Neler Yeni

İnik Lastikle Bir Süre Yol Gittim Sorun Olmuş Mudur?

dopeboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murathan Küçüker
Merhaba. Olayı kısaca anlatmak gerekirse 1-2 gündür lastikte ağırlık hissediyordum. Bu sabah işe giderken daha da ağırlaştığını fark ettim ve tam sol/sağ yaptığımda direksiyonun daha da ağırlaşıyordu. Neyse iş çıkışı lastikçiye gider havalarına bakarım dedim. Ne hikmetse her zaman kontrol etmeme rağmen bu sefer bi üşengeçlikle lastiğe bile bakmadan işe gittim. Bugün öğlen vakti işten çıktım arabaya tam binecektim ki sol ön (şoför) lastiğinin aşırı derecede indiğini fark ettim. Aracım Clio 4 önden çekiş. Daha 1 buçuk hafta önce lastik basınçlarına bakmıştım ve bu süre içerisinde bu kadar inmesinin anormal olduğunu fark ettim. Continental Ultracontact lastik kullanıyorum bu arada. Lastiğin yapısı zaten yumuşak elimle de ellediğimde ciddi indiğini fark ettim. 5 KM uzaklıkta bir opet vardı. Oraya kadar bir şekilde idare eder dedim. Tam olarak yere basmıyordu jantlar fakat ciddi şekilde inmişti. Çok hız yazmadan ve olabildiğince iyi zeminlerde gitmeye çalıştım. Yaklaşık 40-45 KM hızın üstüne çıkmadım. Birkaç tane çukur ve kasis vardı. Oralardan da olabildiğince yavaş geçtim. Opette lastiği şişirirken 12 PSI'a indiğini gördüm. 40 PSI yaptım ve lastikçiye gittim. 40 yapmamın sebebi lastikte ne olduğunu bilmiyordum yolda inme riskine karşı bir tık fazla şişirdim. Fakat buradaki sorun ben bu lastikle sadece bu sabah mı bu şekilde gittim yoksa 1-2 gündür bu şekilde miydi? Bu konuda hiç emin değilim. Sabah işe giderken de normal sürüşümle gittim işe. Zaten arabayı sakin ve yıpratmadan kullanan biriyim fakat böyle bir durumda lastik veya jant zarar görmüş müdür bilmiyorum. Her neyse sözün kısası lastikçiye gittim. Çivi girmiş. İçten yama yaptırdık lastiğe. Lastikçi incelediğinde lastiğin yanaklarında bir şey olmadığını söyledi. Kurtarmışsın dedi. Fakat lastiğin sönük haliyle bir süre yol yaptığımdan dolayı lastiğin yanağında sönük halinin izi kalmış. Yani yere bastığı kısım sönünce yanak da çöktüğü için yanlarda hafif iz yapmış şerit şeklinde. Lastikçi kurtarmışsın dedi fakat ben hiç jant'a bakmadım. Bakmak aklıma gelmedi daha doğrusu. 120-140 yapsak bu lastik bana problem çıkartır mı dedim, sorun yaşamazsın dedi. Lastikçi yamayı yaptıktan sonra balans ayarı da yaptı. Tekrardan arabayı sürdüğümde herhangi bir anormal bir şeyler karşılaşmadım. Ses, zıplama veya anormal bir şey yani. Sizce jant veya lastik/lastiğin telleri zarar görmüş müdür? Bu lastikle yol yapmak beni sıkıntıya sokar mı sizce? Teşekkürler.

Spectre_zz

80+ Bronze
Kimsenin okuyacagini sanmiyorum herkes ilk 2 cumleyi okuyup yazacak 😄
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kisaca anlatmam gerekirse diyip paragraf yazman da koparttı kral

dopeboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murathan Küçüker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kimsenin okuyacagini sanmiyorum herkes ilk 2 cumleyi okuyup yazacak 😄

Kisaca anlatmam gerekirse diyip paragraf yazman da koparttı kral
Bizim kısamız da bu usta napalım :D

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
438
İsim
Ege
Olayı kısaca anlatmak gerekirse deyip destan yazmış adam :D
Fotoğraf varmı reis

dopeboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murathan Küçüker

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    208.9 KB · Hit: 17
  • 2.jpg
    2.jpg
    186.1 KB · Hit: 16
  • 3.jpg
    3.jpg
    146 KB · Hit: 17
  • 4.jpg
    4.jpg
    148.4 KB · Hit: 14
  • 5.jpg
    5.jpg
    155.3 KB · Hit: 16
  • 6.jpg
    6.jpg
    158.3 KB · Hit: 17

Spectre_zz

80+ Bronze
yandan yemiş değiş bence

yolda giderken patlarsa arka tampon nanay olur , ünal turan ferrari misali

dopeboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murathan Küçüker
yandan yemiş değiş bence

yolda giderken patlarsa arka tampon nanay olur , ünal turan ferrari misali
İçerden filan baktığımızda herhangi bir sorun yoktu ama. Bende baktım lastikçide baktı. Bir sorun yok gibi gözüküyordu.

o lastikne ne yaparsan yap güven vermez artık jantınız o lastiği gevmiştir yemiştir degişmesi sart
Elbetteki sıfır lastik gibi asla güven vermez. Yüksek hızlara çıkmıyorum zaten. Yaza kadar idare ederse aslında çok iyi olur. 1-2 gün gözlem yapmak hatalı mı olur?

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Talat
İçerden filan baktığımızda herhangi bir sorun yoktu ama. Bende baktım lastikçide baktı. Bir sorun yok gibi gözüküyordu.

Elbetteki sıfır lastik gibi asla güven vermez. Yüksek hızlara çıkmıyorum zaten. Yaza kadar idare ederse aslında çok iyi olur. 1-2 gün gözlem yapmak hatalı mı olur?
şimdi biz icini görmedik eger lastikci baktıda bişey yoksa tamam kullana bilirsiniz ama benım basıma bu tur sorunlar geldı benım lastık patladı 30 mt gıttım lastık resmen ufalanmış içi ben guvenemedım sıfır aldım

dopeboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murathan Küçüker
şimdi biz icini görmedik eger lastikci baktıda bişey yoksa tamam kullana bilirsiniz ama benım basıma bu tur sorunlar geldı benım lastık patladı 30 mt gıttım lastık resmen ufalanmış içi ben guvenemedım sıfır aldım
Bu izin çıkmasının sebebi tahminimce jantın lastiğe basması değil lastiğin o kısmının yüzeye sürtünmesiyle oluşan iz olduğunu düşünüyorum.

Top Bottom