Neler Yeni

İngilizce passive voice nasıl olur ?

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Diğer cümleleri de bu hale getirebilme şansınız var mı hocam ?
Çanakkale Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. (Çanakkale is one of the important cities of Turkey)
Bu cümleyi Passive Voice(Edilgen) yapmak imkansız. çünkü Etken ve edilgenlik, sadece fiil cümlelerinde olur.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Çanakkale Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. (Çanakkale is one of the important cities of Turkey)
Bu cümleyi Passive Voice(Edilgen) yapmak imkansız. çünkü Etken ve edilgenlik, sadece fiil cümlelerinde olur.
Hocam 6 cümlenin 4 ünü passive yapamazmıyız 1 ini yaptınız 1 i olamaz kalan 4 de 2 tane daha lazım

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam 6 cümlenin 4 ünü passive yapamazmıyız 1 ini yaptınız 1 i olamaz kalan 4 de 2 tane daha lazım
Bana tam ödevi söyler misiniz? Çünkü cümlelere tam bakmadım ama, diğerleride Passive yapılacakmış gibi durmuyor çok.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bana tam ödevi söyler misiniz? Çünkü cümlelere tam bakmadım ama, diğerleride Passive yapılacakmış gibi durmuyor çok.
Yarın sınav var herhangi bir şehrin veya ülkenin passive voice li tanıtımı yazılacak. bende bi türlü beceremedim

Besim Tibuk

80+ Gold
Aga mantık basit.

Şimdi örneğin sen sanayide usta ol ben röportaj yapıyorum seninle.

-"Burada ne yapılıyor?" dedim.
Sen bana "Burada arabalar tamir edilir" demen gerek "burada arabaları tamir ederim" dersen aktif cümle olur.
Ondan dolayı Be+V3 kullanıyorsun.
+Cars are fixed here.

Ya da "Almanca dünyada milyonlar tarafından konuşulur" derken "Milyonlar Almanca konuşur" değil, "Almanca Milyonlar tarafından konuşulur" diyoruz arada fark var.
German is spoken by millions of the people. (Passive)
Millions of people speaks German. (Active)

Eğer işi yapan belliyse aktif, değilse pasiftir.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Aga mantık basit.

Şimdi örneğin sen sanayide usta ol ben röportaj yapıyorum seninle.

-"Burada ne yapılıyor?" dedim.
Sen bana "Burada arabalar tamir edilir" demen gerek "burada arabaları tamir ederim" dersen aktif cümle olur.
Ondan dolayı Be+V3 kullanıyorsun.
+Cars are fixed here.

Ya da "Almanca dünyada milyonlar tarafından konuşulur" derken "Milyonlar Almanca konuşur" değil, "Almanca Milyonlar tarafından konuşulur" diyoruz arada fark var.
German is spoken by millions of the people. (Passive)
Millions of people speaks German. (Active)

Eğer işi yapan belliyse aktif, değilse pasiftir.
İngilizce bilgisi yok ki pasif yapak usta

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Valla nasıl bir ödev verdiyse biraz uğraştım, ama zor ya. Türkçe cümleler olsa yaparım da, Bende Türkiyede bir şehir konusunda bilgi sadece tarihi. coğrafi güzellik felan bilmiyorum çok. Sen Türkçe bir metin oluşturursan, onu Passive şeklinde yapmaya çalışırım ama.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Valla nasıl bir ödev verdiyse biraz uğraştım, ama zor ya. Türkçe cümleler olsa yaparım da, Bende Türkiyede bir şehir konusunda bilgi sadece tarihi. coğrafi güzellik felan bilmiyorum çok. Sen Türkçe bir metin oluşturursan, onu Passive şeklinde yapmaya çalışırım ama.
Yapiyim hocam hemen umarım sınavda şehir çıkarda uğraşlarınız ve destekleriniz boşa çıkmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çanakkale, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Kentte ilk olarak Truva Antik Kenti ziyaret edilmektedir. Ardından şehitlik ziyaret edilir ve tabii ki şehir merkezi görülmeye değer bir yerdir. Gezimizin ardından yemek olarak biga köftesini tercih ediyoruz. Daha sonra şehirden deniz veya kara yoluyla ayrılıyoruz. Ancak unutulmaması gereken tek bir şey var, ÇANAKKALE bir devrin battığı yerdir.
Bu 6 cümlede 4 passive çıkarsa iyi olur cümleleri kendinize göre değiştirebilirsiniz

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Yapiyim hocam hemen umarım sınavda şehir çıkarda uğraşlarınız ve destekleriniz boşa çıkmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çanakkale, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Kentte ilk olarak Truva Antik Kenti ziyaret edilmektedir. Ardından şehitlik ziyaret edilir ve tabii ki şehir merkezi görülmeye değer bir yerdir. Gezimizin ardından yemek olarak biga köftesini tercih ediyoruz. Daha sonra şehirden deniz veya kara yoluyla ayrılıyoruz. Ancak unutulmaması gereken tek bir şey var, ÇANAKKALE bir devrin battığı yerdir.
Bu 6 cümlede 4 passive çıkarsa iyi olur cümleleri kendinize göre değiştirebilirsiniz
The Ankara was chosen to be Capital of Modern Turkey by TBMM in 1920. The Change, made a big impact on Afterstory of Ankara. But, Ankara's history goes way before. It has been found that Ankara used as a Residential area by many races. Because of Ankara being at the middle of Anatolia, It had hosted many Nations that has huge impact on our Modern world.
Because of Ankara being the Capital, Many important pieces are held there by Turkey. Probably the most well-known one is Anıtkabir, Graveyard of Mustafa Kemal Atatürk. It would be a shame if we call it a Graveyard. Because that piece of art holds the History.

Böyle bir şey yazılabilir.
daha fazla cümle eklenebilir.
cümleler düzenlenebilir.
Baktığım kaynak ektedir.
@Furkan Karagülle Yanlışlarımı düzeltirsen, kendin bir şeyler eklersen hem konu sahibi sevinir, hem de ben sevinirim.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
The Ankara was chosen to be Capital of Modern Turkey by TBMM in 1920. The Change, made a big impact on Afterstory of Ankara. But, Ankara's history goes way before. It has been found that Ankara used as a Residential area by many races. Because of Ankara being at the middle of Anatolia, It had hosted many Nations that has huge impact on our Modern world.
Because of Ankara being the Capital, Many important pieces are held there by Turkey. Probably the most well-known one is Anıtkabir, Graveyard of Mustafa Kemal Atatürk. It would be a shame if we call it a Graveyard. Because that piece of art holds the History.

Böyle bir şey yazılabilir.
daha fazla cümle eklenebilir.
cümleler düzenlenebilir.
Baktığım kaynak ektedir.
@Furkan Karagülle Yanlışlarımı düzeltirsen, kendin bir şeyler eklersen hem konu sahibi sevinir, hem de ben sevinirim.
Hata yok gibi. (Eğer gözümden kaçmadıysa.)

Top Bottom