Neler Yeni

İnancınızı rahat ifade edememek.

Sana tavsiyem bu durumu babana değil önce annene anlat ve konuyu biraz tartış çünkü din 2. plana atılacak bir konu değil.
Din değiştirmeni tavsiye etmiyorum bilinen göz önünde olan onlarca hatta yüzlerce mucize varken farklı dine inanman bana sorucak olursan saçma.
Eğer bu konuyu ailemle değil biriyle tartışmak istiyorsan benimle konuşabilirsin.Ateist aileden araştırarak müslüman çıktım bilgili olduğumu düşünüyorum.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: NeeK

Bura.K

80+ Silver
Ne sorgulaması Çocuk oyuncağımı bu :mad:
Ciddi mi yazdınız ona göre cevap vereceğim? Bir şeyi sorgulamak onu küçük düşürmek değildir. Adı üstüne "inanç."
Bazı İnsanlar inanç ile Gerçek arasında farkı kavrayamadılar. Her mesaja gülücük atıp gülünç duruma düşmeyin.

• Beğen
Reaksiyonlar: NeeK

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,465
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Sana tavsiyem bu durumu babana değil önce annene anlat ve konuyu biraz tartış çünkü din 2. plana atılacak bir konu değil.
Din değiştirmeni tavsiye etmiyorum bilinen göz önünde olan onlarca hatta yüzlerce mucize varken farklı dine inanman bana sorucak olursan saçma.
Eğer bu konuyu ailemle değil biriyle tartışmak istiyorsan benimle konuşabilirsin.Ateist aileden araştırarak müslüman çıktım bilgili olduğumu düşünüyorum.
Teşekkür ederim aklımda.

Yasir

80+
Arkadaşlar selam. Ailem din konusunda muhafazakar değil ancak dinine bağlı insanlar. Ben sorgulama aşamasındayım ve açıkçası şu an henüz hangi yönde bir inanca sahip olacağım hakkında karar vermedim. Ailem daha bu sabah cuma namazına gitmem için baskıda bulundu ama içimden gelmiyor ve gitmedim. Oturup onlara böyle bir süreçte olduğumu anlatamıyorum çünkü tepki göstereceklerini biliyorum. Nasıl davranmalıyım sizce ? Sadece öneri istiyorum büyük ihtimalle uygulayamam dediklerinizi. Konunun altına boş yapacak olanlar yazmasın lütfen.
Allaha şükür müslimanım ama dinimizde sadece öneri vardır,zorlama kesinlikle yoktur.Bence hala sorgulama aşamasındasın o yüzden sorgulamaya devam et.Karar verdiğinde veya veremezsen bunu ailene güzel bir dille sakin bir şekilde açıkla.Bence seni anlayacaklardır.Bu arada herhangi bir şekilde cahil bilgisiz veya kendini müsliman sanan kişiler yüzünden lütfen islam dinine karşı bir nefret veya ön yargı oluşturmayın.Çünkü böyle şeyler kaçınılmazdır.Mesela sırf havalı olduğunu düşündüğü için lisese ateistim ben diye dolaşanlar gibi.Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Allaha şükür müslimanım ama dinimizde sadece öneri vardır,zorlama kesinlikle yoktur.Bence hala sorgulama aşamasındasın o yüzden sorgulamaya devam et.Karar verdiğinde veya veremezsen bunu ailene güzel bir dille sakin bir şekilde açıkla.Bence seni anlayacaklardır.Bu arada herhangi bir şekilde cahil bilgisiz veya kendini müsliman sanan kişiler yüzünden lütfen islam dinine karşı bir nefret veya ön yargı oluşturmayın.Çünkü böyle şeyler kaçınılmazdır.Mesela sırf havalı olduğunu düşündüğü için lisese ateistim ben diye dolaşanlar gibi.Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.
Evet anladım ve haklısın. Hiçbir dine önyargım yok sadece forumda da olan bu islam severler islam dışında bir şeye inanan veya sorgulayan herkese değişik gibi bakmazsa daha pozitif olabilirim.

Top Bottom