Neler Yeni

İlişkideki farklılıklar bir ilişkiyi sürdürülemez hale getirir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar-Bisiklet
merhaba,
Yaklaşık bir aydır bir ilişkim var ve bazı konularda ciddi kararsızlıklar yaşıyorum. Kız arkadaşım benden bir yaş küçük, bebeksi ve biraz saf davranışları var. İşitme engelli ve köyde büyümüş, ancak üniversite eğitimi için şehir merkezinde yurtta kalıyor. Ben ise büyük bir şehirde yaşayan, maddi olarak oldukça iyi durumda olan biriyim. Aramızdaki sosyal, kültürel ve maddi farklar, ilişkinin başından beri kafamı kurcalıyor.
Fiziksel olarak beni çok çekmediğini itiraf etmeliyim, ama bana karşı derin bir sevgi ve bağlılık gösteriyor. Ben onun ilk sevgilisiyim, bu yüzden bana olan duygularının derinliğini de anlıyorum. Bu sevgiyi kaybetmek istemiyorum, ama bir yandan da kendimi daha güzel ve benimle daha uyumlu birine layık hissediyorum. Bu da kafamı karıştıran en büyük unsurlardan biri.
Onunla birlikteyken zaman zaman mutlu oluyorum, fakat aramızdaki bu farkların ilişkimizi gelecekte zorlaştırabileceğinden endişe ediyorum. Üniversite okuması ve şehirde yaşaması, gelişime açık olduğunu gösteriyor, ama yine de hayat tarzlarımız ve beklentilerimiz açısından birbirimizi uzun vadede tamamlayıp tamamlayamayacağımızı sorguluyorum. Ayrıca, onun hayatını ve yaşadığı zorlukları tam anlamıyla değiştiremeyeceğimi de düşünüyorum.
Sizce bu tür farklar bir ilişkinin geleceğini olumsuz etkiler mi? Onun bu ilişkiye olan bağlılığı ve sevgisi mi önemli, yoksa kendimi daha farklı bir partnerle daha uyumlu hissedeceğim bir ilişkiye mi yönelmeliyim? Bu konuda tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

aakif

80+ Bronze
Açık açık söyleyeyim kızın sevgisini ve zamanını boşa harcama kendi zamanını da öyle fiziksel olarak seni çekmiyorsa gözün hep dışarıda olacak zaten. Bi ilişkide uyum, fiziksel çekim bence çok önemli. Gelecekte kızı üzersin gibi geldi sen daha iyi bilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar-Bisiklet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açık açık söyleyeyim kızın sevgisini ve zamanını boşa harcama kendi zamanını da öyle fiziksel olarak seni çekmiyorsa gözün hep dışarıda olacak zaten. Bi ilişkide uyum, fiziksel çekim bence çok önemli. Gelecekte kızı üzersin gibi geldi sen daha iyi bilirsin.
Öncelikle geri bildirimin ve dürüst yaklaşımın için teşekkür ederim. Fiziksel çekimin ilişkilerde önemli bir unsur olduğunu biliyorum ve bu konuda söylediklerine katılıyorum. Ancak, bu ilişkiye başlamadan önce de fiziksel çekim dışında bazı değerlere önem verdiğimi fark ettim. Kız arkadaşımın bana olan sevgisi ve saf duyguları gerçekten beni etkiliyor.

Yine de, söylediğin gibi, uyum ve çekim eksikliğinin uzun vadede sorun yaratabileceğinden endişeliyim. O yüzden bu ilişkiye dair ciddi kararsızlıklar yaşıyorum. Kız arkadaşımın duygularını incitmek istemediğim için acele bir karar vermek istemiyorum, ama kendimle ve geleceğimizle ilgili dürüst olmam gerektiğinin de farkındayım.

Bu konuda farklı bakış açılarını duymak ve daha fazla düşünmek bana yardımcı oluyor. Belki de karşılıklı olarak daha fazla konuşmamız ve nereye varmak istediğimizi birlikte değerlendirmemiz gerekiyor.

zorlu123123

80+ Bronze
kardeşim ben sana samimi tavsiye vereyim uzun ilişki içerisindeyim 7 yıldır yaşım 29 eğer içinde ukte kalırsa paran var tipin var ortamın var geri dönüp pişmanlık yaşarsan ilişki içerisinde acaba bıraksammı dışarısı daha güzel gibi bir şey aklından geçicekse durmadan bitir derim erkenden ama şunuda unutma güzele cidden doyuluyor taşşı rovaşata atıp çatlatsan en baba 2.3 yıl hele üni yaşlarında cinsellik yaşamakta sorun olmadığı için 2 yıl sonra ne güzellik ne başka bişi aramıyorsun hakkaten kalpten baglılığın varsa o ilişki devam eder daha ilk ayda oldugun için bu tarz şeyler kafana gelmesi gayet doğal ama şunu unutma eğer cidden etkilemiyorsa seni cinsel olarak o ilişki biticidir erkek kendine güzel geleni ayrı hissettireni kıskanır rekabete girersin diğer erkeklerde doğamızda bu var çekici gelmiyorsa yakınlaşmaktan ilk 2.3 keresinde iyi fena değil 4.5 te ya neden yaptım hiçte güzel biri değil gibi birşeyler gelirse aklına daha çok travmatik bir son olur kız zaten pert olur büyük ihtimalle sende vicdanın terke edemez yeni ilişkilere başlarken hep ama ama diyip durabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar-Bisiklet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kardeşim ben sana samimi tavsiye vereyim uzun ilişki içerisindeyim 7 yıldır yaşım 29 eğer içinde ukte kalırsa paran var tipin var ortamın var geri dönüp pişmanlık yaşarsan ilişki içerisinde acaba bıraksammı dışarısı daha güzel gibi bir şey aklından geçicekse durmadan bitir derim erkenden ama şunuda unutma güzele cidden doyuluyor taşşı rovaşata atıp çatlatsan en baba 2.3 yıl hele üni yaşlarında cinsellik yaşamakta sorun olmadığı için 2 yıl sonra ne güzellik ne başka bişi aramıyorsun hakkaten kalpten baglılığın varsa o ilişki devam eder daha ilk ayda oldugun için bu tarz şeyler kafana gelmesi gayet doğal ama şunu unutma eğer cidden etkilemiyorsa seni cinsel olarak o ilişki biticidir erkek kendine güzel geleni ayrı hissettireni kıskanır rekabete girersin diğer erkeklerde doğamızda bu var çekici gelmiyorsa yakınlaşmaktan ilk 2.3 keresinde iyi fena değil 4.5 te ya neden yaptım hiçte güzel biri değil gibi birşeyler gelirse aklına daha çok travmatik bir son olur kız zaten pert olur büyük ihtimalle sende vicdanın terke edemez yeni ilişkilere başlarken hep ama ama diyip durabilirsin
Tavsiyen ve tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim, gerçekten değerli buluyorum. Dediğin gibi, fiziksel çekim ve cinsellik ilişkinin temel taşlarından biri. Şu an ilk aydayız ve bu tarz düşünceler kafamda dolaşıyor, bu yüzden kafam karışık. Özellikle, bu ilişkiyi bitirirsem kız arkadaşımın çok üzüleceğini ve psikolojik olarak kötü bir dönem geçireceğini biliyorum. Ben onun ilk ilişkisiyim, bu yüzden ayrılmanın onun için ne kadar yıkıcı olacağını tahmin edebiliyorum.

Ancak, aynı zamanda bu ilişkiye devam edersem ileride hem onu hem de kendimi daha fazla yıpratabileceğimden korkuyorum. Zaten kafamda hep "acaba" soruları dolaşıyorsa, ilişkiyi daha da uzatmak ikimize de zarar verebilir. O yüzden kararlı ve dürüst bir şekilde bunu nasıl sonlandırmam gerektiğini bilemiyorum. Onun duygularını fazla incitmeden, ayrılmak için uygun bir yol bulmak benim için çok zor. Bu konuda nasıl bir yaklaşım izlemem gerektiği hakkında fikirlerin varsa, duymak isterim.

Kara*

80+ Silver
aslında dediğin gibi nereye gidiyor bu bizim işimiz adı altında karşına çek konuş. ilki olması ve bu durumu yaşadığı an ayrı bir kin besleyebilir sana karşı. ilerleyen dönemde senin ve onun hevesinin bitme olasılığı yüksek şimdi ilk ayları olduğu için mutlu. özetle hayatında böyle birini istemiyorsan üzülmeli kırılmalı olsa dahi illa o vakit gelecek zor bir durum.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Anıl Aykın
Bu tarz düşüncelere (başka partnerle olmak vs.) girmek, ilişki onun için iyi olsa da senin için pekte iyi gitmiyor anlamına gelir. Sevginin bitip saygıyla devam ediyor gibi gözüküyor. Benimde bir zamanlar böyle bir ilişkim oldu, onun ilk sevgilisiydim. Hayatımda hiç bu kadar sevildiğimi iliklerime kadar hissetmemiştim. O kadar ilişki yaşadım hala böyle bir şey hissetmedim(ayran gönüllüydüm o zamanlar tabii). Bende o zamanlar bu düşüncemden dolayı ayrılma kararı almıştım (kendime her türlü bahaneyi uydursam da artık yaptığım hatanın farkındayım) ve güzelim ilişkinin mahvolmasına neden oldum. Yaş geçtikçe daha da güzelleşti, daha da olgunlaştı. Onun hayatına bıraktığım kötü etki kadar iyi de etkim olduğu için mutluyum ve bunun rahatlığıyla devam ediyorum hayatıma. Verebileceğim en iyi tavsiyelerden birisi onunla güzelce konuşmak, derdin varsa derdini anlatman gerek. Onunla konuşamayacağın kısımları da bir gece kafanı bunu düşünmeye verip kendin için en iyisini düşün. Sonuçta başkasının dediğiyle değil, kendi yaptığın şeylerle devam edeceksin hayatına. Bize de yaptığımız hataları anlatıp tavsiye de bulunmak kalıyor :D.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,588
Üyeler
163,345
Son üye
slexi
Top Bottom