Neler Yeni

İngilizce ve Almanca Öğrenmek İster Miydiniz?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Kelime öğrenmek adına bu siteyi öneririm. Almanca hiçbir zaman görmemiş olmama rağmen 1 haftada 100 kelime öğrendim ve bu hem Almancadan Türkçeye, hem de Türkçeden Almancaya şeklinde gerçekleşti.

Youtube üzerinden ise şu kanalda bir süre çalışmıştım. Kelimeleri düzgün anlamda telaffuz etmemi sağladı, özellikle "ich" ve "r" harflerini.

Tabi eklemek istediğim bir diğer şeyde öğrenme durumu kişiden kişiye değişebilir. Mobil uygulamalar, reklamı yapılan siteler bana çok boş ve çöp geldi, hiçbir şey öğrenememiştim. Bu attığım yt kanalı ve diğer sitede 1 hafta kelime çalıştıktan sonra yazılı ve sözlü şekilde cümleleri bir arada gördüğümde/duyduğumda anlayabiliyordum.

Bir diğer verebileceğim tavsiye ise, asla ama asla kelimeleri yanlış telaffuz eden birisini dinleyerek öğrenmeye çalışmayın, diğer dillere nazaran Almanca ve Fransızca da bunu sonradan düzeltmeniz, öğrenmenizden daha zor bilginiz olsun.

Yine Almanca için konuşuyorum kelimeleri öğrenirken artikelleriyle beraber öğrenin.
Çoğu kişi kelime ezberlemenin yanlış olduğundan bahseder, bu düşünce bana göre yanlış. Kelime ezberlemeden hiçbir şey yapamazsınız Almanca için A1 seviyesinde nereden baksanız 600-700 arası kelime öğrenmek zorundasınız. Her öğrendiğiniz kelime için basit cümle kalıplarına göz gezdirin ve ardından bunları tekrarlayarak günlük hayatta kimse anlamasa bile kullanmaya çalışın. Gerekirse kendi kendinize konuşun, şizofren taklidi yapın.

Ben 3 gün boyunca 50 kelime, diğer 3 günde boyunca farklı 50 kelime ezberleyip totalde 100 kelimeye ulaştım. 7. günde bunların tekrarını tamamını kapsayacak şekilde yaptım. Günde sadece 3 saat çalıştım ve bunu sabah kalktığımda kahvaltımı yaparken gerçekleştirdim, sabah çalışmak daha verimli olur. Bir haftanın sonunda ev ahalisine ve arkadaşlarıma kelimeleri yolladım. Olur olmadık zamanlarda oyun oynarken, spor yaparken vs. sürekli olarak sordular, hiç sektirmeden cevap verebildim.

Almanca, spor salonuna başlamak gibidir, öğrenmeyi gerçekten istemiyorsanız bırakmanız çok olası bir durum.

"Anmachen" Almanca öğrenmeye çalışan arkadaşlar bu kelimeyi iyice araştırsın. Her ne kadar anlamı "bir şeyi açmak" için kullanılsa bile, bazı durumlarda anlamı "tahrik oldum/oluyorum/etti" gibi anlamlara geliyor. Ayağınıza sıkarsınız bunu da belirteyim.

Son düzenleme:

H4ka4n

80+ Bronze
Yabancı dil günümüzde çok önemli. Bir yerden başlamak gerekiyor.
Bugün sizlere çok başarılı bulduğum iki YouTube kanal önerisi yapacağım.
Birisi İngilizce birisi Almanca için.

İngilizce: https://youtube.com/playlist?list=PLp9-shPIqO8OnxLVnrfl_47QRkE0yRLyi

Almanca: https://youtube.com/playlist?list=PLA3O0gt-qHTP_caIpDan4o0OIYOfrmvAb

Diğer diller için arayışta olacağım.
Hocam Arapça varmı 2023 de rte seçilirse lzm olcak da

Rusça versiyonu var mı hocam?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru