Neler Yeni

İnancınızı rahat ifade edememek.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Arkadaşlar selam. Ailem din konusunda muhafazakar değil ancak dinine bağlı insanlar. Ben sorgulama aşamasındayım ve açıkçası şu an henüz hangi yönde bir inanca sahip olacağım hakkında karar vermedim. Ailem daha bu sabah cuma namazına gitmem için baskıda bulundu ama içimden gelmiyor ve gitmedim. Oturup onlara böyle bir süreçte olduğumu anlatamıyorum çünkü tepki göstereceklerini biliyorum. Nasıl davranmalıyım sizce ? Sadece öneri istiyorum büyük ihtimalle uygulayamam dediklerinizi. Konunun altına boş yapacak olanlar yazmasın lütfen.
Boş konu.

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Yoo kısa. Aklı olana kısa.
Yaşın kaç merak ediyorum açıkçası. Hangi dine mensupsun bunu bilmiyorum ama büyük ihtimalle müslümansın. Aklı olana kısa deği bilhakis uzundur çünkü evrende sorgulanacak yüzlerce şey var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

konu sana boş geliyorsa fikirlerini kendine saklamayı deneyebilirsin küçük dostum.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
konu sana boş geliyorsa fikirlerini kendine saklamayı deneyebilirsin küçük dostum.
uygulamayacağını söylüyor.
burda yazıyor değişiksin :D
"küçük dostum"

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
uygulamayacağını söylüyor.
burda yazıyor değişiksin :D
"küçük dostum"
Uygulamam demiyorum sadece uygulayamayabilirim diyorum. Konuya yazıp yazmamak senin elinde sonuçta. Boş yorum atma.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Uygulamam demiyorum sadece uygulayamayabilirim diyorum. Konuya yazıp yazmamak senin elinde sonuçta. Boş yorum atma.
Sende boş konu açma kardeşim.
Bizim fikirlerimiz sende hiçbir ampulu yakmaz, etki etmez.
sende takmazsın.
ama değerlendirebilirsin.
iyi akşamlar.

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Sende boş konu açma kardeşim.
Bizim fikirlerimiz sende hiçbir ampulu yakmaz, etki etmez.
sende takmazsın.
ama değerlendirebilirsin.
iyi akşamlar.
Ben zaten siz yazın ben umursamayacağım önemsemeyeceğim demedim. Açık açık uygulayamama ihtimalim var dedim. Örneğin biri bana şu şekilde şu eğilimden devam etmeni öneririm dese ve ben bunu uygulamasam dediğime gelecek aslında küçük ve önemsiz bir detay.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Ben zaten siz yazın ben umursamayacağım önemsemeyeceğim demedim. Açık açık uygulayamama ihtimalim var dedim. Örneğin biri bana şu şekilde şu eğilimden devam etmeni öneririm dese ve ben bunu uygulamasam dediğime gelecek aslında küçük ve önemsiz bir detay.
Haklısın.

Berke Fitness

80+ Bronze
Yaşın kaç merak ediyorum açıkçası. Hangi dine mensupsun bunu bilmiyorum ama büyük ihtimalle müslümansın. Aklı olana kısa deği bilhakis uzundur çünkü evrende sorgulanacak yüzlerce şey var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunlar level 1 müslüman olarak tabir ediliyor. Hiç bir şey bilmediği haliyle islamı ölesiye savunurlar ve bunlarla uğraşmanı önermem. daha çok şey yazardım da malum modlar bana uyarı vermek için sebep arıyor daha fazla uyarı yersem banlanicam cok da onemli degil ama neyse :D

Aile içinde açıklayabilme şansın var ama hiçbirşey eskisi gibi olmaz ben 2 yıl bitlisde hafızlık kursuna gittim zorla şuan müslüman değilim aileme anlatsam evlatlıktan reddebilirler maalesef bu ülke böyle güya laiklik var ezandan rahatsız olan kesim az değil ama bunu dike getirsen kaç yüzyıl önceki gibi idam bile edebilir aşşağılık herifler

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Aile içinde açıklayabilme şansın var ama hiçbirşey eskisi gibi olmaz ben 2 yıl bitlisde hafızlık kursuna gittim zorla şuan müslüman değilim aileme anlatsam evlatlıktan reddebilirler maalesef bu ülke böyle güya laiklik var ezandan rahatsız olan kesim az değil ama bunu dike getirsen kaç yüzyıl önceki gibi idam bile edebilir aşşağılık herifler
Maalesef dediğin gibi şartlar uygun değil

Bura.K

80+ Silver
Arkadaş sorgulama aşamasında ama hala süreci kısalt diyen mi dersin, varda var...

İlk önce Kur'an'ın tamamını oku.
Aklına takılan yeri Ulusal makalelerden araştır. Gidip "İslamiyetle Sorular, Sözler Köşkü" gibi saçma sapan yerlerden araştırma.
Aklına takılan makaleleri cevaplayınca daha da üstüne git. Cevapsız soru kalacaktır elbet. İnanç sorgulayınca 1 sorarsın 2 cevaplarsın ancak 3 soru daha ortaya çıkar.
Evimi kabul etmiyorsan ilk Evrimden başla. Ulusal makalelerle yazıp, paylaşan bir web sitesi bulunuyor. Neredeyse aklına takılan tüm soruların cevabını buradan bulabilirsiniz: https://evrimagaci.org/

Onun dışında diğer dinleri de araştır. Gerekirse kutsal kitaplarını al. Ama gidip de Spagetti Tanrısına falan inanma :D 4 Büyük dinden başlarsın. Aynı adımları uygularsın. Evrim inanç değildir ancak aklına takılan sorularda beni etiketleyebilirsin.

İnancını az sorgulayan veya hiç sorgulamayan insana "kör köle" der geçerim. Sorgulamak kısa bir süreç değildir.

Aile konusu kilit nokta. Ona diyecek bir şeyim yok.

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Arkadaş sorgulama aşamasında ama hala süreci kısalt diyen mi dersin, varda var...

İlk önce Kur'an'ın tamamını oku.
Aklına takılan yeri Ulusal makalelerden araştır. Gidip "İslamiyetle Sorular, Sözler Köşkü" gibi saçma sapan yerlerden araştırma.
Aklına takılan makaleleri cevaplayınca daha da üstüne git. Cevapsız soru kalacaktır elbet. İnanç sorgulayınca 1 sorarsın 2 cevaplarsın ancak 3 soru daha ortaya çıkar.
Evimi kabul etmiyorsan ilk Evrimden başla. Ulusal makalelerle yazıp, paylaşan bir web sitesi bulunuyor. Neredeyse aklına takılan tüm soruların cevabını buradan bulabilirsiniz: https://evrimagaci.org/

Onun dışında diğer dinleri de araştır. Gerekirse kutsal kitaplarını al. Ama gidip de Spagetti Tanrısına falan inanma :D 4 Büyük dinden başlarsın. Aynı adımları uygularsın. Evrim inanç değildir ancak aklına takılan sorularda beni etiketleyebilirsin.

İnancını az sorgulayan veya hiç sorgulamayan insana "kör köle" der geçerim. Sorgulamak kısa bir süreç değildir.

Aile konusu kilit nokta. Ona diyecek bir şeyim yok.
Sonunda istediğim nitelikte bir yazı çok teşekkür ederim.

EFEMERTMİRAÇ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
efemertmiraç
Ne sorgulaması Çocuk oyuncağımı bu :mad:

Top Bottom