İlk Kurulumda BIOS FLASHBACK Yapmak Mantıklı mı?

canimbenes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
214
Merhabalar. Youtube da izlediğim bilgisayar toplama videolarının birçoğunda işlemciden kaynaklı anakartın bios güncellemesi gerektiğini gördüm ve her ihtimale karşı BIOS FlashBack belleğini hazırladım. Sizce bu tarz sıkıntıları en sonda yaşamamak için Ankartı direk 24 pin ve 2x8 PCI kablolarını bağlayıp BIOS FLASH yaptıktan sonra sistemi kurmak ne kadar mantıklı olur?

Anakart: MSI MAG X870E Tomahawk
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D

Nadiren güncel bios sıkıntılı olabiliyor özellikle beta sürümü yükleminizi önermem bunların dışında güncel sürüm her zaman iyidir mantıklı bir yol bence en başta söylediğim şey dışında hiçbir zararı olmaz .

Nadiren güncel bios sıkıntılı olabiliyor özellikle beta sürümü yükleminizi önermem bunların dışında güncel sürüm her zaman iyidir mantıklı bir yol bence en başta söylediğim şey dışında hiçbir zararı olmaz .
Bu sürüm beta değildir dimi hocam? Teşekkürler.

1765555543684.webp

Çok teşekkürler hocam. Sizce biosu bu şekilde güncellemek mantıklı mı peki?
Hocam mantık kısmını tam bilemedim bence iki türlü de hiç farketmez, ben de sizin gibi sistemi kurmadan önce usb belleğime BIOS'u yazdırıp hazırda tuttum. Ancak ben sistemi kurup açılıp açılmamasına göre bu işlemi uygulayacaktım. Siz sistemi montajlamadan önce yapsam olur mu demişsiniz. Bence hiçbir farkı yok ikisi arasında.

Hatta kurulum yaptıktan sonra görüntünüz direkt geledebilir ve gerek kalmaz. Şahsen aynı işlemciyi kullanmaktayız ve bende bios direkt geldi, flash üzerinden güncellememe gerek kalmadı.

Hocam mantık kısmını tam bilemedim bence iki türlü de hiç farketmez, ben de sizin gibi sistemi kurmadan önce usb belleğime BIOS'u yazdırıp hazırda tuttum. Ancak ben sistemi kurup açılıp açılmamasına göre bu işlemi uygulayacaktım. Siz sistemi montajlamadan önce yapsam olur mu demişsiniz. Bence hiçbir farkı yok ikisi arasında.

Hatta kurulum yaptıktan sonra görüntünüz direkt geledebilir ve gerek kalmaz. Şahsen aynı işlemciyi kullanmaktayız ve bende bios direkt geldi, flash üzerinden güncellememe gerek kalmadı.
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Aslında tüm komponentleri bağladıktan sonra açılmayıp bios update yapmam gerekirse 24 pin ve 2x8 PCI kabloları haricinde herşeyi sökmem gerekir mi acaba diye düşündüm. Onun için baştan yapmak mantıklı mı acaba diye sormuştum

bazı işlemciler bazı anakartlara taktığın zaman çalışmayabilir desteklediği bios sürümünü yüklemen gerekebilir anakartın sitesinde desteklediği işlemciler ve hangi sürümden itibaren destek aldıkları yazar hocam

Bu sürüm beta değildir dimi hocam? Teşekkürler.

Alıntıyı görüntüle
Beta özellikle belirtilir mesele sadece anakartın işlemciyi görmesi için update etmek değil bios güncellemesi genelde hata düzeltmeleri ve yeni özellikler içerir bu açıdan güncel bios her zaman iyidir ama çok nadiren sorun olabiliyor o da kullanıcıların geri dönüşleri vs ile yeni sürüm ile düzeltiliyor kısacası güncel sürüm iyidir

Beta özellikle belirtilir mesele sadece anakartın işlemciyi görmesi için update etmek değil bios güncellemesi genelde hata düzeltmeleri ve yeni özellikler içerir bu açıdan güncel bios her zaman iyidir ama çok nadiren sorun olabiliyor o da kullanıcıların geri dönüşleri vs ile yeni sürüm ile düzeltiliyor kısacası güncel sürüm iyidir
Çok teşekkürler indirdiğim sürüm beta değilmiş direk güncelleyim kafam rahat etsin o zaman

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,186,266
Üyeler
188,223
Son üye
hashiramaxd
Geri