Neler Yeni

İntel işletim sistemi toplamak istiyorum yardım edebilirseniz sevinirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat GÜL
Bütçe
7000
Laptop kullanmaktan artık çok sıkıldım. Üniversitem de bittiğine göre kendime güzel bir masaüstü toplamam lazım dedim ancak bilgisizim biraz.
Temel olarak core i5-8400 Altı çekirdek 4.ghz LGA1151 işlemci ve Asus GTX1650 OC Edition 128 bit GDDR6 4gb ekran kartını fiyat performans açısından uygun buldum ve bunun çevresinde alacağım ram,anakart vs karar vermek istiyorum.
Sizler daha önce denediğiniz anakart ram hatta işlemci yada ekran kartını da değişmemi isterseniz diye bu konuyu açıyorum çünkü cidden yüzeysel hakimim konulara.
Her görüşe ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Aslında dediğim gibi çok da bilgili değilim :) mazur görün. İ5 10400F olarak tercihimi değiştiricem. Msi b450m a pro max anakart bu sistemi taşıyabilir mi acaba.
B450 AMD uyumlu bir anakarttır, İntel işlemci takılamaz. O işlemci için H410 veya B460 serisi anakartlara bakabilirsiniz.

Ya da bütçenizi ve sistemi hangi amaçlarla kullanmak istediğinizi söyleyin ona göre bir sistem önereyim size.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat GÜL
Neden intel toplamak istiyorsunuz? Merak ettim.
AMD intele kıyasla cidden daha iyi bir performans sergiliyor ancak intelin işlemcileri daha dayanıklı oluyor, yani aradaki bir kaç yüz TL farkla ucuza biraz daha fazla performans almak yerine beni 5-10 yıl (misal) götürücek bir işlemci istediğim için intel fanıyım diyebilirim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

B450 AMD uyumlu bir anakarttır, İntel işlemci takılamaz. O işlemci için H410 veya B460 serisi anakartlara bakabilirsiniz.

Ya da bütçenizi ve sistemi hangi amaçlarla kullanmak istediğinizi söyleyin ona göre bir sistem önereyim size.
Bütçem 7000 TL civarı ve oyun oynamak için topluyorum, çıkalı çok olmasına rağmen bilgisayarımın yetmediği oyunlar oldu. Yarıda bıraktığım seriler... Onları tamamlamam lazım. D

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
AMD intele kıyasla cidden daha iyi bir performans sergiliyor ancak intelin işlemcileri daha dayanıklı oluyor, yani aradaki bir kaç yüz TL farkla ucuza biraz daha fazla performans almak yerine beni 5-10 yıl (misal) götürücek bir işlemci istediğim için intel fanıyım diyebilirim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçem 7000 TL civarı ve oyun oynamak için topluyorum, çıkalı çok olmasına rağmen bilgisayarımın yetmediği oyunlar oldu. Yarıda bıraktığım seriler... Onları tamamlamam lazım. D
Şuan o iş pek öyle değil aslında, AMD işlemciler şuan daha güçlü, daha pahalı ve daha ileriye dönükler. O yüzden İnteli genelde düşük bütçede öneriyoruz.

Bu bütçede İ5 10400F bence uygun olur, iyi bir sistem bulursam birazdan atarım.

Edit: Bütçenin biraz üstünde kalıyor ama anakart gigabyte H410 işlemci 10400F yapılarak bu alınabilir:

Son düzenleme:
Top Bottom