Öneri Intel işlemci önerisi

xdlips

80+
Reaksiyon skoru
19
Bütçe
9000
Dostlar selam, Temmuz ayında İtopya'dan intel işlemcili hazır sistem aldım. O sıralar işlemci konusunda çok bilgim olmadığı için intel'i daha iyi zannediyordum ancak açıkcası ben memnun kalmadım. Oynadığım oyunlarda istediğim FPS değerlerini alamıyorum. Aktif kullandığım işlemci i5-12400f. Aşağıda sistem bilgilerimi verdim. Bu bilgilere göre önerebileceğiniz iyi intel işlemciler var mı?

Anakart: MSI B760M-P
Ekran Kartı: RTX 3060Ti Ventus 3x
Ram: Corsair Venegance RGB Pro 16GB 3600MHz
Sıvı Soğutma: Cooler Naster Nasterliquid Ml240L

Ayrıca sizce intel işlemciye fazlasıyla para harcamak yerine anakart ve işlemciyi değiştirmem mantıklımı? Yani uyumlu bir anakart ile Ryzen 5 5600'a değişmeli miyim sizce?

Not: Eğer Ryzen'e geçmek daha mantıklıysa diye bütçeyi ekstra koydum. Eğer daha mantıklıysa anakart önerirseniz sevinirim.

Ne bekliyorsun ne aliyorsun, hangi oyunlarda? Testlerine baktin mi daha once? Eger rekabetci oyunlar ise ayarlarini dogru yapiyor musun?

Ne bekliyorsun ne aliyorsun, hangi oyunlarda? Testlerine baktin mi daha once? Eger rekabetci oyunlar ise ayarlarini dogru yapiyor musun?
Hocam şöyle söyleyeyim sistemi aldığım ilk aylarda fps değerleri iyi denilebilirdi ama örneğin şu son 1-2 ayda fps düşmeye başladı. Sistemi formatladım, anakart işlemci ekran kartı tüm her şeyin driverlerini kurdum kasanın içini temizledim ama değişmiyor.

Örneğin aktif olarak fortnite oynuyorum sistemin ilk dönemlerinde performans modunda rekabetçi ayarlarda 300-250FPS arası oynuyordum. Düşse düşse max. 200'e düşüyordu FPS oyun esnasında. Şuanda oyunda herhangi bir çatışmaya girdiğim anda fps 130-150 seviyelerine düşüyor. Sistemin sıcaklıklarında bir sorun yok gayet serin çalışıyor. Anlayamadım bir türlü

400 daha artarsa 13600KF o bütçe için geçebileceğin en güçlü işlemci.

Edit: Vatan fiyatı 12 yapmış dün 9400'dü :D Ama genel olarak 13600KF/14600KF gibi bir işlemci lazım intel tarafında 12400'e göre ciddi performans artışı görmek için.

Son düzenleme:
Hocam şöyle söyleyeyim sistemi aldığım ilk aylarda fps değerleri iyi denilebilirdi ama örneğin şu son 1-2 ayda fps düşmeye başladı. Sistemi formatladım, anakart işlemci ekran kartı tüm her şeyin driverlerini kurdum kasanın içini temizledim ama değişmiyor.

Örneğin aktif olarak fortnite oynuyorum sistemin ilk dönemlerinde performans modunda rekabetçi ayarlarda 300-250FPS arası oynuyordum. Düşse düşse max. 200'e düşüyordu FPS oyun esnasında. Şuanda oyunda herhangi bir çatışmaya girdiğim anda fps 130-150 seviyelerine düşüyor. Sistemin sıcaklıklarında bir sorun yok gayet serin çalışıyor. Anlayamadım bir türlü
Oyuna gelen guncellemelerle bircok sey degismis olabilir, driver guncellemesi ile olmus olabilir. Ayarlarinizi da bir kontrol edin. Fortnite oynamadigim icin cok bilemiyorum ama. XMP acik mi? Oyun modu acik mi ve guc seceneklerinde performans mi secili?

Oyuna gelen guncellemelerle bircok sey degismis olabilir, driver guncellemesi ile olmus olabilir. Ayarlarinizi da bir kontrol edin. Fortnite oynamadigim icin cok bilemiyorum ama. XMP acik mi? Oyun modu acik mi ve guc seceneklerinde performans mi secili?
XMP Açık, windows güç seçeneklerinde nihai performans seçili. Eğer etki edebileceğini düşünüyorsanız Yüksek Performans'a çekip denerim. Açıkcası oyuna gelen güncellemelerden olduğunu sanmıyorum çünkü son gelen güncellemede çoğu kişinin fps'i arttı.

XMP Açık, windows güç seçeneklerinde nihai performans seçili. Eğer etki edebileceğini düşünüyorsanız Yüksek Performans'a çekip denerim. Açıkcası oyuna gelen güncellemelerden olduğunu sanmıyorum çünkü son gelen güncellemede çoğu kişinin fps'i arttı.
Bu dediklerinize bakarak yasanani cozebilecek duzeyde bilgim yok hocam. Ancak R5 5600 e gecmeniz cozum olmayacaktir onu biliyorum. Diger arkadaslar yardimci olur.

Ryzen 5600 zaten 12400F denginde bir işlemci. Ryzen 7500F memnun edecektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,031
Üyeler
185,018
Son üye
aras1535
Geri