Neler Yeni

İlk defa vitesliye geciyorum yardim edebilirmisiniz?

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,252
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Herkeze selamun aleyküm dostlarım dün 2.el az kullanılmış bir bisiklet aldim lakin adam anladigim kadariyla eski sahibi hic bakim yapmamis bende artik bakimla alakali hicbirsey bilmiyorum diyebilirim a dan z ye bakimlari anlatabilecek biri varmi birde vitesli bisiklet kullanimini basit bir sekilde anlatabilirseniz sevinirim bilgisizliğimden dolayı lütfen kusruma bakmayın.

Birde zinciri yemeklerde kullandığımız yağlarla yağlayabilirmiyiz.
Dostum internetten videolar izle ne nedir nasıl yapılır falan filan, anca öyle öğrenirsin

ZeroTwo16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Kılınç
Eline bir fırça alıp komple tüm dişli çarkları ve zinciri güzelce sabunlu suyla yıka. Tertemiz bir görüntü olsun olabildiğince. Tüm kir ve yağdan arınmış olsun. Ardından ön tekeri sök, çok kolay zaten pimi söküyorsun direkt çıkıyor. Komple bisiklet yine sabunlu suyla yıka iyice lastikleri, lastik yanaklarını. Jantı, telleri vs. Sonra bir çok amaçlı yağ sprey ile (veya zincir yağı olursa daha iyi olur) güzelce zinciri ve çarkları tekrar yağla. Ön teker pimini takmadan da yine temizleyip yağlayıp takabilirsin. Ben daha 1 hafta önce bu şekilde bir temizlik yaptım. Aylardır temizlememiştim, cillop gibi oldu.
Hocam bisiklete adam 4 keremi ne binmis bende az evvel bir turladim baktim cekmiyo bisiklet kendimce viteslere fln baktim gecisde yapamiyo elimi zincire attim ne yag var nede baska bisey
Bisikletin tüm parçaları tertemiz
Adam binmis sonra 1 2 sene hic ellemiyip bana satti anlasilan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum internetten videolar izle ne nedir nasıl yapılır falan filan, anca öyle öğrenirsin
Burda tecrubeli insanlarin daha cok olduguna inaniyorum ayni zamanda anlik sorumu sorabilir ve cevabimi alabilirm hocam

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
+1 mekanizmaları teknik bilgiler ile öğrenmek zor oluyor video ile daha kolay anlaşılıyor her şey yerini falan da gösterdiği için

• Beğen
Reaksiyonlar: rave

QWuiet

80+ Bronze
Herkeze selamun aleyküm dostlarım dün 2.el az kullanılmış bir bisiklet aldim lakin adam anladigim kadariyla eski sahibi hic bakim yapmamis bende artik bakimla alakali hicbirsey bilmiyorum diyebilirim a dan z ye bakimlari anlatabilecek biri varmi birde vitesli bisiklet kullanimini basit bir sekilde anlatabilirseniz sevinirim bilgisizliğimden dolayı lütfen kusruma bakmayın.

Birde zinciri yemeklerde kullandığımız yağlarla yağlayabilirmiyiz.
Önce WD-40 ile güzelce zinciri ve aktarıcıyı temizle sonra makine yağı ile yağla

By_raskolnikow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Mehmet Ali
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Instagram
By_raskolnikow
Twitter
By_raskolnikow
Discord
By_raskolnikow
Yağ gres olacak Vitesi de araba gibi hızlandıkça yükselt yavaşladıkça düşür
Makine yağı ilede olur ama daha kaygan olduğundan arada bir zincir atabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Hocam bisiklete adam 4 keremi ne binmis bende az evvel bir turladim baktim cekmiyo bisiklet kendimce viteslere fln baktim gecisde yapamiyo elimi zincire attim ne yag var nede baska bisey
Bisikletin tüm parçaları tertemiz
Adam binmis sonra 1 2 sene hic ellemiyip bana satti anlasilan
Hocam ben en son yazın binmiştim, sonra bisikleti koydum garaja, birkaç ay binmedim. En son geçen bakayım dedim üstünde 1 parmak toz vardı. Bu birkaç ayda olan toz sadece. Adam 1-2 sene hiç binmediyse çok toz vardır sen yine temizleyip güzelce yağlaman lazım. Aklın kalmasın

ZeroTwo16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Kılınç
Hocam ben en son yazın binmiştim, sonra bisikleti koydum garaja, birkaç ay binmedim. En son geçen bakayım dedim üstünde 1 parmak toz vardı. Bu birkaç ayda olan toz sadece. Adam 1-2 sene hiç binmediyse çok toz vardır sen yine temizleyip güzelce yağlaman lazım. Aklın kalmasın
Bencede haklisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladigim kadariyla bisiklette bir zincirmi bakima ihtiyac duyuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Bencede haklisin
Ben aldım elime fırçayı, verdim suyu da. Güzelce fırçaladım tüm bileşenleri sabunlu suyla. O yağ ve kir tabakası gitti. Sonra zinciri güzelce alttan ve üstten komple fırçaladım. O da tertemiz oldu. Sonra yağladım. Şuan mis gibi oldu. Hatta geçen gün sanayiye bisikletle gittim ordaki usta "oo yeni mi hayırlı olsun" dedi. Yok dedim abi 5 senedir biniyom dedim adam şaşırdı iyi bakmışsın ama diyor :D

ZeroTwo16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Kılınç
Ben aldım elime fırçayı, verdim suyu da. Güzelce fırçaladım tüm bileşenleri sabunlu suyla. O yağ ve kir tabakası gitti. Sonra zinciri güzelce alttan ve üstten komple fırçaladım. O da tertemiz oldu. Sonra yağladım. Şuan mis gibi oldu. Hatta geçen gün sanayiye bisikletle gittim ordaki usta "oo yeni mi hayırlı olsun" dedi. Yok dedim abi 5 senedir biniyom dedim adam şaşırdı iyi bakmışsın ama diyor :D
Dediginiz gibi her ihtimalde bende fircayla temizleyip bir arkadasin dedigi gibi gres yagiyla yaglayacagim
Ancak suanda simdi arka frende bir sorunum cikti🥲🥲

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Dediginiz gibi her ihtimalde bende fircayla temizleyip bir arkadasin dedigi gibi gres yagiyla yaglayacagim
Ancak suanda simdi arka frende bir sorunum cikti🥲🥲
Gres yağı sakın kullanmayın. Zincir yağı kullanın, eğer bulamazsanız çok amaçlı yağ sprey kullanın.
Arka frende ne gibi bir sorununuz çıktı? Frenler papuç fren mi yoksa disk fren mi?

ZeroTwo16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Kılınç
Gres yağı sakın kullanmayın. Zincir yağı kullanın, eğer bulamazsanız çok amaçlı yağ sprey kullanın.
Arka frende ne gibi bir sorununuz çıktı? Frenler papuç fren mi yoksa disk fren mi?
Yağlama hakkındaki fikirlenizi uygulayacağim tmmdır
Arka frende forografta ne kadar belli bilmiyorum ama hem surtuyor hemde jant dan cok lastige surtuyor

Ekler

• IMG-20230130-WA0000.jpeg
    IMG-20230130-WA0000.jpeg
    1.3 MB · Hit: 25
  • IMG-20230130-WA0002.jpeg
    IMG-20230130-WA0002.jpeg
    1.4 MB · Hit: 28
Top Bottom