Neler Yeni

inno3d rtx 3080 3x oc aldım sıcaklık değerleri normal mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mete özdere
Yurt dışından aldığım inoo3d rtx 3080 bana çok ısınıyor gibi geldi sizce normalmidir
Furmark testi yaptım 2k da 15 dakika çalıştırdığımda max 81 dereceyi gördü.
Kasamın üstü açık filtreli önü ise fanların kenar kısımlarında filtreli açık.
Ama mesela valorannta ultra da 2k çözünürlükte ekran kartım 82-83 dereceyi buluyor bana normal gibi gelmedi.
Düşürmek için ne yapabilirim

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
2K Ultra bile olsa Valorant'ta bu kadar yüksek derecelere ulaşması ilginç. Furmark testi yapabilir misiniz? Sıcaklık ve fan hızları hakkında daha iyi bilgi alabiliriz.

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
Yurt dışından aldığım inoo3d rtx 3080 bana çok ısınıyor gibi geldi sizce normalmidir
Ama mesela valorannta ultra da 2k çözünürlükte ekran kartım 82-83 dereceyi buluyor bana normal gibi gelmedi.
o kartta tam yükte 80 lere çıkması normal sayılabilir de valoda o derecelere çıkmaması lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mete özdere
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2K Ultra bile olsa Valorant'ta bu kadar yüksek derecelere ulaşması ilginç. Furmark testi yapabilir misiniz? Sıcaklık ve fan hızları hakkında daha iyi bilgi alabiliriz.
yaptım dedim ya kanka yukarda yazıyo Furmark testi yaptım 2k da 15 dakika çalıştırdığımda max 81 dereceyi gördü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o kartta tam yükte 80 lere çıkması normal sayılabilir de valoda o derecelere çıkmaması lazım
evet bende anlamadım ama vsync açtığım zaman 70i geçmiyor

ve fan hızıda 82 falan çalıştığı halde öyle

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
yaptım dedim ya kanka yukarda yazıyo Furmark testi yaptım 2k da 15 dakika çalıştırdığımda max 81 dereceyi gördü.

evet bende anlamadım ama vsync açtığım zaman 70i geçmiyor

ve fan hızıda 82 falan çalıştığı halde öyle
VSYNC açtığınız zaman FPS'inizi monitörünüzün Hz değerine sabitleyerek gereksiz yükü kaldırıyor ve dolayısıyla ekran kartı kullanımı ile birlikte sıcaklığınız düşüyor. Aldığınız modelin soğutma bloğu diğer kartlara göre epey ince. Firmalar özellikle OC modellerde soğutma bloğunu daha kalın tutarlar ancak Inno3D burada masraftan kaçınmak için çok kötü bir tercihte bulunmuş.
Ürünü 0 aldığınızı varsayıyorum. Kasanızın hava akışının iyi olduğunu düşünüyorsanız ve ona rağmen %82 fan hızında bu sıcaklıkları görüyorsa undervolt yapmaktan başka çareniz yok.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Musa ÖZ
Valorantta 82 derece çok sıkıntı.

Top Bottom