalesef herkesin maddi durumu iyi değil bu durum iade için geçerli değişim için Samsung bunları istemedi benden diğer firmalarin prosedürü nasıldır bilmem ama iade konusunda hem fikirlerlerdir bence

2 elin riskleri bu şekilde hocam maalesef herkesin maddi durumu iyi değil bu durum iade için geçerli değişim için Samsung bunları istemedi benden diğer firmalarin prosedürü nasıldır bilmem ama iade konusunda hem fikirlerlerdir bence
Senden tanımadığın bir kişi tc kimlik kartını istese verir misin kardeşim ben vermem

Senden tanımadığın bir kişi tc kimlik kartını istese verir misin kardeşim ben vermem
Dostum herkes kendince haklı fakat ortada 2 el ürün satışı varsa bu durum yaşanabiliyor sen vermessin senin bilecegin iş ama sende 2 el birinden bir şey alırsan oda vermezse mağdur olan taraf sen oluyorsun o zaman bu yorumun geçerli olurmu?

Dostum herkes kendince haklı fakat ortada 2 el ürün satışı varsa bu durum yaşanabiliyor sen vermessin senin bilecegin iş ama sende 2 el birinden bir şey alırsan oda vermezse mağdur olan taraf sen oluyorsun o zaman bu yorumun geçerli olurmu?
Haklısın dostum ama iki ucu ## değnek anladın sen beni

1. Satıcıdan T.C. kimlik kartının ön ve arka fotoğrafını isteyin.

2. Yanınızda üzerinde aşağıdaki metnin yazılı olduğu ve boş alanları bırakılmış bir kağıt bulundurun (bunu çıktı alabilirsiniz).

3. Satış sırasında kimlik fotokopilerini ekleyip, metindeki boş alanları doldurtun ve hem satıcı hem de alıcı imza atsın.

4. Özellikle iade veya marka kaynaklı sorunlarda (ör. yetkili servis/üretici doğrulaması gerektiğinde) bu belge ve kimlik fotokopileri ödeme/iade işlemlerinde işinizi kolaylaştırır.

Neden önemli?
Benim Samsung cihazıyla yaşadığım deneyimde; satıcıdan kimlik fotoğrafı alınmadığı için firma ödemeyi doğrudan bana yapmıyordu. Ancak satıcıyla birlikte kimlik fotolarını doğrulamak için telefonda epeyce dil döktüm kendisine beni arayan Samsung genel müdürün numarasını verdim Samsungu arayıp teyitledikten sonra kimlik fotoğrafını (Samsung e‑posta adresine attı) ve bugün Samsung Genel müdürü beni arayıp bütün işlemler tamamlandı cihazı iade edebilirsiniz dedi.

Bu yüzden belgeyi hazır bulundurmanız sizi olası mağduriyetten korur.

Samsung"un Bana Satıcıdan İstediği Yazılı Metin Aşağı'da

İlgili Makama,

Adıma düzenlenmiş xxxx tarihli, xxx imei numaralı xxxx akıllı cihazın fatura belgesinde belirtilen ücretin, xxxx isimli, xxxx TC kimlik numaralı ve xxx IBAN numarasına sahip xxxxx isimli/ kişi adına havale edilmesi konusunda gereğini arz ederim.

Ve altına telefon sahibinin adı soyadı imzası

Bu'da Yapay Zekanın Önerdiği Şablon 2 Şablonlandan Birini Kullanabilirsiniz

Yazdırılabilir / İmzalanabilir Şablon

(XX kısımlarını genişçe boş bırakınız)

TARİH: XX / XX / XXXX

Satıcı

Alıcı

Cihaz Bilgileri
Marka / Model: XX
IMEI / Seri No: XX

Açıklama
Ben, (Satıcı) ____________________ (T.C. No: XX), yukarıda bilgileri yazılı cihazı (Alıcı) ____________________ (T.C. No: XX)’ya ikinci el olarak satmış bulunuyorum. Cihaz alıcıya eksiksiz ve çalışır şekilde teslim edilmiştir. İleride cihazla ilgili çıkabilecek teknik veya yasal uyuşmazlıklarda ekteki kimlik fotokopilerinin kullanılmasına onay veriyorum.

Alıcı IBAN (iade / geri ödeme için): XX

Ekler:

1. Satıcının kimlik kartı — ÖN (fotoğraf)

2. Satıcının kimlik kartı — ARKA (fotoğraf)

3. Cihazın IMEI/seri no fotoğrafı (varsa faturaya ilişkin belge)

Bu durum 2 el olan herşeyi kapsıyor buna göre sizler şablonu şekillendirebilirsiniz
150+'den fazla ürün satıp aldım. Ne ben ne de kimse kimlik fotokopisi vermez. Bu resmi bir belgedir. Kötü niyetli de olabilir isteyen kişi.
İade konusuna gelirsek para iade fatura sahibine yapılır.
Zaten ikinci elin riski de budur.
1 kere basima geldi. Onda da satıcı yolladı paramı. Ha eksik yollamıştı vs.
Ama dediğini kimse yapmaz hocam.
Bu kadar kafaya takiıyorsa alan kişi 3-5 daha verip sıfır almalı.

yok artık, nüfus kaydı falan istememişsin bilader? istiyorsan garanti olması açısından evi arabayı da üstüne yapalım 1-2 yıl dene ürünleri sorun yoksa geri verirsin.

sizinle 2. el ticaret yapacak olanlara şimdiden bol sabır diliyorum.

allah askına bulasma git sıfır al

yok artık, nüfus kaydı falan istememişsin bilader? istiyorsan garanti olması açısından evi arabayı da üstüne yapalım 1-2 yıl dene ürünleri sorun yoksa geri verirsin.

sizinle 2. el ticaret yapacak olanlara şimdiden bol sabır diliyorum.

allah askına bulasma git sıfır al
Ya kafasızmisin sen? İlk defa başıma geldi şimdiye kadar aldığım ürünleri iade vs etmedim bu durum başıma gelmedi! Servise gönderdim orası ayrı orda onarımı yapıldı vs ama bu durum ilk defa benim başıma geldi zaten bu durumda her 2 tarafta haklı ha karşı taraf vermez bu bilgileri bana bu durumda Samsung değişim yaparız dedi cihazda onuda ben sıcak bakmadım zaten problem var aynı cihazı tekrar olarak almamın manası yok keza bunu genel müdürde dedi ve satıcı ile yaptığımız sıcak görüşmeden sonra işi tatlıya bağladık bundan sonra zaten bu tarz durumlarda daha çok dikkatli olacağım o ayrı hayat yeni tecrübelerle dolu her an +1 yeni tecrübe kazanıyorsun ama senin gibiler bunu anlayacak kapasitede değil özellikle

@Perfectshot06
dediğim gibi herkes kendince haklı ben bana bu şekilde yardımcı olursan sonucu bu olacak dedim o bana müsade ver dedi ben tamam dedim sonrasında müdürün numarasını verdim teyitledi sonra fotoğrafını Samsungun mail adresine attı bana değil :) böylelikle çözüldü olay

Son düzenleme:
Ya kafasızmisin sen? İlk defa başıma geldi şimdiye kadar aldığım ürünleri iade vs etmedim bu durum başıma gelmedi! Servise gönderdim orası ayrı orda onarımı yapıldı vs ama bu durum ilk defa benim başıma geldi zaten bu durumda her 2 tarafta haklı ha karşı taraf vermez bu bilgileri bana bu durumda Samsung değişim yaparız dedi cihazda onuda ben sıcak bakmadım zaten problem var aynı cihazı tekrar olarak almamın manası yok keza bunu genel müdürde dedi ve satıcı ile yaptığımız sıcak görüşmeden sonra işi tatlıya bağladık bundan sonra zaten bu tarz durumlarda daha çok dikkatli olacağım o ayrı hayat yeni tecrübelerle dolu her an +1 yeni tecrübe kazanıyorsun ama senin gibiler bunu anlayacak kapasitede değil özellikle @Perfectshot06 dediğim gibi herkes kendince haklı ben bana bu şekilde yardımcı olursan sonucu bu olacak dedim o bana müsade ver dedi ben tamam dedim sonrasında müdürün numarasını verdim teyitledi sonra fotoğrafını Samsungun mail adresine attı bana değil :) böylelikle çözüldü olay
"Senin gibiler bunu anlayacak kapasitede değil özellikle Perfectshot"
mı cümle yoksa
"Senin gibiler bunu anlayacak kapasitede değil, özellikle Perfectshot dediğim gibi haklı" mı?
Virgül kullanımı olmadığı için çözemedim tam.

"Senin gibiler bunu anlayacak kapasitede değil özellikle Perfectshot"
mı cümle yoksa
"Senin gibiler bunu anlayacak kapasitede değil, özellikle Perfectshot dediğim gibi haklı" mı?
Virgül kullanımı olmadığı için çözemedim tam.
sözüm sana değil gardaşım :) diğer kişiye seviliyorsun sen diğer şahıs bugün üye olmuş laf kalabalığı yapıyor :)

sözüm sana değil gardaşim :) diğer kişiye seviliyorsun sen diğer şahıs bugün üye olmuş laf kalabalığı yapıyor :)
Bu olayın sen kendi azminle cozmussun ama 10 kişiden 9'u kabul etmezdi kimlik olayını. Hatta beni uğraştırma falan diyen bile olurdu.
2022'de Poco BT kulaklık aldım 2.elden.
2100₺'ye mi ne almistim.
Neyse kulaklık 1 sene geçmeden bozuldu.
Garantisi de vardı yolladım garantiye.
Artık uretilmedigi için para iadesi kararı verildi. Satıcıya aradım işte. Abi dedim benim ibanima olmuyormuş senin ibana atsalar bana atsan olur mu vs diye.
Tamam kardeşim dedi. Fatura tutarı 2900₺ idi. Ben ise 2100₺'ye almıştım.
Adam atmaz mı bana 2100₺.
Abi dedim kulaklık benim bana niye eksik atıyorsun. Bana 2900₺ atmalisin.
Yok dedi işte ben alırken çok zarar ettim. Böyle bir mantik mi var. Sen ürünü bana satmissin. O ürün benim fatura tutarı da benim.
Ama işte ikinci el olunca. Ne hak talep edebiliyorsun ne bir şey.
İkinci elimde kötü yanı bu.

Bu olayın sen kendi azminle cozmussun ama 10 kişiden 9'u kabul etmezdi kimlik olayını. Hatta beni uğraştırma falan diyen bile olurdu.
2022'de Poco BT kulaklık aldım 2.elden.
2100₺'ye mi ne almistim.
Neyse kulaklık 1 sene geçmeden bozuldu.
Garantisi de vardı yolladım garantiye.
Artık uretilmedigi için para iadesi kararı verildi. Satıcıya aradım işte. Abi dedim benim ibanima olmuyormuş senin ibana atsalar bana atsan olur mu vs diye.
Tamam kardeşim dedi. Fatura tutarı 2900₺ idi. Ben ise 2100₺'ye almıştım.
Adam atmaz mı bana 2100₺.
Abi dedim kulaklık benim bana niye eksik atıyorsun. Bana 2900₺ atmalisin.
Yok dedi işte ben alırken çok zarar ettim. Böyle bir mantik mi var. Sen ürünü bana satmissin. O ürün benim fatura tutarı da benim.
Ama işte ikinci el olunca. Ne hak talep edebiliyorsun ne bir şey.
İkinci elimde kötü yanı bu.
Zaten bunda hemfikiriz bu durum cihaz alırken yapılması lazım satıcının inisiyatifine kalmış konumdaki şeyleri yapıp yapmaması ilk defa bu durumu yaşadığım için banada ders oldu artık daha dikkatli olacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,646
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35
Geri