Neler Yeni

İngilizce kelime bilgisi hakkında soru ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Genel giriş seviyesi kelimeleri öğrenmek istiyorum bunun için bı defter oluşturacağım ama bu kelimeleri YouTubedaki"ingilizcecedeki en önemli 200-300 kelime"videolarına bakarak mı alayım yoksa aktif olarak izlediğim breaking bad'den mı alayım sizce ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

10 günde en azından 400-500 kelime öğrenmek istiyorum ingilizce notum kelime bilgim olmadığı için rezalet geldi dil bilgisini bilsemde bı işe yaramıyor

şahin doğan

80+ Platinum
Gündelik hayatta kullandığın kelimelerin ingilizcesi olarak al :D

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Genel giriş seviyesi kelimeleri öğrenmek istiyorum bunun için bı defter oluşturacağım ama bu kelimeleri YouTubedaki"ingilizcecedeki en önemli 200-300 kelime"videolarına bakarak mı alayım yoksa aktif olarak izlediğim breaking bad'den mı alayım sizce ?

10 günde en azından 400-500 kelime öğrenmek istiyorum ingilizce notum kelime bilgim olmadığı için rezalet geldi dil bilgisini bilsemde bı işe yaramıyor
https://www.oxfordlearnersdictionar...sts/oxford-3000-5000/American_Oxford_3000.pdf
oxford'un yayınladığı A1-A2 seviyesindeki en önemli 3000 kelime bunlar
bir incelesen zaten birazcık bile olsa ingilizce biliyorsan çoğu kelimeyi bildiğini fark ediceksin burdan öğren istersen

melidoas6

80+ Silver

Oxfordun 5000 lik kelime listesi var orada seviye seviye gidiyor onu indir ezberle. Yada british councel in kelime listesini indir gruplar halinde kelimler var.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Ahmet Yıldırım

Oxford'un yayınladığı kelimelere bakabilirsin. 10 günde 500 kelime ezberlemek istemen güzel ama ezberlemek yeterli olmuyor maalesef. Öğrendiğin kelimelerin kullanımını da öğrenmek zorundasın. Bunları bir şekilde başka yerlerde kullanmazsan unutur gidersin. Son bir öneri, eğer bir şeyleri anlamak istiyorsan ingilizceden türkçeye öğren ama bir şey yazmak istiyorsan türkçeden ingilizceye öğrenmelisin. Son bir şey daha aklıma geldi nesne ezberlemeyi çok önemseme fiiller ve daha çok soyut olan kelimeller daha önemli. Pharasal verblere de göz atmanı öneririm.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
https://www.oxfordlearnersdictionar...sts/oxford-3000-5000/American_Oxford_3000.pdf
bir incelesen zaten birazcık bile olsa ingilizce biliyorsan çoğu kelimeyi bildiğini fark ediceksin burdan öğren istersen
10 da birini filan anca biliyorum hocam

Oxford'un yayınladığı kelimelere bakabilirsin. 10 günde 500 kelime ezberlemek istemen güzel ama ezberlemek yeterli olmuyor maalesef. Öğrendiğin kelimelerin kullanımını da öğrenmek zorundasın. Bunları bir şekilde başka yerlerde kullanmazsan unutur gidersin. Son bir öneri, eğer bir şeyleri anlamak istiyorsan ingilizceden türkçeye öğren ama bir şey yazmak istiyorsan türkçeden ingilizceye öğrenmelisin. Son bir şey daha aklıma geldi nesne ezberlemeyi çok önemseme fiiller ve daha çok soyut olan kelimeller daha önemli. Pharasal verblere de göz atmanı öneririm.
Teşekkürler hocam

Oxfordun 5000 lik kelime listesi var orada seviye seviye gidiyor onu indir ezberle. Yada british councel in kelime listesini indir gruplar halinde kelimler var.
Teşekkür ederim hocam

Öğrendiğin kelimelerin kullanımını da öğrenmek zorundasın. Bunları bir şekilde başka yerlerde kullanmazsan unutur gidersin
Nasıl yapabilirim bunu hocam

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Ahmet Yıldırım
Yazı yazabilirsin. Mesela günlük tutabilirsin. Bu şekilde hem grammar yapın gelişir hem de essay yazmayı öğrenebilirsin. Şimdilik kafana göre yazı yazabilirsin ama profesyonelleşmek isterse önce paragraf yazma kurallarını öğrenmeli sonra da essay yazma kurallarını öğrenmelisin. Her yazdığını belirli bir süre bırakıp tekrar yazını kontrol edersen pek çok hatanı keşfedeceksin. Kelimeler çok farklı anlamlara gelebilir. Örneğin bir verb öğrendiğin zaman onunla kullanılan bazı eklentiler fiilin anlamını tamamen değiştirebilir. Yazdıklarım gözünü korkutmasın uzun bir süreçte rahatlıkla yapabilirsin. Ama bilmen gereken bir gerçek var bence ingilizce sadece belirli bir yere kadar geliştirilebiliyor okuyarak yazarak. Daha fazla gelişmek için yerine gidip bir şeyler kapmak gerekir iyi çalışmalar.

melidoas6

80+ Silver
10 da birini filan anca biliyorum hocam

Teşekkürler hocam

Teşekkür ederim hocam

Tureng sözlük kullan orada cümle içinde telafuz hatta video kullanımı var

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Tureng sözlük kullan orada cümle içinde telafuz hatta video kullanımı var
Yazı yazabilirsin. Mesela günlük tutabilirsin. Bu şekilde hem grammar yapın gelişir hem de essay yazmayı öğrenebilirsin. Şimdilik kafana göre yazı yazabilirsin ama profesyonelleşmek isterse önce paragraf yazma kurallarını öğrenmeli sonra da essay yazma kurallarını öğrenmelisin. Her yazdığını belirli bir süre bırakıp tekrar yazını kontrol edersen pek çok hatanı keşfedeceksin. Kelimeler çok farklı anlamlara gelebilir. Örneğin bir verb öğrendiğin zaman onunla kullanılan bazı eklentiler fiilin anlamını tamamen değiştirebilir. Yazdıklarım gözünü korkutmasın uzun bir süreçte rahatlıkla yapabilirsin. Ama bilmen gereken bir gerçek var bence ingilizce sadece belirli bir yere kadar geliştirilebiliyor okuyarak yazarak. Daha fazla gelişmek için yerine gidip bir şeyler kapmak gerekir iyi çalışmalar.
Beyler bu tarz baya video var kanalda kelimeleri yazıp ezberlemektense daha mantıklı gibi geldi bu yöntem siz ne düşünüyorsunuz?

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
How i met your mother dizisi bana kalırsa bu durumlar için ideal.
Youtube üzerinde Emre Özel diye bir kanal var kendisi Boeing eğitimlerini bitirip yeni pilotluğa başladı. Kendisinin tavsiye verdiği bir yöntem var ve bende kullanıyordum eskiden ve çok memnundum. Netflix kullanıyorsanız tam size göre.
2.45 ve 3.56 arası

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk

öncelikle iyi bildiğin oyunları ingilizce yap tamamen türkçe varsa aralarında, telefonunu ve bilgisayarını ingilizce yap bunları artık çince yapsan bile kullanabilirsin zaten ezberlemissindir ne nerde diye, ingilizce kelimeleride youtubedan alabilirsin iyi videolar var, sahsen kendim ingilizce temelimi minecraft ile atmıstım bana çok sey kattı o oyun

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Beyler bu tarz baya video var kanalda kelimeleri yazıp ezberlemektense daha mantıklı gibi geldi bu yöntem siz ne düşünüyorsunuz?

kanka ben ing'i kitaplardan öğrendim bu video da iyi gibi
oxford'un kendi yayınladığı kitaplar va zamanında onları almıştım kitapları seviyelere ayırmış kendisi kelime bilgisi olarka
a1-a2-b1-b2-c1 diye gidiyor almıştım zamanında aya yolculuk kitabı ingilizce hali a1 a-2 olması lazım güzeldi öyle okuyarak öğrenmek çok kolay hem sarıyor

Top Bottom