Neler Yeni

Çözüldü✓ İLK AÇILIŞTA MONİTÖRE GÖRÜNTÜ GELMİYOR

naRos26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Oğuzhan Güzey
İyi forumlar. Sıfırdan sistem topladım. Sorunum şu. PC yi ilk açtığımda açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. ama reset atarsam ya da windows üzerinden normal olarak yeniden başlat dersem (ekranı görmeden tuş kombinasyonunu ezberledim restart yapabiliyorum) ekran açılıyor ve sorunsuz kullanıyorum. Hatta ilk power tuşuna basıp kasa ışıkları yandığı anda resete basarsam yine görüntü geliyor. ama ilk açılışta direk görüntü gelmiyor. 4 gündür çok araştırdım çok denmeler yaptım çözümü bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-05-04 saat 22.56.56_02aac666.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-05-04 saat 22.56.56_02aac666.jpg
    105.9 KB · Hit: 345

Palo DAYI 👑

80+ Gold
sanırım sıstemı yenı topladınız ve kendınız hazırladınız
ekran kartı drıverı yukleyıp guncelleme varsa yaptınızmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

bıos ayarlarındanda olabılır sıstem parcalarını tam olarak yazarsanır ıyı olur

naRos26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Oğuzhan Güzey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios güncellemeyi veya tekrar formatlamayı denedin mi
Evet ikisini de denedim. hatta sonra da bir önceki BIOS sürümünü de yükledim. ama değişen bir şey olmadı

sanırım sıstemı yenı topladınız ve kendınız hazırladınız
ekran kartı drıverı yukleyıp guncelleme varsa yaptınızmı

bıos ayarlarındanda olabılır sıstem parcalarını tam olarak yazarsanır ıyı olur
AMD RYZEN 7 7700
MSI PRO B650M-P ANAKART
INNO3D RTX 4060Tİ 16GB EKRAN KARTI
VIPER VENOM 2X16 GB DDR5 600 MHZ RAM
SAMSUNG PRO 990 SSD

Evet ikisini de denedim. hatta sonra da bir önceki BIOS sürümünü de yükledim. ama değişen bir şey olmadı

AMD RYZEN 7 7700
MSI PRO B650M-P ANAKART
INNO3D RTX 4060Tİ 16GB EKRAN KARTI
VIPER VENOM 2X16 GB DDR5 600 MHZ RAM
SAMSUNG PRO 990 SSD
tabii ki tüm sistem güncel. ekran kartını başka sisteme taktım sorun yok. bu sisteme başka ekran kartı taktım orada da sorun yok. ramları 4800 de stok olarak kullanıyorum. hem dp hem hdmı denedim. ramlari tek tek ve farklı slotlarda da denedim. daha ne yapabilirim açıkçası bilmiyorum

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,022
İsim
baba merhaba
konu dışı ama o işlemci ekran kartına güçlü gelmeyecek mi :D

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,022
İsim
baba merhaba

Palo DAYI 👑

80+ Gold

naRos26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Oğuzhan Güzey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ramlerı 6000hmz cekmeyı deneyebılırısn
hocamı etıketlıyorum yardımcı olacaktır mutlaka hocam saygılarımla @Emre Zengin
Onu da denedim. 6000 yapınca ilk açılışta zaman uzuyor sadece. Onun dışında yine ilk açılışta ekrana görüntü gelmiyor. resetten sonra kusursuz.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Onu da denedim. 6000 yapınca ilk açılışta zaman uzuyor sadece. Onun dışında yine ilk açılışta ekrana görüntü gelmiyor. resetten sonra kusursuz.
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmından Hızlı Başlatı kapatıp denedin mi?

brsokcu

80+ Bronze
Hocam benzer sorunu bende yaşamıştım slot kablo değiştirince düzelmişti. Display kullanıyorsan hdmi deneyebilir misin ? Bir de monitör osd ayarlarından taktığın sokete al bilgisayae başlamadan önce.

pc ustasi1

80+ Silver
İyi forumlar. Sıfırdan sistem topladım. Sorunum şu. PC yi ilk açtığımda açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. ama reset atarsam ya da windows üzerinden normal olarak yeniden başlat dersem (ekranı görmeden tuş kombinasyonunu ezberledim restart yapabiliyorum) ekran açılıyor ve sorunsuz kullanıyorum. Hatta ilk power tuşuna basıp kasa ışıkları yandığı anda resete basarsam yine görüntü geliyor. ama ilk açılışta direk görüntü gelmiyor. 4 gündür çok araştırdım çok denmeler yaptım çözümü bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı?
Banada oluyo aynısı. Pc'yi aç 10 dakka boşta çalıştır sonra normal kapat psu şalterini indir 30 sn power tuşuna basılı tut ışıklar gidip gelecek . Ben böyle çözdüm anakartım a320 m s2h'tı

naRos26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Oğuzhan Güzey
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmından Hızlı Başlatı kapatıp denedin mi?
Şimdi denedim. Maalesef o da işe yaramadı.

Hocam benzer sorunu bende yaşamıştım slot kablo değiştirince düzelmişti. Display kullanıyorsan hdmi deneyebilir misin ? Bir de monitör osd ayarlarından taktığın sokete al bilgisayae başlamadan önce.
Hocam bunları denedim. 2 monitör var elimde ikisinde de aynı. Sorun sadece ilk açılışta. Bir kere reset attım mı bir daha tamamen kapatana kadar (arada resette atsam) sorun olmuyor. hdmı dp 2 şer tane var denedim. Ayrıca yukarıda dediğim gibi sisteme başka kart takıyorum ve sorun olmuyor. Bu kartı başa sisteme takıyorum orada da sorun olmuyor.

Banada oluyo aynısı. Pc'yi aç 10 dakka boşta çalıştır sonra normal kapat psu şalterini indir 30 sn power tuşuna basılı tut ışıklar gidip gelecek . Ben böyle çözdüm anakartım a320 m s2h'tı
Bunu dün denedim o da olmadı

Siz hiç denemediğim bir yöntem söylediniz. O işe yaramadı ama bana güç kaynaklı gibi geliyor. acaba PSU yetersiz geliyor gibi bişey olabilir mi? İlk açılışta PSU tam hazır olmayıp resette beslemeye başlıyor olabilir mi? PSU NZXT C750 80+ Bronze

Son düzenleme:
Top Bottom