İntel 16. Nesil iyi mi kötü mü çıkar

proerdo

80+
Reaksiyon skoru
35
Merhabalar intelin yeni nesili 15. Mi 16. Mı diyorsunuz bilmiyorum sizce amdyi geçicek düzeyde çıkar mı 120mb civarı l3 belleklerinden söz ediyorlardı ve çok geride kaldı intel amden yeni sokete de geçiyo yatırım için soruyorum iyi çıkarsa muhtemelen yükselir diye.

Merhabalar intelin yeni nesili 15. Mi 16. Mı diyorsunuz bilmiyorum sizce amdyi geçicek düzeyde çıkar mı 120mb civarı l3 belleklerinden söz ediyorlardı ve çok geride kaldı intel amden yeni sokete de geçiyo yatırım için soruyorum iyi çıkarsa muhtemelen yükselir diye.
hiçbir zaman amd ile rekabet edemez amd uçtu gitti fiyatları çeyregi fiyatında yapması lazım üstüne intel isim degitip ultra serisi yapıp 1 nesil yeni işlemci getirmedne soket degiştirdi alanları enayi yerine koydu artık intel alınması için çok bedava fiyat olması lazım

hiçbir zaman amd ile rekabet edemez amd uçtu gitti fiyatları çeyregi fiyatında yapması lazım üstüne intel isim degitip ultra serisi yapıp 1 nesil yeni işlemci getirmedne soket degiştirdi alanları enayi yerine koydu artık intel alınması için çok bedava fiyat olması lazım
Tamamdır o zaman teşekkürler

Yeni nesli süper çıkacak bence, en azından AMD nin 3D saçmalığını bitirir diye düşünüyorum.

Banada öyle geliyo aslında en son amd intelle pentium zamanlarında filan eşitlenmişti
İntelin yıllardır yaşadığı sorun üretim süreciyle alakalı, çünkü kendi işlemcisini kendi fabrikasında üretiyor ve fabrikalar düşük Nm ile üretim yapamıyor. AMD ise Ryzen serisini TSMC Fabrikalarında ürettiriyor ki kendileri bu işi en iyi yapan tesistir, o yüzden her nesilde TSMC kendini geliştirdiği için daha düşük Nm ile üretim yapıyorlar. AMD de sadece tasarım yapıp geçiyor üretime karışmıyor.

Intel son aşamada kendi fabrikalarını mecburen bırakma kararı aldı, onlar da yeni nesillerde TSMC ile çalışacak büyük ihtimalle, o yüzden tasarıma yoğunlaşıp iyi bir şeyler yapma ihtimalleri yüksek.

surekli soket degistirdigi icin bile alinmaz intel.

ne kadar amd den iyi bir islemci cikartsa bile uzun sureli soket garantisi vermedigi surece alinmamali

core ultrada 300 serisinde muhtemelen thread sayısında artış olur, amd zaten iyice oyun cpu su oldu multitaskingte şuan fp olarak çok kötü, intel her nesilde single ve multi güç ekliyor, e bide l3 kozunu oynarlarsa zaten kimse amd nin yüzüne bakmaz, gaming olarak intelin öne geçip geçmemesinde tek durum l3 meselesi, zamanı geldimi, gelmiş olması lazım

surekli soket degistirdigi icin bile alinmaz intel.

ne kadar amd den iyi bir islemci cikartsa bile uzun sureli soket garantisi vermedigi surece alinmamali
Almak için değil yatırım için soruyorum
core ultrada 300 serisinde muhtemelen thread sayısında artış olur, amd zaten iyice oyun cpu su oldu multitaskingte şuan fp olarak çok kötü, intel her nesilde single ve multi güç ekliyor, e bide l3 kozunu oynarlarsa zaten kimse amd nin yüzüne bakmaz, gaming olarak intelin öne geçip geçmemesinde tek durum l3 meselesi, zamanı geldimi, gelmiş olması lazım
Ama şuan x3d olmayan işlemcileri de çok iyi çökmeyi filan çözerler ama güçte mesela 7500f i5 12. Nesili alıyor üst düzeyde doğru ama bence x3d olmasada amd i9u geçedi r7 ile ama fark bu kadar fazla olmazdı

Ama şuan x3d olmayan işlemcileri de çok iyi çökmeyi filan çözerler ama güçte mesela 7500f i5 12. Nesili alıyor üst düzeyde doğru ama bence x3d olmasada amd i9u geçedi r7 ile ama fark bu kadar fazla olmazdı
9950x3d dahi sentetik testlerde intel 1 nesil geriden gelmesine rağmen yeni yetişti, core ultra 300 serisi onu geçerek cevap olacak

Hisse olarak soruyorsan intel batık durumda şuan, o konuda herhangi bir yatırım tavsiyesi veremem önceki dediklerim de yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın değil yani :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,054
Üyeler
183,209
Son üye
kafirtokatlayıcışempanze
Geri