Neler Yeni

Intel İ9 11900k ile RTX 4070Ti Super ekran kartı bileşenleri uyumlu mudur ?

Alterlord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Zülkif ŞANİ
Merhaba,
Masaüstü sistemimde kullandığım bileşenler hakkında sizlerden fikir ve bilgi almak istiyorum. OEM olarak kendim parçaları tek tek alıp bir kasa topladım. Aşağıda kullandığım bileşenleri belirtiyorum. Yaşadığım problemler ise şunlar;
1- online modlu oyunlar ve hikaye ilerlemeli oyunlarda sürekli drop yani gecikmeler yaşıyorum. Örneğin; bir karakterle ilerlerken klavyede "w" tuşuna basıp koşuyorum tam o drop olduğu zaman elimi "w" tuşundan çekmeme rağmen karakter ilerlemeye devam ediyor 2-3 sn kadar. Bu durum oldukça can sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Çünkü online modlu oyunda boss veya Monster keserken karakterde skill atmada geçikmeler yaşadığım için kriz geçiriyorum :)
2- Bazı durumlarda PC belli bir süre(3-4 saat kadar) sonra kendiliğinden kapanıyor ve ben tekrar açmak istediğimde ise tam açılışta yani 5-6sn sonra çat diye kapanıyor. Bu durumu da nadir yaşadım ama yakın tarihte bu sorunla karşılaştığım için yazmak istedim. İşlemci ve Ram belleklerde OC yaptığım zaman bu tür kararsız durumla sık karşılaşıyordum. Ta ki nominal ayarları tutturana kadar. Özellikle Ram belleklerde OC açtığım vakit çok yaşıyorum.
3- İşlemci ve ekran kartı uyumluluğu ile ilgili internette yaptığım ufak çaplı bir araştırmada darboğaz sorununun yaşanabileceği belirtilmiş. İşlemcinin ekran kartına performans açısından yetişemediği için sorun yaşanabileceğini yazmışlar. Şuan hangi sitede yazmışlardı bilmiyorum. Bu durum da yaşadığım sorunları destekler mi ? Yani etkileyen bir durum mudur ?
Bu belirttiğim ilk durumu ben uzun süredir yaşıyorum (2. madde sık değil) Bu yaşadığım sorunlarla ilgili ne yapmamı önerirsiniz ? Nasıl bir işlem yapmalıyım ?

Sistemimde kullandığım bileşenler;
Anakart: MSI Z590 GAMING EDGE WİFİ OC 5333 MHZ DDR4
İşlemci: İntel Core İ9 11900K 3.50Ghz
Ekran kartı: Asus TUF RTX 4070Tİ SUPER 16GB GDDR6X 256BİT
RAM bellek: GSKILL TRİDENT Z 32X2 64GB DUAL KİT 4000MHZ DDR4
PSU: MSI MPG A850GF 850W 80+GOLD Full modüler
Sıvı soğutma: MSI CORELİQUID V2 360MM

Not: kullandığım prizde akım koruması ve topraklama hattı var.

Son düzenleme:

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756
11900K almayın eğer almadıysanız.

Top Bottom