İlk Kurulumda Güç Gelmemesi

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar iyi forumlar anakarti belirtildigi şekilde kendim kurdum ve tüm kablolari gereken yerlere gerektiği şekliyle taktım ancak güç kablosunu taktiktan sonra dugmeye bastigimda anlık ışık geliyor ve birden sönüyor ancak çalışmıyor sorun nerede olabilir ?

kasanın içi

RAM = kingston 32 gb ddr5
SSD = samsung 980 pro with heatsink
Anakart = ASUS EX-B650M-V7 Soket AM5 AMD B650 DDR5 2xM.2 80
İşlemci = amd 7600x
PSU= FSP Hydro K Pro HD2-850 80+

Arkadaşlar iyi forumlar anakarti belirtildigi şekilde kendim kurdum ve tüm kablolari gereken yerlere gerektiği şekliyle taktım ancak güç kablosunu taktiktan sonra dugmeye bastigimda anlık ışık geliyor ve birden sönüyor ancak çalışmıyor sorun nerede olabilir ?

kasanın içi
Kabloları tam oturttuğundan eminsin di mi hocam? Eğer öyleyse PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek tarzı vb. takılı bir şey varsa çıkar. Ondan sonra kasa düğmesine 5-10 defa bas çek yap. Yaptıktan sonra 10-15 basılı tut. Ondan sonra kasayı tekrardan açmayı dene.

kasanın içi
Hocam kasanın tuşlarını anakarta bağlamamışsınki açıkta ince tek pinlik dişi kablolar varmı kasanın üstünde

Kabloları tam oturttuğundan eminsin di mi hocam? Eğer öyleyse PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek tarzı vb. takılı bir şey varsa çıkar. Ondan sonra kasa düğmesine 5-10 defa bas çek yap. Yaptıktan sonra 10-15 basılı tut. Ondan sonra kasayı tekrardan açmayı dene.
hallettim hocam sorun 5. fanın kablosunun yanlış yere takılmasındaymış onu değiştirdim şimdi canavar gibi çalışıyor teşekkür ederim ilginiz için ama sorun çözüldü ben psu diyordum korkum oydu sıfır ürün olmasına rağmen tereddüt ettirdi ama şükür bir problem yokmuş konu kapatılabilir
Post automatically merged:

Hocam kasanın tuşlarını anakarta bağlamamışsınki açıkta ince tek pinlik dişi kablolar varmı kasanın üstünde
yok hocam hepsi tamam belirttiğim gibi 1 tanecik kablonun yanlış yere takılmasından dolayı kısa devre yapıyormuş hallettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,446
Üyeler
191,101
Son üye
mustifik
Geri