Merhaba öncelikle hayırlı olsun, benzer sistemleri toplama aşamasında olduğumuz için benim araştırmalarım ile de tavsiye vermek istedim. Çok daha tecrübeli arkadaşlar beni düzeltebilir veya kendi yorumlarını katabilirler. Bütçe çok net belirtilmemiş. Sistemde eksik olarak kasa, ssd, psu ve işlemci soğutucu kalmış.
SSD:
-
Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z002TG8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
-
Kioxia Exceria PRO LSE10Z002TG8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
-
Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD (2 gün önce indirim ile 4200 civarlarına düşmüştü)
-
MSI Spatium M480 Pro PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD (Belki çok çok güzel bir indirim yakalanırsa düşünülebilir. Mevcutta pahalı)
SSD konusunda depolama ihtiyacı ve fiyata göre bunlardan birisini seçebilir veya farklı modellere de yönelebilirsiniz.
KASA:
Kasa konusu zevke göre değişebilir ancak toplamışken güzel gözüksün vs diyorsanız akvaryum kasalara yönelebilirsiniz. Ben kendim mesh kasa tercih ettim. Dikkat edilmesi gereken işlemci soğutucu, ekran kartı boyutu gibi uyumluluklarına bakabilirsiniz. Araştırdığınız kasanın kendi sitesinde bu bilgiler mevcut olur. Benim aldığım kasa:
-
Lian Li Lancool 216RX ARGB Fanlı Siyah E-ATX Oyuncu Kasası
Şu sıralar çok stoğu yok, eğer stoklarda çoğalırsa fiyatının düşeceğini düşünüyorum.
PSU:
Ben 850W bir psu öneririm. Burada 2 adet önerim var. Yine de araştırılabilir. Bunları indirimden takip edebilirsiniz. Piyasada çok fazla psu mevcut, bütçenize göre bakabilirsiniz. Bunlar B Plus PSU'lar.
-
Corsair RM850e CP-9020296-EU Gen5.1 850 W Power Supply
-
Raijintek Cratos RJ-0R30B00007 Gen5 850 W Power Supply
İşlemci Soğutucu:
Açıkçası burada hava soğutucu da yeterli olabilmekte. Ancak ben iki türden de model vermek isterim, işlemci soğutucu kısmında diğer arkadaşların fikirlerini de alabilirsiniz. Piyasada bu bileşen ile ilgili çok fazla çeşit var.
-
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu (Hava Soğutma)
-
MSI MAG CoreLiquid 360R V2 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu (Fazla pahalandı, bu fiyatlara ben almam ama fırsat vs olursa diye)
-
Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00184A İşlemci Sıvı Soğutucu (İndirim yakalanabilir)
-
Cooler Master MasterLiquid 360L Core ARGB MLW-D36M-A18PZ-R1 360 mm
-
Corsair Nautilus 360 RS ARGB CW-9060093-WW İşlemci Sıvı Soğutucu
Sistemin kurulmasından kasıt olarak parçaları birleştirmek ise kendiniz yapabilir veya bir bilgisayarcıya götürebilirsiniz. İnternette bunun ile alakalı çok fazla rehber videolar var. (Seçtiğiniz kasanın inceleme videolarına bakarsanız montajlama konusunda az çok bilgi sahibi olursunuz) Temel olarak anakart üzerinde bileşenlerin toplanması basit ve genel şeyler. İşlemci soğutucusu için de modelin klavuzu veya internette bulabilirsiniz. Kasa kablolamaları vs kısımlar biraz zorlayabilir. Sistem açıldığında ise yapılması gerekenleri başka bir konuda arkadaşımız yanıtlamıştı. Oradan bakabilirsiniz.
Konu Linki:
Yeni sistem aldım ilk olarak ne yapmalıyım