yusufbehsat
80+
Dahası
kesin midir hocamHayır, kapanmaz.
Arkadaşların dediği kadarıyla evetkesin midir hocam![]()
hocam adam imei gizledi asıl saibinden önceden satın almış kapanır mı ekran görüntüsünde resmi dedi bi arkadaş kapanmaz dedi kesin bilgi var mıdır verebileceğiniz bu cihaz hakkında cihazın kendi modeli yazıyor q6 başka cihazı atmamışlarCihazınızın IMEI kaydı bilgileri farklı bir telefona kopyalanıp kullanılır ise şayet o zaman size, cihazınızın IMEI kaydının kopyalanmış olduğu anlaşılmıştır diye bir mesaj gelir ve bu şekilde uyarılırsınız. Cihaz kapanmasa bile bu uyarı gelir. Bu durumda varsa elinizde kullanmadığınız eski bir telefonunuz, bu telefondaki IMEI kaydını telefonunuza yeniden yazdırabilirsiniz sorun ortadan tamamen kalkar. Biraz çetrefilli bir süreçtir ondan dolayı uzman teknik servisler belli bir ücret karşılığında bu işleri yapmaktalar. Telefon kapanana kadar kullanabilirsiniz eski IMEI kaydıyla. TR garantili olan cihazlarda dahi bu olay yaşanabilir, ithalat kanalıyla alınmış cihazlar için geçerli değil sadece. Kendimde ithalatçı firmadan aldığım cihazı 1 yıldır kullanıyorum şu ana dek en ufak bir sorun yaşamadım.
*#06# ile IMEI kaydınızı görebilirsiniz. + IMEI Sorgulama için: https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama
Huwei kullanıyorum, LG marka IMEI kaydıyla kullanmaya devam ediyorum. Resimdeki gördüğüm örnekte de benzer şekilde durum farklı değil. İthalatçı kanalıyla farklı bir telefonun imei kaydı ile ürüne yazmışlar ve kullanıma sunmuşlar bunu bir çok ithalatçı şirketler zaten yıllardır yapmaktalar. Satın alınan firmayla görüşülerek olası bir kapanma vb durumda, tekraren bu konuda yardımcı olunabilirmi şeklinde sorulabilirde bazı firmalar sattıkları ürünlerin arkasında dururlar ve yardımcıda olmaktalar. Bende arkadaşların yorumuna hemfikirim telefon kolay kolay kapanmaz uzun süre gider kapansa da imei yazdırmak çocuk oyuncağı bir kaç dakikada yazıyorlar.hocam adam imei gizledi asıl saibinden önceden satın almış kapanır mı ekran görüntüsünde resmi dedi bi arkadaş kapanmaz dedi kesin bilgi var mıdır verebileceğiniz bu cihaz hakkında cihazın kendi modeli yazıyor q6 başka cihazı atmamışlar
telefonun kendi markası hocam farklı bir imei yok lg q6 markası imeide de öyle yazıyorHuwei kullanıyorum, LG marka IMEI kaydıyla kullanmaya devam ediyorum. Resimdeki gördüğüm örnekte de benzer şekilde durum farklı değil. İthalatçı kanalıyla farklı bir telefonun imei kaydı ile ürüne yazmışlar ve kullanıma sunmuşlar bunu bir çok ithalatçı şirketler zaten yıllardır yapmaktalar. Satın alınan firmayla görüşülerek olası bir kapanma vb durumda, tekraren bu konuda yardımcı olunabilirmi şeklinde sorulabilirde bazı firmalar sattıkları ürünlerin arkasında dururlar ve yardımcıda olmaktalar. Bende arkadaşların yorumuna hemfikirim telefon kolay kolay kapanmaz uzun süre gider kapansa da imei yazdırmak çocuk oyuncağı bir kaç dakikada yazıyorlar.
Farklı telefonların imei kodlarıda birbiriyle uyumlu şekilde çalışabilmekteler. LG cihazın imei kayıtları piyasada en uzun giden sorun yaşatmayan imei kodlarından. Samsung veya Nokia v.b değişik telefonların yaygın kullanılanları genellikle seçmemekteler. LG veya farklı marka burada imei dışında önem arz etmemekte. imei sorgulamada sorun yoksa zaten kullanılmaya uzun süre devam edilir. Özetle mevcut telefon markası ile yazılmış imei kodu markası farklılıkları telefonun kullanımına engel değil farklıda olabilmekteler.telefonun kendi markası hocam farklı bir imei yok lg q6 markası imeide de öyle yazıyor