Neler Yeni

İlk defa motor sahibi olucak kişilerin ne bilmesi gerekiyo

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
Motorun bakımları alacağın motora göre değişir kitapçıkta ne yazıyorsa ona göre servise veya motorcuya götürebilirsin. Mekanikte alacağın motora bağlı. Sigorta işleri de almadan önce yaptırıyorsun herhangi bir sigortacıya çok bi bilgi gerektiren durumu yok. Hangi motoru almayı düşündüğünü söylersen ona göre yönlendirme yapalım. Hangi şehirdesin, bütçe ne vs vs gibi durumlarda önemli burda.
Anladım hocam saolun ktm 250 duke düşünüyorum yüksek ihtimalle ama tabi tam belli değil bütçem ortalama 170 180 arası konyadayım ama şehir değiştiririm almak için motoru yaza doğru almayı düşünüyorum
Motor konusunda da kafam çok karışık
Ktm250 duke benim bütçemde temiz 6000 km civarı 2023 falan bulunuyo
Honda cb250r var o da güzel motor biraz daha kmden fedakarlık yapmam gerekiyo
0 çin ihtimali var 250 sr gibi onlarda pek gözüm yok 2.el ktm tercih ederim onlar yerine

DarkLegion3

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Eren Akgül
Motorun bütün viteslerini kontrol et, motoru sürerken ellerini bırak dümdüz gidiyor mu onu kontrol et, dişlileri kontrol et eğik mi bitmiş mi ona göre fiyat düş zincir için de aynı şey geçerli, yağ çubğunu kaldır üflüyor mu onu kontrol et, şase numarasını kontrol et, disk var ise disklerin yamukluğunu gidonun düz mü eğik mi olduğunu kontrol et, vites geçişlerini ve hangi yağı kullanıdını sor öğren. Yakın zamanda bunlara baktım ve rtr200 aldım memnunum.

MufasaBoss

80+ Bronze
Selamlar arkadaşlar,
Bu yaza doğru inşallah motor alıcam parayı denkleştirebilirsem daha önceden 125 cc eski bi motor kullandım tecrübem var zaten 250lik alıcam yüksek ihtimal. Yıllardır motor almak hayalim ve motorlar hakkında çok şey öğrendim trafikte nasıl davranılmalı fren konuları falan deneyimledim de bunları fakat eksik olduğum bi konu var. Bakım ve sigorta işleri falan önceki kullandığım motor eski olduğu için ve babamın olduğu için bakımıdır sigortasıdır ben hiçbiriyle ilgilenmedim.
Şuanda bi motosiklete kaç haftada kaç ayda bi ne bakımı olur ne masrafı olur hiç bir fikrim yok tabi biraz var ama zincir bakımıdır yağ değiştirmesidir dediğim gibi detaylarını bilmiyorum bunlar hakkında genişçe bi rehber var mı bildiğiniz veya bunları uzun uzun anlatabilcek biri
Motorcuların Hep Haklı Olmadığını Bilmelidir

• Beğen
Reaksiyonlar: VS07

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
Motorun bütün viteslerini kontrol et, motoru sürerken ellerini bırak dümdüz gidiyor mu onu kontrol et, dişlileri kontrol et eğik mi bitmiş mi ona göre fiyat düş zincir için de aynı şey geçerli, yağ çubğunu kaldır üflüyor mu onu kontrol et, şase numarasını kontrol et, disk var ise disklerin yamukluğunu gidonun düz mü eğik mi olduğunu kontrol et, vites geçişlerini ve hangi yağı kullanıdını sor öğren. Yakın zamanda bunlara baktım ve rtr200 aldım memnunum.
Çok saolun hocam

ilyaskocc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
ilyas koç
Selamlar arkadaşlar,
Bu yaza doğru inşallah motor alıcam parayı denkleştirebilirsem daha önceden 125 cc eski bi motor kullandım tecrübem var zaten 250lik alıcam yüksek ihtimal. Yıllardır motor almak hayalim ve motorlar hakkında çok şey öğrendim trafikte nasıl davranılmalı fren konuları falan deneyimledim de bunları fakat eksik olduğum bi konu var. Bakım ve sigorta işleri falan önceki kullandığım motor eski olduğu için ve babamın olduğu için bakımıdır sigortasıdır ben hiçbiriyle ilgilenmedim.
Şuanda bi motosiklete kaç haftada kaç ayda bi ne bakımı olur ne masrafı olur hiç bir fikrim yok tabi biraz var ama zincir bakımıdır yağ değiştirmesidir dediğim gibi detaylarını bilmiyorum bunlar hakkında genişçe bi rehber var mı bildiğiniz veya bunları uzun uzun anlatabilcek biri
Her motorun kendine göre periyodik bakım aralıkları olur. Birisi 2 bin km de bir yağ değişir, bir diğeri 5 bin km. Kullanım kitapçıklarından bunun bilgisini öğrenebilirsin

Zincir bakımı ise kullanma koşullarına göre değişiyor. 200-300 km de bir yağlamak gerekli. Zincir çok kirliyse, tortu toplamışsa temizlemeniz gerekiyor. Ben yıllardır gaz yağıyla temizlerim size de gaz yağı öneririm. Temizledikten sonra su ile durulayıp bez ile kurutmak en iyisi.

Sigorta her sene 1 kez yaptırılır. Kendi üzerine yaparsan ilk aracın olacağından babana verilecek fiyattan daha yüksek çıkar.

MTV yılda 2 kez ödeniyor. Ücreti motorun hacmine ve yılına göre değişiyor. MTV hesaplama sitelerinden hesaplarsın

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
Motorcuların Hep Haklı Olmadığını Bilmelidir
Öncelikle neyi bilmem gerekiyo diye belirttiğim olayın bakım ve mekanik olduğunu anlamamınızdan türkçenizin çok iyi olmadığını düşünüyorum. Bir kişi hakkında da hiç bi bilgi sahibi olmadan genel bi kitleye laf atmanızdanda türkçeyi bırakın genel zeka seviyenizin çok yüksek olmadığıda belli ha bunlara rağmen benim yinede kendimi açıklamam gerekirse trafiğe çıkarken hız sınırı dahil bütün kurallara göre giderken önüme bi araç kırsa dahi kendimi haksız görür yoluma devam ederim tartışmanın sinirlenmenin bi işe yaramadığını kendime zarar olduğunu allaha şükür şu yaşımda çözdüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her motorun kendine göre periyodik bakım aralıkları olur. Birisi 2 bin km de bir yağ değişir, bir diğeri 5 bin km. Kullanım kitapçıklarından bunun bilgisini öğrenebilirsin

Zincir bakımı ise kullanma koşullarına göre değişiyor. 200-300 km de bir yağlamak gerekli. Zincir çok kirliyse, tortu toplamışsa temizlemeniz gerekiyor. Ben yıllardır gaz yağıyla temizlerim size de gaz yağı öneririm. Temizledikten sonra su ile durulayıp bez ile kurutmak en iyisi.

Sigorta her sene 1 kez yaptırılır. Kendi üzerine yaparsan ilk aracın olacağından babana verilecek fiyattan daha yüksek çıkar.

MTV yılda 2 kez ödeniyor. Ücreti motorun hacmine ve yılına göre değişiyor. MTV hesaplama sitelerinden hesaplarsın
Hocam gerçekten çok saolun tam sorduklarıma yanıt vermissiniz zinciri gaz yağıyla temizledikten sonra herhangi bi sprey falan sıkılması gerekiyo mu yoksa sadece gaz yağı mı

DarkLegion3

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Eren Akgül
Hocam eklemeyi unutmuşum kesinlikle motoru SOĞUK kontrol edin. Marş sorunları veya süpheci bir ses var ise ortaya çıkıyor. Ek olarak da eğer gazla çalışıyorsa ticaretinizi kapatın almaya değmez.

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Vahit Sarıkaya
Öncelikle neyi bilmem gerekiyo diye belirttiğim olayın bakım ve mekanik olduğunu anlamamınızdan türkçenizin çok iyi olmadığını düşünüyorum. Bir kişi hakkında da hiç bi bilgi sahibi olmadan genel bi kitleye laf atmanızdanda türkçeyi bırakın genel zeka seviyenizin çok yüksek olmadığıda belli ha bunlara rağmen benim yinede kendimi açıklamam gerekirse trafiğe çıkarken hız sınırı dahil bütün kurallara göre giderken önüme bi araç kırsa dahi kendimi haksız görür yoluma devam ederim tartışmanın sinirlenmenin bi işe yaramadığını kendime zarar olduğunu allaha şükür şu yaşımda çözdüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam gerçekten çok saolun tam sorduklarıma yanıt vermissiniz zinciri gaz yağıyla temizledikten sonra herhangi bi sprey falan sıkılması gerekiyo mu yoksa sadece gaz yağı mı
Bro adam ne demişte bu kadar zeka seviyesine laf ettin anlamadım.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
Hocam eklemeyi unutmuşum kesinlikle motoru SOĞUK kontrol edin. Marş sorunları veya süpheci bir ses var ise ortaya çıkıyor. Ek olarak da eğer gazla çalışıyorsa ticaretinizi kapatın almaya değmez.
Saolun hocam tekrardan

ilyaskocc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
ilyas koç
Gaz yağı ve zincir temizleme fırçası ile zincir temizleme işlemini yapacaksınız. Temziledikten sonra zincir yağı ile yağlamanız gerekiyor. Bir sürü zincir yağ markası var. Ben çoğunu kullandım genelde hepsi sıçrama yapıyor ama en az sıçratan ve en pahalısı IPONE markası.

Zinciri yağlarken orta kısmı ve oringleri yağlamanız gerekir. Zincirin yan kısımlarını yağlamak bir işe yaramaz.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
Bro adam ne demişte bu kadar zeka seviyesine laf ettin anlamadım.
Aga sen diyelim ki sallıyorum bi kitlenin içindesin ve bu kitlenin yüzde 50 si mal ama sen mal değilsin bu kitlenin hepsini aynı görüp senide içine katarak bi yorumda bulunuyosa sana, ben bu insanın pek zeki olduğunu düşünmem türkiyede sosyal medyada büyük bi sıkıntı bu insanlar herşeye her kitleye ön yargılı yaklaşıp saçma sapan yorumlar yapıyo bu motorculara da çok fazla oluyo ayna kıran her koşulda haklı gören kendini insanlar var ama bu çoğunlukta değil bunun yüzünden trafikte bütün motorcular önemsiz ve her koşulda haksız görülmeye başlanıyor

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
654
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
motor yağ değişimlerine bayiler yüksek fiyatlar çıkartıyorlar. hatta garanti dışı kalır diye de insanları korkutuyorlar. ancak alakası yok motor yağını sen bile değiştirebilirsin. iyi bir moto yağı kullanan bir tamirci de işini görür cüzi miktarlara

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
motor yağ değişimlerine bayiler yüksek fiyatlar çıkartıyorlar. hatta garanti dışı kalır diye de insanları korkutuyorlar. ancak alakası yok motor yağını sen bile değiştirebilirsin. iyi bir moto yağı kullanan bir tamirci de işini görür cüzi miktarlara
Aynen hocam zaten elimden bu tür işler geliyo çoğu bakımını kendim yapmayı düşünüyorum saolun

Top Bottom