Neler Yeni

İmam Hatip'ten Anadolu'ya geçilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çelik
Merhabalar şu an imamhatip lisesinde okuyorum(FSB) ve dersler zorladığı için anadoluya nakil aldırma planım var sizce mantıklı mı? İmamhatip'in avantajı yurtta kalmam ve aile ortamından uzak olmam ders çalışmak için daha verimli oluyor ama din derslerine ayırdığım vakit yüzünden normal derslerime vakit ayıramıyorum ayrıca ben daha ordaki 9. sınıf kur-an sorumluluk sınavından bile kaldım. Kur-an okumaya başlar başlamaz hoca beni durdurdu ve sen burda kalmak istiyosan Kur-an'ı sular seller gibi okuman ezberleri yapman lazım dedi ki sen büyük ihtimalle durmicaksin bu okulda dedi. Anadoluya geçersem evde duracağım ve evde ders çalışacak ortamım yok malesef köy evinde yaşıyoruz. Kısaca ben üniveriste sınavına en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum hangi seçenek benim için daha iyi olur? Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

Rulep

80+ Gold
ailen okulla konuşup din dersinden muaf olabiliyorsun diye biliyorum ama imamhatip için geçerli olur mu fikrim yok anadolu lisesine geçmen iyide çalışma ortamında yokmuş zor olur çalışman bilemedim şimdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ailen okulla konuşup din dersinden muaf olabiliyorsun diye biliyorum ama imamhatip için geçerli olur mu fikrim yok anadolu lisesine geçmen iyide çalışma ortamında yokmuş zor olur çalışman bilemedim şimdi
Bence imamhatip için geçerli değildir sonuçta imamhatip lisesi din dersleri üzerine kurulu ama araştıracağım sağ olun.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,465
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
İmam hatipte okumak zaman kaybından başka bir şey değil. Üniversite sınavında sorumlu olmadığın bir ton gereksiz ders görüyorsun. O dersleri kendinde öğrenebilirsin, okulda göstermelerine gerek yok, boş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Seyithan ölmez
dostum aynı durumu neredeyse ben de yaşayacaktım neyse ki gitmedim imamhatip e 1 gün bile kaybetmeden anadolu lisesine geç

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Önermem. Lise hayatını iyi geçirmeye bak, bir daha gelmeyecek bu dört senen. Pek çok imkanının olduğu yurt, samimi arkadaşlarınla muhabbet, verimli ders çalışmak gibi etmenler oldukça önemli. Anadolu'ya geçersen bunların hepsini kaybedeceksin yazdıklarına göre. Evimde ders çalışacak ortamım da yok diyorsun. Her türlü senin için kötü olur. Üstüne düş, biraz zorlasa da halledersin Kur'an derslerini. Vaktini verimli yönet.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Bir dakika ne :D? Din dersleri gerçek hayatında hiçbir işe yaramayacak bilgiler mi? :ddd

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çelik
Önermem. Lise hayatını iyi geçirmeye bak, bir daha gelmeyecek bu dört senen. Pek çok imkanının olduğu yurt, samimi arkadaşlarınla muhabbet, verimli ders çalışmak gibi etmenler oldukça önemli. Anadolu'ya geçersen bunların hepsini kaybedeceksin yazdıklarına göre. Evimde ders çalışacak ortamım da yok diyorsun. Her türlü senin için kötü olur. Üstüne düş, biraz zorlasa da halledersin Kur'an derslerini. Vaktini verimli yönet.
Nakil fikri özellikle uzun uzun süre ezberlerini görünce aklıma girdi mesela bu sene yasin suresi var ve hocalar çok katı ezberlemezseniz kesinlikle geçemezsiniz diyor seneye de fetih suresi vardı yanlış hatırlamıyorsam o da yaklaşık 6-7 sayfaydı benim ezberim iyi olsa zaten daha iyi bir lisede olurum diye düşündüm. Malesef ezberim iyi değil sanırım kararımı verdim.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Ben sizin yerinizde olsam bu sene daha dayanır, seneye açık liseye geçerdim.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ben de öyle yaptım ve çok pişmanım. Keşke imam hatipte kalsaydım diyorum. Oturmuş bir düzenim vardı kötü de değildi. Evde verimli ders çalışma ortamım yok diyorsun. Bu bile geçmemen için yeterli bir sebep.
İmam hatip evet daha zordur. Ama inan seni hayata hazırlar. Üstüne binen bu kadar dersi iyi bir zaman yönetimiyle halledersin. Seni iyi olmaya daha iyi olmaya zorlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
Top Bottom