Kartı yaklaşık 1 hafta önce ben de aldım. Çok fazla zaman geçiremesem de oyunlar özelinde sorunlar yok değil, yapılan incelemelerde çözünürlük değişse xess, fg açılsa dahi performansının değişmediği oyunlar var (forza horizon 5 gibi) hatta açılmayan oyunlar var (bunu aşağıda açıklayacağım) ancak bunların güncellemeler ile düzeltilebileceği kanaatindeyim. Ben şuan için oldukça memnunum.
Yok şöyle sorunlu yok performansı hiç iyi değil diyenler ve bu yüzden aldığı gibi satanlar, kullanmadan yerlere vuranlar var. Bu kartı alınmadan önce bilinmesi gereken işlemcinizin nispeten biraz iyi olması gerektiği, resize bar desteği ve dual channel hızlı ramleriniz olması. Bu şekilde yüksek performans veriyor kart.
Kendim de ufak bir inceleme yapmıştım burdan inceleyebilirsiniz.
Arkadaşlar herkese merhaba. Gerek bu forumda gerekse başka yerlerde bu ekran kartı için gerçek kullanıcı incelemesine denk gelmedim. İkinci elde baz versiyonunu uygun fiyatlı bulduktan sonra yaptığım bazı test sonuçlarını koyacağım. Almak isteyenler için küçük bir rehber niteliği...
forum.donanimarsivi.com
Yukarıda bahsettiğim dx8, dx9, dx10, dx11 kullanan eski oyunlardaki açılmama ve düşük performans problemi için de DXVK dönüştürücüsü kullanıldığında tüm sorunlar giderilebiliyor. Ben henüz denemedim ancak youtube da videolar mevcut.
Dileyen aşağıdaki bağlantıdan deneyebilir.
Vulkan-based implementation of D3D8, 9, 10 and 11 for Linux / Wine - doitsujin/dxvk
github.com
CS2'de düşük fps alanlar da bu videodakini deneyebilir.