Neler Yeni

insanlar su içmeyi bilmiyorken nasıl hayatta kalıyorlardı?

Basrii

80+ Bronze
Adem İlk Bilinçli ve İradeli İnsan İlk Peygamber

Bakara 30 ; ani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.

Halife Yaratmak Yer yüzüne Bir Halife Atamaktır ve Halife İnsanlardan Seçilen Temsilciler , Temsilci ataması için Adem gibileri Olmalı

Ayrıca Melekler İradesiz varlıklar Ademin Kan Çıkarıp Fesat Yaratacağını nerden bilebilirler adem gibiler yokken?

Ali İmran 33 ; Allah, birbirinden gelme nesiller olarak Âdem’i, Nûh’u, İbrâhim ailesini ve İmrân ailesini seçip âlemlere (bütün yaratılmışlara) üstün kıldı. Allah hakkıyla işitmekte ve bilmektedir.

Birbirinden gelme olan Adem'i diğer yaratılmışlara üğstün seçtiğini söylüyor, yani Adem üstün seçilip yaratıldı Atandı Halife Olarak Bakara30 da doğruluyor bunu.

Bakara 31 de d eAllahın Tüm İsimleri öğrettiğini söylüyor ademi
Mantıken adem ve havva dan geldiğimize inanılmıyor mu?

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Adem İlk Bilinçli ve İradeli İnsan İlk Peygamber

Bakara 30 ; ani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.

Halife Yaratmak Yer yüzüne Bir Halife Atamaktır ve Halife İnsanlardan Seçilen Temsilciler , Temsilci ataması için Adem gibileri Olmalı

Ayrıca Melekler İradesiz varlıklar Ademin Kan Çıkarıp Fesat Yaratacağını nerden bilebilirler adem gibiler yokken?

Ali İmran 33 ; Allah, birbirinden gelme nesiller olarak Âdem’i, Nûh’u, İbrâhim ailesini ve İmrân ailesini seçip âlemlere (bütün yaratılmışlara) üstün kıldı. Allah hakkıyla işitmekte ve bilmektedir.

Birbirinden gelme olan Adem'i diğer yaratılmışlara üğstün seçtiğini söylüyor, yani Adem üstün seçilip yaratıldı Atandı Halife Olarak Bakara30 da doğruluyor bunu.

Bakara 31 de d eAllahın Tüm İsimleri öğrettiğini söylüyor ademi
İslama göre ilk insan Adem'dir.
Adem ve Havvadan Önce de İnsanlar Vardı, Aynı Anda İkisine de İnanır

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,235
İsim
Hakan
Degil ayet atıyorum tek cümleyle adem ilk insandır diyorsun

Halife Yarattım Halife Atadım Diyor Allah, nasıl adem gibi canlıların olmadıgı dünyaya Halife Atasın

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Arkadaşın yazdığı gibi "ilk bilinçli insan" diyor olabilir. Çünkü misal Homo sapiensler bizim gibi tuzak kurmak, plan yapmak yerine direkt büyük hayvanlarla teke tek mücadeleye girip çoğu zaman ölüyorlarmış ki nesillerinin tükenme sebeplerinden birisi olarak gösterilir.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Degil ayet atıyorum tek cümleyle adem ilk insandır diyorsun

Halife Yarattım Halife Atadım Diyor Allah, nasıl adem gibi canlıların olmadıgı dünyaya Halife Atasın
Tamam ama yinede islama göre ilk insan Adem'dir. Ben zaten ilk insan diyorum canlı demiyorum. Bilinçli insan olarak düşününce hiç felsefe yapmadım fakat oda evrim yasasına kayıyor işte.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,155
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Aga diyorum ben işte. Çok düşünmeden kastım bu. Çok düşününce böyle saçmalıyorsunuz.
Senin düşünmediğini biliyordum çünkü dediklerin poposuyla düşünen bir adamın dediklerinden daha saçma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adem havvadan önce de nasıl insan vardı la?
Ilk insan hz Adem ve Havva anamız değil miydi
İlk insan diye bir saçmalık yok. Hepsi masal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,360
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom