Neler Yeni

İkinci monitörden BIOS'a ulaşmak

brkecann

80+
Reaksiyon skoru
7
Laptopumun ekranı kırık ve bir monitör bağlayarak kullanıyorum. Fakat sadece Windows hoş geldiniz ekranında ikinci monitör devreye giriyor BIOS'a ulaşamıyorum. Yani laptopun kendi ekranından sadece boot ekranı ve BIOS'u görebiliyorum bağladığım ekrana sinyal gelmiyor. Bağladığım ekranı sadece Windows başlatıldığında kullanabiliyorum. İkinci monitörden BIOS'a nasıl ulaşabilirim?
Düzenleme: Laptopta HDMI ve VGA çıkışları var ikisinden de denedim.

Ayarlardan ikinci monitörü ana ekran yapıp denediniz mi?
1670088413352.png
evet

Kardeşim laptopun kendi ekranı yok adam laptopa monitör bağlamış bağladığı monitördende bios gözükmüyor sadece başlığı okumuşsun git soruyu oku.
Laptopun kendi ekranı var ama kırık bu yüzden biosu harici ekranda açmak istiyor ve bunu nasıl yapabileceğini soruyor.
Bende diyorum ki biosu açtıktan (ekranı kırık olsa da biosu açabilir) sonra lcd/harici ekran switch tuşuna basarak görüntüyü harici monitöre aktarabilir

Laptopun kendi ekranı var ama kırık bu yüzden biosu harici ekranda açmak istiyor ve bunu nasıl yapabileceğini soruyor.
Bende diyorum ki biosu açtıktan (ekranı kırık olsa da biosu açabilir) sonra lcd/harici ekran switch tuşuna basarak görüntüyü harici monitöre aktarabilirsin
Öyle anlatsana sen çok yanlış anlatmışsın.

hocam aklıma gelen tek yöntem laptopun kendi ekranının flex kablosunu çıkarın bu sayede ikinci ekran tek ekran olacaktır büyük ihtimalle tek ekran oldugundanda görüntüyü verecektir. denemek lazım

Bende diyorum ki biosu açtıktan (ekranı kırık olsa da biosu açabilir) sonra lcd/harici ekran switch tuşuna basarak görüntüyü harici monitöre aktarabilir
fn f7 f8 tuslari var klavyede ama sanirsam sadece windowsda calisiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam aklıma gelen tek yöntem laptopun kendi ekranının flex kablosunu çıkarın bu sayede ikinci ekran tek ekran olacaktır büyük ihtimalle tek ekran oldugundanda görüntüyü verecektir. denemek lazım
kabloyu anakarttan ayirmak gerekir mi yoksa direk ekrana gelen kabloyu mu sokmem lazim

Laptopumun ekranı kırık ve bir monitör bağlayarak kullanıyorum. Fakat sadece Windows hoş geldiniz ekranında ikinci monitör devreye giriyor BIOS'a ulaşamıyorum. Yani laptopun kendi ekranından sadece boot ekranı ve BIOS'u görebiliyorum bağladığım ekrana sinyal gelmiyor. Bağladığım ekranı sadece Windows başlatıldığında kullanabiliyorum. İkinci monitörden BIOS'a nasıl ulaşabilirim?
Düzenleme: Laptopta HDMI ve VGA çıkışları var ikisinden de denedim.
Windows üstünden BİOS'a girmeyi denedin mi acaba hocam?

Geri