Neler Yeni

Intel Rocket Lake işlemciler B460 Chipset Anakartlarda Çalışmayacak.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
İntel açısından tam bir şeyler oluyor dedik ama bu kendi üstlerine toprak atmak oldu bence
Kendi mezarını kazar hocam açıkçası. Bilmiyorum. Ne kadar tekli çekirdekte geçse de işlemcileri, çoklu çekirdekte köşede kumda oynuyor.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,064
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Intel'i gerçekten seviyorum, hatta intel fanboyum. Ancak AMD daha emin adımlarla, kullanıcıya yönelik üretimler yapıyor. Şahsen R5 5600X işlemcisini gerçekten çok beğendim ve sanrım o işlemciyi almak, i5 10600k almaktan çok daha mantıklı. Hem daha yüksek performans veriyor, hem anakartı daha ucuz hem de ileriye yönelik B550 çifsetli anakartlarda yeni çıkacak olan AMD işlemciler sorunsuz bir şekilde devam edecek. Bir de kullanmasak da stok fan çıkıyor. :D

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Intel'i gerçekten seviyorum, hatta intel fanboyum. Ancak AMD daha emin adımlarla, kullanıcıya yönelik üretimler yapıyor. Şahsen R5 5600X işlemcisini gerçekten çok beğendim ve sanrım o işlemciyi almak, i5 10600k almaktan çok daha mantıklı. Hem daha yüksek performans veriyor, hem anakartı daha ucuz hem de ileriye yönelik B550 çifsetli anakartlarda yeni çıkacak olan AMD işlemciler sorunsuz bir şekilde devam edecek. Bir de kullanmasak da stok fan çıkıyor. :D
Hocam Intel benim gözümde değerini baya bir düşürdü. Nasıl bir yol izliyor hala çözemedim. Bu gidişle Intel sistem yerine AMD önericez. Ki ben de AMD alma yönüne doğru gidiyorum.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,064
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Hocam Intel benim gözümde değerini baya bir düşürdü. Nasıl bir yol izliyor hala çözemedim. Bu gidişle Intel sistem yerine AMD önericez. Ki ben de AMD alma yönüne doğru gidiyorum.
Ucuz olan laptoplarda sadece amd alınır. R5 4300u, R5 4500u vs. Oyun sistemlerinde de amd alınacak. Intel şansını kaybetti çoktan.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,064
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yapacak bisey yok ulan 11nesil de okadar ümitli idimki....
Beklediğim özellikler;
5.5 ghz boost frekansı.
7 nm veya 5 nm.
Daha yüksek çekirdek ve izlek sayıları.
Şuanki anakartta çalışabiliyor olması.

Ama Intel inatla 14 nm +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ olmaya devam ediyor.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Beklediğim özellikler;
5.5 ghz boost frekansı.
7 nm veya 5 nm.
Daha yüksek çekirdek ve izlek sayıları.
Şuanki anakartta çalışabiliyor olması.

Ama Intel inatla 14 nm +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ olmaya devam ediyor.
AMD 7nm'e kadar indi. Intel hala 14nm. +++ Olması da cabası.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,064
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
AMD 7nm'e kadar indi. Intel hala 14nm. +++ Olması da cabası.
Apple markasından nefret ederdim fiyatları yüzünden. Ama adamlar hak ediyor gerçekten. Macbook işlemcisi olan M1 işlemcisinde, cyberpunk gibi oyunlar bile oynanıyor üstelik 5nm.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Apple markasından nefret ederdim fiyatları yüzünden. Ama adamlar hak ediyor gerçekten. Macbook işlemcisi olan M1 işlemcisinde, cyberpunk gibi oyunlar bile oynanıyor üstelik 5nm.
Apple ARM işlemciler üretiyordu değil mi?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,064
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram