Neler Yeni

Ikinci El Msi Gt 730 Furmark Test Sonucu Problem Var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
rindacx.jpg

p7uxsm6.jpg

m3nk4yk.jpg

g106k38.jpeg

3133ezj.jpeg

qixp1w7.jpeg

Arkadaşlar merhabalar. Biriyle 600 Tl ye ikinci el Msi gt 730 icin anlastik. Alacagim kisi karti yakin zamanda yere duusurdugunu ve bir yerinin zedelendigini ama bunun calismasinda herhangi bir problem cikarmadigini soyledi. Ben de karsi taraftan resim istedim ve furmark test sonucunu istedim. Test sonucunda fps degerinin dusuk olmasi beni kuskulandirdi. Benimle konusurken de baska biriyle anlastigini soyledi ben de satamazsa talip oldugumu soyledim daha sonra karsi taraf ile anlasamadigini soyledi. Buna da killanmadim degil. Sizce kartta herhangi bir sıkıntı var mı?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,878
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Gt730 ekran kartı tarihinin en alınmaz modeli. R7 240 gibi kartlara yönelin benzer fiyata çok daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Serban Aytekin
Hocam baya rezil bi karta benziyor, pek de bilmem apu işlemcileri ama apu işlemci alsan daha hayırlı olur gibi geldi

1000050586.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gt730 ekran kartı tarihinin en alınmaz modeli. R7 240 gibi kartlara yönelin benzer fiyata çok daha iyi.
apszamq.jpeg

21j0e3a.jpeg

63sybqs.jpeg

Neden gt 730 tarihinin en alinmaz modeli dediniz ki problemli bir kart mi? Elden alabilecegim kartlara baktim icin r7 240 uygun fiyatta yoktu cevremde. Ayrica gecmiste artik powerin yetersizliginden midir yoksa baska birseyden mi saphire r7 240 bozdugum icin r7 240 a onyargiyla yaklasiyorum. Islemci kullanimi %100 de iken bilgisayara usb takmaya calisirken bilgisayar kapanmisti ve r7 240 bir daha calismamisti. Tamire gonderdigimde kartin tamirinin kartin fiyatini gececegi soylenmisti. Technicalcity sitesinde r7 240 gt730 %7 daha iyi gozukuyordu. Neyse baska biriyle 900 tl ye resimlerdeki yine msi nin gt 1030 ekran karti icin anlastik. Tabi karsi taraftan henuz test sonucu istemedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam baya rezil bi karta benziyor, pek de bilmem apu işlemcileri ama apu işlemci alsan daha hayırlı olur gibi geldi

Alıntıyı görüntüle
8ecl5aq.jpg

Hocam lga 775 anakartim var. Gigabyte g41m combo anakarttan uzun zamandir onboard goruntu aliyordum. Bir sure once goruntu bozuk gelmeye basladi. Ekranda karincalanmalar falan olmaya basladi ve ara ara da goruntu gidiyor. 8 gb ddr3 1033 mhz ram q9550 islemci ile alanilecegim en iyi ekran karti darbogaz yapmayab forumlarda 1050 ti yaziyordu. Ben de 1050 ti almak yerine bir tik daha ucuz en azindan bu karincalanma sorununu giderecek ara ara da oyun oynayabilecegim gta v gibi oyunlari oynayabilecegim bir ekran karti bakiyordum. Attiginiz 1060 fazlasiyla darbogaz yapar. Lga 775 in en iyisi x5492 islemci ile belki de overcock lu olmasina ragmen ve oyun ayarlarinin ekran kartina yuk bindirecek sekilde olmasina ragmen gta v de youtube videsunda ilgili x5492 islemci cok fazla olmasa da yine de darbogaz yapiyordu. Neyse masaustu eski pc ye cok fazla masraf etmek istemiyorum ileride labtob alacagim icin. Ayrica monitorum de casper 18.5 led monitor 60 hz 1366 - 768 cozunurlugu var

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Serban Aytekin
apszamq.jpeg

21j0e3a.jpeg

63sybqs.jpeg

Neden gt 730 tarihinin en alinmaz modeli dediniz ki problemli bir kart mi? Elden alabilecegim kartlara baktim icin r7 240 uygun fiyatta yoktu cevremde. Ayrica gecmiste artik powerin yetersizliginden midir yoksa baska birseyden mi saphire r7 240 bozdugum icin r7 240 a onyargiyla yaklasiyorum. Islemci kullanimi %100 de iken bilgisayara usb takmaya calisirken bilgisayar kapanmisti ve r7 240 bir daha calismamisti. Tamire gonderdigimde kartin tamirinin kartin fiyatini gececegi soylenmisti. Technicalcity sitesinde r7 240 gt730 %7 daha iyi gozukuyordu. Neyse baska biriyle 900 tl ye resimlerdeki yine msi nin gt 1030 ekran karti icin anlastik. Tabi karsi taraftan henuz test sonucu istemedim.

Hocam lga 775 anakartim var. Gigabyte g41m combo anakarttan uzun zamandir onboard goruntu aliyordum. Bir sure once goruntu bozuk gelmeye basladi. Ekranda karincalanmalar falan olmaya basladi ve ara ara da goruntu gidiyor. 8 gb ddr3 1033 mhz ram q9550 islemci ile alanilecegim en iyi ekran karti darbogaz yapmayab forumlarda 1050 ti yaziyordu. Ben de 1050 ti almak yerine bir tik daha ucuz en azindan bu karincalanma sorununu giderecek ara ara da oyun oynayabilecegim gta v gibi oyunlari oynayabilecegim bir ekran karti bakiyordum. Attiginiz 1060 fazlasiyla darbogaz yapar. Lga 775 in en iyisi x5492 islemci ile belki de overcock lu olmasina ragmen ve oyun ayarlarinin ekran kartina yuk bindirecek sekilde olmasina ragmen gta v de youtube videsunda ilgili islemci cok fazla olmasa da yine de darbogaz yapiyordu.
1060 ın gücü biliniyor diye referans olarak paylaşmıştım. Siz sisteminizin potansiyelini biliyormuşsunuz zaten ,1030 olursa h.o

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
bedirhan
apszamq.jpeg

21j0e3a.jpeg

63sybqs.jpeg

Hocam lga 775 anakartim var. Gigabyte g41m combo anakarttan uzun zamandir onboard goruntu aliyordum. Bir sure once goruntu bozuk gelmeye basladi. Ekranda karincalanmalar falan olmaya basladi ve ara ara da goruntu gidiyor. 8 gb ddr3 1033 mhz ram q9550 islemci ile alanilecegim en iyi ekran karti darbogaz yapmayab forumlarda 1050 ti yaziyordu. Ben de 1050 ti almak yerine bir tik daha ucuz en azindan bu karincalanma sorununu giderecek ara ara da oyun oynayabilecegim gta v gibi oyunlari oynayabilecegim bir ekran karti bakiyordum. Attiginiz 1060 fazlasiyla darbogaz yapar. Lga 775 in en iyisi x5492 islemci ile belki de overcock lu olmasina ragmen ve oyun ayarlarinin ekran kartina yuk bindirecek sekilde olmasina ragmen gta v de youtube videsunda ilgili x5492 islemci cok fazla olmasa da yine de darbogaz yapiyordu. Neyse masaustu eski pc ye cok fazla masraf etmek istemiyorum ileride labtob alacagim icin. Ayrica monitorum de casper 18.5 led monitor 60 hz 1366 - 768 cozunurlugu var
psu yeterse hd7870 alabilirsiniz işlemci ile darboğaz yapmaz diye düşünüyorum 1050 ti ile yapmassa

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
psu yeterse hd7870 alabilirsiniz işlemci ile darboğaz yapmaz diye düşünüyorum 1050 ti ile yapmassa
rfpculr.jpg

175 watt ekektrik cekiyor gozukuyor. Benim power 12 volt kanalinda 15 amper dolayisiyla 180 watt veriyor. Zaten islemci 95 watt. Eger power problem cikarmasaydi 6850hd de karar kilardim ama o da 127 watt cekiyor. 1050 ti maksimum 75 watt cekiyor diye biliyorum. Bu poweri da alali cok olmamisti aslinda guya 300 watt bize yeter diye almistik ama frisby baya baya kotuymus. Kim bilir 230 watt powera 300 diye yazip satiyorlar. Burdan mutevellit tanidiklarinizi frisby powerdan uzak tutun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
bedirhan
rfpculr.jpg

175 watt ekektrik cekiyor gozukuyor. Benim power 12 volt kanalinda 15 amper dolayisiyla 180 watt veriyor. Zaten islemci 95 watt. Eger power problem cikarmasaydi 6850hd de karar kilardim ama o da 127 watt cekiyor. 1050 ti maksimum 75 watt cekiyor diye biliyorum. Bu poweri da alali cok olmamisti aslinda guya 300 watt bize yeter diye almistik ama frisby baya baya kotuymus. Kim bilir 230 watt powera 300 diye yazip satiyorlar. Burdan mutevellit tanidiklarinizi frisby powerdan uzak tutun.
gtx 960 a bütçe yetermi hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
1060 ın gücü biliniyor diye referans olarak paylaşmıştım. Siz sisteminizin potansiyelini biliyormuşsunuz zaten ,1030 olursa h.o
daftaz8.jpg

Ya aslinda evet sag olun ama onda da sahibinden ilanlarinda falan ayni msi 1030 un bozuk olanlarini gordum. Sayet aldigim sorunsuz olsa bile yarin obur gun beni yolda birakir mi diye dusunuyorum. Yillarca asus eah 2600 pro (ati readon hd 2600 pro) ekran karti kullandim. Ne termal macun ne baska birsey degistirdim en sonunda ekranda resimdeki dikey kirmizi cizgiler cikacak sekilde bozuldu ama hala bozuk da olsa goruntu veriyor. Arada bir test amacli kullaniyorum. Yenu kartlarda hic boyle dayanikli hava almiyorum. O kadar firina attim cakmakla yaktim falan ne duzeldi ne bozuldu namussuz. :)

gtx 960 a bütçe yetermi hocam
Burada o kart icin 120 watt tdp diyor. Gtx 550 e bakmistim genel olarak hep yuksek voltajjla calisiyor gozukuyorlar. Ben hep 75 wat ve alti voltajla calisan kartlara baktim. Baktigim kartlar ve aralarindaki performans farki technicalcity sitesinde soyleydi. Mesela 1050 ti rx 460 dan %46 daha gucluydu performansliydi. 1050TI - %46 RX460 = %5 750TI - %43 RX550 = %11 GT1030 - %14 R7 350 - %66 GT740 - %65 R7 240 = %7 GT730 = %5 HD5670 - %10 HD6670 = %7 GT630 - %23 HD6570 - %15 HD5570

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Serban Aytekin
Bu sistemi genel mi kullanıyorsunuz , belli bir iş için mi ? Merakımdan soruyorum
daftaz8.jpg

Ya aslinda evet sag olun ama onda da sahibinden ilanlarinda falan ayni msi 1030 un bozuk olanlarini gordum. Sayet aldigim sorunsuz olsa bile yarin obur gun beni yolda birakir mi diye dusunuyorum. Yillarca asus eah 2600 pro (ati readon hd 2600 pro) ekran karti kullandim. Ne termal macun ne baska birsey degistirdim en sonunda ekranda resimdeki dikey kirmizi cizgiler cikacak sekilde bozuldu ama hala bozuk da olsa goruntu veriyor. Arada bir test amacli kullaniyorum. Yenu kartlarda hic boyle dayanikli hava almiyorum. O kadar firina attim cakmakla yaktim falan ne duzeldi ne bozuldu namussuz. :)

Burada o kart icin 120 watt tdp diyor. Gtx 550 e bakmistim genel olarak hep yuksek voltajjla calisiyor gozukuyorlar. Ben hep 75 wat ve alti voltajla calisan kartlara baktim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
bedirhan
daftaz8.jpg

Burada o kart icin 120 watt tdp diyor. Gtx 550 e bakmistim genel olarak hep yuksek voltajjla calisiyor gozukuyorlar. Ben hep 75 wat ve alti voltajla calisan kartlara baktim.

psu nun gücünü hiç bilmiyorum hocam gt730 dan başka kartlara bakmaya calısıyorum fsr yok diye biliyorum gt kartlarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
Bu sistemi genel mi kullanıyorsunuz , belli bir iş için mi ? Merakımdan soruyorum
Arada autocad den cizim yapiyorum cizim yaparken word, excel, interneti kullaniyorum, yine cizim yaparken cikti gonderiyorum yaziciya. Onun haricinde bilgisayari cok acmiyorum. Cogu isi cep telefonundan hallediyorum. Zaten gunumuzde de oyle genel olarak herkes bu sekilde degil mi. Haa bu arada resimdeki cizgileri yillar once bozulan asus ekran kartinda var. Onun icin koydum. Su an elbette bilgisayari bu sekilde kullanmiyorum. Ama sy anki hali de cok iyi degil ekranda karincalanma oluyor falan. Anakarttan onboard aliyorum goruntuyu. Herhalde anakartta yiprandi artik. 2008 den beri ayni bilgisayari kullaniyorum. Tabi zaman icinde kasanin kendisi haricinde her parca degisti. Anakart asus p5k se yerine bunu gigabyte g41m comboyu takmistim bu da 10 yildan fazla olmustur.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Serban Aytekin
Arada autocad den cizim yapiyorum cizim yaparken word, excel, interneti kullaniyorum, yine cizim yaparken cikti gonderiyorum yaziciya. Onun haricinde bilgisayari cok acmiyorum. Cogu isi cep telefonundan hallediyorum. Zaten gunumuzde de oyle genel olarak herkes bu sekilde degil mi.
Bence de işinizi görüyorsa daha fazlası israf olur. Arada bir test için kullanıyorum yazmıştınız yukarda , ondan ilgimi çekti. Bir sistem bağlayıp testler falan yapıyorsunuz sandım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom