Neler Yeni

İnanmayacaksınız ama grafikleri düşürünce fps azalıyor

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Arkadaşlar amd ryzen 5 3500x gtx 1650 super donanımlarım var csgoda fps'in dibine vurmak istedim ve bütün ayarları performans olarak ayarladım özellikle nvidia panel ayarlarını full performans için yaptım,
Ekran görüntüsü 2021-11-13 020219.png

paneldeki beni oraya götürden csgo ekledim full performans ayarı yaptım güç seçenekleri nihai performansdı ayarlar oyun içi düşüktü konsol olarakda performans ayarları yaptım fps 150-290 arası geziyordu sonra droplar fln oluyordu arada bir sıcaklık değeri düşüktü donanımların sinir oldum ayarları sıfırladım nvidia paneli kaliteye çektim ve ayarları yükseltim csde fps şu an 450-500 civarı geziyo

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Arkadaşlar amd ryzen 5 3500x gtx 1650 super donanımlarım var csgoda fps'in dibine vurmak istedim ve bütün ayarları performans olarak ayarladım özellikle nvidia panel ayarlarını full performans için yaptım,Alıntıyı görüntüle
paneldeki beni oraya götürden csgo ekledim full performans ayarı yaptım güç seçenekleri nihai performansdı ayarlar oyun içi düşüktü konsol olarakda performans ayarları yaptım fps 150-290 arası geziyordu sonra droplar fln oluyordu arada bir sıcaklık değeri düşüktü donanımların sinir oldum ayarları sıfırladım nvidia paneli kaliteye çektim ve ayarları yükseltim csde fps şu an 450-500 civarı geziyo
msconfigte işlemci kilidi ayarın açık mı? zaten csgo işlemci odaklı bir oyun olduğundan grafikleri düşürdüğünde ekran kartına binen yükün azalıyor işlemcinin yükü artıyor csgo içinde cpu çoklu çekirdek ayarını da kapatmış olabilirsin

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
msconfigte işlemci kilidi ayarın açık mı? zaten csgo işlemci odaklı bir oyun olduğundan grafikleri düşürdüğünde ekran kartına binen yükün azalıyor işlemcinin yükü artıyor csgo içinde cpu çoklu çekirdek ayarını da kapatmış olabilirsin
Msconfig kapalı hocam

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
bahsettiğiniz ayar nedir? merak ettim bende ne durumda

mfimmel

80+ Silver
CS:GO ayarları içersinden çoklu CPU modunu aktifleştir. CS:GO işlemci tabanlı bir oyun olduğu için kaliteye aldığınızda ekran kartına binen yük daha fazla olduğundan dolayı işlemcinde performans modunda kasıyorsa bir sorun olabilir veya Çoklu CPU kullanımı kapalıdır ya da büyük ihtimalle NVIDIA ayarlarını sıfırladığında düzeldiyse bir ayar etki ediyordur tekrar dene sıfırladıktan sonra yüksek performansta oyun performansını.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
bahsettiğiniz ayar nedir? merak ettim bende ne durumda
Msconfigte cpu kilidi var ve threadlari sinirliyor örneğin benim eski sistemimde x3440 var cpu kilidinde maks 4 gözüküyor ama aslinda o ayar threadlari sinirliyor 4 cekirdek 8 thread islemcinin 2 core 4 thread olarak calismasina sebep oluyor 4 core 4 thread işlemciyi de 2 core 2 thread olarak calismasina sebep olacaktır ki neredeyse ysri yariya performans kaybi demek basglangica msconfig yaz ve tam hatırlamıyorum önyükleme ayarlarini bul ve cpu kilidi acik mi diye bak aciksa kapat

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Msconfigte cpu kilidi var ve threadlari sinirliyor örneğin benim eski sistemimde x3440 var cpu kilidinde maks 4 gözüküyor ama aslinda o ayar threadlari sinirliyor 4 cekirdek 8 thread islemcinin 2 core 4 thread olarak calismasina sebep oluyor 4 core 4 thread işlemciyi de 2 core 2 thread olarak calismasina sebep olacaktır ki neredeyse ysri yariya performans kaybi demek basglangica msconfig yaz ve tam hatırlamıyorum önyükleme ayarlarini bul ve cpu kilidi acik mi diye bak aciksa kapat
Screenshot_1.png
Sanırım bende bir sınırlama yok

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
O ayar hiç bir şeyi etkilemez.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hayir her islemci de etkilemeyebilir ancak çoğunlujta etkiliyor bi onceki sistemim de bile açıktı x3440 4+8 cpu kilidini 4 cekirdek kikitliyor saniyordum aslinda 8 threadi 4 4 cekirdegi de 2 yapiyor
Hocam testler v.s var yalan söylemiyorum ki bunu Recep Baltaş'da söylüyor.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Arkadaşlar amd ryzen 5 3500x gtx 1650 super donanımlarım var csgoda fps'in dibine vurmak istedim ve bütün ayarları performans olarak ayarladım özellikle nvidia panel ayarlarını full performans için yaptım,Alıntıyı görüntüle
deneyim

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Hocam testler v.s var yalan söylemiyorum ki bunu Recep Baltaş'da söylüyor.
Bahsettigin videoyu atar misin bir videosunda da oyun icin ve performans icin acilmamasini söylüyor ki zaten testi olsa bile ben kendim bunu 3 islemci de yaşadım kendim tecrübe edip konusuyorum ve dedigim gibi bazi islemcilerde olmayabilir normaldir test ve recep baltasin videosunu atabilir misin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,711
Üyeler
162,048
Son üye
suzanyghz
Top Bottom