Neler Yeni

IMEI numarası çalındı kullanıma kapanmaması için ne yapmalıyım?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Merhaba.
Redmi Note 9 telefon var ve YASALUYARI adı altında xxx imei numarası çalındı diye ve telefonun kutusundan da teyit ettiğimde numaralar aynıydı. Dolayısıyla bir tane ahlaksız imeiyi çalmış bulunmakta. Ben şimdi bu telefonun İMEİ'sini nasıl çözeceğim?
Telefonu Teknosa'dan almıştım. Oraya faturasıyla gitsem bir şey yapılabilir mi? Yoksa BTK mı başvurmalıyım? Yasal bir şekilde nasıl halledebilirim?

şahin doğan

80+ Platinum
Garantisi devam ediyorsa bide azcık konuşmanızla yüklenin onlara. Telefonda güzel bir telefon iade değilde değişim isteyin
öyle bir şey olmaz yeni telefon vermezler

şahin doğan

80+ Platinum
Büyük ihtimalle dedim. Sonuçta büyük nam yapmış bir firma kullanıcı hatası bir şey olmadığından yapabilirler gibi..Yine de net değil
kullanıcı hatası değil olarak düşünmüyorlar o zaman bende gideyim ımeı numaramı bilerek arkadaşıma vereyim sonra gideyim yeni telefon versinler.

IMEI güvenliği kullanıcı sorumluluğunda.Herhangi bir yere vermediysen, sallayıp tutturmuşlar zaten sıralı gibi olduğu için tutturmak çok zor bir şey değil.Yapman gereken şey BTK'ya faturanla gidip telefonun numarana özel olarak açtırmak.Ancak sadece verdiğin numara ile çalışır.Garantisi bitene kadar böyle takıl.Ya da IMEI atılıyorsa telefonuna at gitsin.Satarken daha rahat gider.Öteki türlü kimse uğraşmaz.

burak9956

80+ Bronze
Telefonun faturasını bul. Hangi distribütörden alınmış ise onlarla iletişime geç dilekçe vs. yazman gerekecek onlar halledecekler.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç

Kadir_1987

80+ Silver
İMEİ sorgulama yerinde sorgulamayı yaptım ve kopyalandığı yazıyordu. Faturası ile gitsem cidden değişim filan olur mu?
Muhtemelen anakart değişimi yapalım diyebilirler.
Çünkü anakart değiştiğin de imei zaten otomatik olarak takılan anakart'ın imei oluyor ve bunu kesinlikle kabul etmeyin ( tabi garantisi yoksa bu teklifi sunacaklardır )

Top Bottom